Skip to main content

De beste måtene å benytte seg av en tomgangsdator

De beste måtene å benytte seg av en tomgangsdator

Geoffrey Carr

Hvis du lar datamaskinen være på når du ikke bruker den, er det måter du kan sette datamaskinen på når den sitter tomgang. Det kan gjøre vitenskapelig forskning, sikkerhetskopiere dataene dine, og til og med se etter tegn på utenjordisk liv.

Berkeley Open Infrastructure for Network Computing (BOINC)

Hvis du vil hjelpe til med videreutvikling av vitenskapelig forskning, kan BOINC-prosjektet bruke din inaktiv datamaskin til å kurere sykdommer, studere global oppvarming, oppdage pulsarer, blant andre typer forskning. Du installerer spesiell gratis programvare fra deres nettsted på datamaskinen din og gir din e-postadresse og et passord. Når du har valgt et prosjekt, laster BOINC-programvaren ned arbeidsinnretninger og crunches away på dem når datamaskinen er inaktiv. BOINC har en skjermsparer som viser hvordan arbeidet utvikler seg. Hvis du bruker din egen skjermsparer, vil det ikke forstyrre BOINC, som fortsatt kjører i bakgrunnen.

SETI @ home

Ett av prosjektene som er tilgjengelige i BOINC er SETI @ home-prosjektet. SETI er Search for Extraterrestrial Intelligence, og målet med prosjektet er å oppdage intelligent liv utenfor Jorden. En tilnærming til deres forskning bruker radioteleskoper for å lytte etter smalbåndsbreddesignaler fra rommet. Disse radiosignalene er ikke kjent for å forekomme naturlig, så deteksjon av slike signaler kan gi bevis for ekstern teknologi. Du kan bidra til SETI-prosjektet ved å laste ned gratis programvare til datamaskinen din, som laster ned enhetene til radioteleskopdataene og analyserer den.

Folding @ home

Stanford University sponser et program, gjennom sin Pande Lab, kalt Folding @ home, hvor forskere studerer proteinfolding. Proteiner hjelper kroppen din til å bryte ned mat til energi, regulere humøret og bekjempe sykdom. Men før proteiner kan utføre disse funksjonene, samler de seg, eller "bretter". Dette er en kritisk og grunnleggende prosess som fremdeles er et mysterium. Når proteiner ikke brettes riktig, kjent som misfolding, kan det være alvorlige helsekonsekvenser, inkludert mange kjente sykdommer, som Alzheimers, Mad Cow, Parkinsons sykdom og mange kreftformer. Forståelsen av proteinfolding kan føre til utvikling av narkotika og terapier som kan bekjempe disse sykdommene.

Du kan hjelpe deg med studiet av proteinfolding ved å laste ned og kjøre gratis Folding @ home klientprogramvaren. Programvaren kjører bak kulissene, og bruker bruk av idle datatid.

Bitcoin

Bitcoin er en eksperimentell ny virtuell valuta som bruker peer-to-peer-teknologi (P2P), slik at alle kan gjøre øyeblikkelige utbetalinger til noen andre, hvor som helst i verden. P2P-teknologien tillater Bitcoin å fungere uten sentral autoritet. Forvaltningen av transaksjoner og utstedelse av penger utføres kollektivt av P2P-nettverket. Hver klient fungerer som en knutepunkt i nettverket. Du kan bli en del av Bitcoin-eksperimentet ved å installere den gratis Bitcoin-programvaren på datamaskinen din og hjelpe "flytte" Bitcoins blant parter som lager og mottar betalinger. Programvaren kan til og med produsere noen nye Bitcoins når den ikke beveger Bitcoins, i hvert fall til et begrenset antall Bitcoins er nådd.

For mer informasjon om Bitcoin, se vår artikkel. Bitcoin er en kontroversiell betalingsmetode, ikke akseptert overalt. Som vi sa i vår artikkel om Bitcoin:

“Ansvarsfraskrivelse: Dette er IKKE økonomisk eller juridisk rådgivning. Dette. Er. IKKE. Finansiell. Eller. Lovlig. Råd. Dette er på ingen måte form eller form, økonomisk eller juridisk rådgivning. Vi dekker dette emnet på grunn av de teknologiske implementasjonene det bruker og innovasjonene det prøver å gjøre. Hvis du gjør noe på grunn av dette innlegget, er vi ikke ansvarlige fordi dette ikke er økonomisk eller juridisk rådgivning. ^ _ ^”

sikkerhetskopier

How-To Geek har tidligere publisert en artikkel om alternativer for sikkerhetskopiering og deling av dataene dine i skyen gratis. Det var noen nettsteder som er oppført i den artikkelen, for eksempel CrashPlan og BuddyBackup, som gjør at du kan sikkerhetskopiere dataene dine til venner, familier og kollegaer datamaskiner gratis, og få dataene dine sikkerhetskopiert til datamaskinen din. Andre nettsteder, som for eksempel MozyHome, gir harddiskplass i skyen for sikkerhetskopier, og kan utføre sikkerhetskopier mens datamaskinen er inaktiv.

