Skip to main content

Lag ditt eget Wifi-hotspot med en bærbar og virtuell ruter

Lag ditt eget Wifi-hotspot med en bærbar og virtuell ruter

Geoffrey Carr

Trådløse Internett-tilkoblinger er langt mer utbredt enn de pleide å være, men det er fortsatt tider når du finner ut at du har satt fast ved hjelp av en kablet tilkobling og vil bruke den trådløst - for eksempel på et hotell med bare kablet internett, men du vil ha å få nettbrettet ditt på nettet.

Merk: Vi har sett på hvordan du kan slå din bærbare datamaskin til et trådløst tilgangspunkt før, men den forrige metoden involverte noen kommandolinjearbeid, mens det vi gjør i dag bruker et enkelt GUI-program som heter Virtual Router Plus.

Når kan du bruke dette?

Hvis du vil dele Internett-tilkoblingen din, krever Virtual Router Plus at datamaskinen din er koblet til et kablet nettverk og har en funksjonell Wi-Fi-adapter. Hvis du vil dele en wi-fi-tilkobling igjen, må du bruke en annen programvare, for eksempel Connectify Hotspot.

Der andre andre scenarier hvor du kanskje vil opprette et raskt ad hoc-nettverk, likevel, som om du bare vil overføre noen filer mellom de to datamaskinene, eller til og med spille et spill trådløst over hele nettverket.

Opprett Hotspot

Last ned en kopi av Virtual Router Plus, pakke ut filen og start den kjørbare. Windows 8 SmartSCreen-funksjonen vil sparke inn og blokkere programmet fra å kjøre - bare klikk på 'More info' etterfulgt av 'Kjør uansett' -knappen for å komme seg til jobb.

Skriv inn navnet du vil bruke for ad-hoc-nettverket som blir opprettet og sikre det med et passord. Bruk rullegardinmenyen til å velge hvilken av de tilgjengelige tilkoblingene som skal deles, og klikk deretter Start Virtual Router Plus.

Koble til

Tilkoblingen kan da brukes som alle andre wifi-tilkoblinger. Andre bærbare datamaskiner, smarttelefoner og tabletter vil oppdage nettverket, og du trenger bare å oppgi det aktuelle passordet.

Du kan også bruke en lignende teknikk for å dele ditt internettforbindelse med besøkende uten å gi ut dine vanlige wifi-legitimasjonsbeskrivelser.

Link
Plus
Send
Send
Pin