SABnzbd

SABnzbd er en åpen kildekode, fullautomatisk nyhetsleser og en flott Usenet-klient. Når du har installert og konfigurert SABnzbd, legger du ganske enkelt til en .nzb-fil, og SABnzbd laster automatisk ned filen, kontrollerer den, reparerer den, trekker den ut og lagrer den uten noen menneskelig interaksjon.

Vi viser deg også hvordan du overbelast din SABnzbd-opplevelse med tweaks, tilleggsprogrammer og mobilapper.

Bruk datamaskinen som en Supercharged TiVo

Hvis du har en datamaskin eller hjemmeserver, bruker du ikke mye, du kan forlate den datamaskinen hele tiden og gjøre den til en superladet TiVo ved hjelp av en Usenet-konto, SABnzbd installert og konfigurert, og en kopi av det gratis PVR-programmet, Sick Beard.

Vert Multiplayer-spill på datamaskinen

Hvis du spiller i multiplayer-spill på datamaskinen, kan du velge å være vert for disse spillene på din egen datamaskin. For eksempel viser vi deg hvordan du starter din egen Minecraft-server, slik at du kan bringe alle vennene dine inn i samme spill, og du kan gjøre reglene.

Få tilgang til eBook Collection fra hvor som helst

Hvis du har en eBook-leser og en stor samling av ebøker på din hjemmedatamaskin som du synkroniserer med leseren din, kan du sette opp datamaskinen din slik at du kan få tilgang til samlingen fra hvor som helst ved hjelp av en kryssplattformløsning. Hvis samlingen din er større enn kapasiteten til leseren din, kan dette være spesielt nyttig. Denne metoden er også nyttig hvis du er ute og du har glemt å synkronisere noen bøker du vil lese.

CouchPotato

CouchPotato er en automatisk .nzb og torrent nedlasting. Den lar deg sette inn en liste over elementer du vil se, og den vil søke etter .nzb-filer og torrenter av disse elementene på et tidsintervall du velger. Når en korrekt utgave er funnet, samsvarer med kvaliteten du oppgav, sender den den til SABnzbd eller laster ned .nzb eller. Torrent-filen til en spesifisert katalog.

Lås eller avslutt automatisk datamaskinen din når den er tom

System Lyddemperen er et gratis program som lar deg gradvis slå av datamaskinen, eller utføre andre oppgaver automatisk når du er ferdig med å bruke den. Du kan få systemlyddemperen automatisk å slå av skjermen, dempe lyden, skjule oppgavelinjen og ikonene på skrivebordet, eller låse datamaskinen. Systemlyddemper kan også drepe en prosess eller kjøre et program eller en fil mens datamaskinen er inaktiv.

System Lyddemperen er et bærbart program som ikke må installeres. Kjører det, plasserer et ikon i systemstatusfeltet som du kan bruke for å få tilgang til programmets innstillinger.

Du kan også bruke Windows Task Scheduler til å gjøre PCen slått av automatisk når du ikke bruker den.

Wikipedia Screen Saver

Hvis du liker Wikipedia, kan du sette den opp som skjermsparer med Wikipedia Screen Saver (via MajorGeeks). Skjermspareren, som legges til i listen over Windows-skjermsparere (se vår artikkel for informasjon om tilgang til dialogboksen for Windows Skjermsparerinnstillinger), viser en tilfeldig Wikipedia-side på skjermen, og bytter til en ny side etter et angitt tidsrom. bestått (30 sekunder, som standard). Du kan endre intervallet mellom sider og angi et antall minutter, hvorpå skjermspareren vil stoppe å vise Wikipedia-sider og gjøre skjermen svart.

Du kan også ha Wikipedia Screen Saver drepe åpne Firefox og IE nettlesere, samt andre programmer.

Du kan også bruke en tomgangskomputer som en lokal backupverten, en personlig webserver, så vel som mange andre ting.

Hvis datamaskinen din bare skal sitte tomgang, og ikke gjøre noe, bør du la strømsparingsmodus være på for å spare strøm. Hvis du vil kunne enkelt slå av strømsparingsmodus, kan du opprette en snarvei eller hurtigtast for å bytte strømplaner. For mer informasjon om strømstyringsalternativer, se vår artikkel om forskjellen mellom søvn og dvalemodus i Windows. Du kan også deaktivere strømstyring i Windows 7 eller Vista, selv om vi ikke anbefaler det hvis du bruker en bærbar datamaskin med batteristrøm.

Hvis du har oppdaget interessante måter å bruke en tomgang på, vennligst gi oss beskjed.

Link
Plus
Send
Send
Pin