Skip to main content

Slik fjerner du manuelt en globalt installert Firefox-utvidelse

Slik fjerner du manuelt en globalt installert Firefox-utvidelse

Geoffrey Carr

Firefox gir flere måter for andre programmer på datamaskinen din for å installere Firefox-utvidelser, noen ganger uten ditt uttrykkelige samtykke. Mens du kan deaktivere disse utvidelsene, kan du ofte ikke avinstallere dem via Firefox's Add-ons-skjerm.

Mozilla har blitt mer årvåken når det gjelder å beskytte brukere og spør deg om du vil aktivere slike utvidelser etter at de er installert. En deaktivert utvidelse fortsetter imidlertid å rote listen over installerte utvidelser.

Windows Kontrollpanel

Hvis den globalt installerte utvidelsen er et veloppdragen stykke programvare, vil du sannsynligvis kunne avinstallere utvidelsen fra vinduet Programmer og funksjoner i Windows Kontrollpanel. Bare utfør et søk etter navnet på utvidelsen og avinstaller det som om det var noe annet program.

Dette vil imidlertid ikke alltid fungere. I eksemplet ovenfor kan utvidelsen bare fjernes ved å avinstallere den komplette Logitech SetPoint-programvarepakken.

I noen tilfeller kan en skruppelløs utvidelse ikke legge til noen oppføring i Programmer og funksjoner i det hele tatt, forsøke å gjemme seg og forhindre deg i å fjerne den fra systemet.

Firefox Installasjons Directory

Det første stedet å se når en utvidelse ikke kan avinstalleres fra Firefox, er i Firefox installasjons katalog. Firefox er som standard installert til C: Programfiler (x86) Mozilla Firefox på 64-biters versjoner av Windows. På 32-biters versjoner av Windows, finner du den i C: Programmer Mozilla Firefox. Hvis du installerte Firefox til en tilpasset katalog på systemet, vil du finne den der i stedet.

Se inne i utvidelser katalog i Mozilla Firefox-katalogen. Andre programmer kan legge til egne utvidelser til denne katalogen, der de hentes av alle Firefox-profiler på systemet.

Merk: Legg igjen {972ce4c6-7e08-4474-a285-3208198ce6fd} katalog alene! Denne katalogen inneholder Firefox standardtema.

Andre kataloger inneholder globalt installerte Firefox-utvidelser og temaer. Du kan bestemme hvilken utvidelse som ligger i en katalog ved å skrive inn katalogen og åpne install.rdf-filen inne i en tekstredigerer. Install.rdf-filen vil fortelle deg hvilken utvidelse som finnes i en katalog. For eksempel inneholder standard Firefox-temaets install.rdf-fil linjen "Standardtemaet".

Hvis du vil fjerne en globalt installert utvidelse, sletter du mappen fra utvidelseskatalogen.

Windows Registry

På Windows kan utvidelser også installeres og tilknyttes Firefox via Windows-registret. For å åpne registret editor, trykk på Windows-tasten for å åpne Start-menyen, skriv inn regedit i Start-menyen, og trykk Enter. (I Windows 8, trykk på Windows-tasten for å få tilgang til startskjermbildet, skriv inn regedit på startskjermbildet, og trykk på Enter.)

Du må se under tre forskjellige registernøkler for globalt installerte Firefox-utvidelser:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMozillaFirefoxExtensions HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMozillaFirefoxExtensions HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareWow6432NodeMozillaFirefoxExtensions (64-bit editions of Windows only.)

Du finner den globalt installerte Firefox-utvidelsen under en av disse stedene.

For å fjerne utvidelsen manuelt, slett du registret verdi. Utvidelsens filer vil fortsatt være på systemet ditt, men selve utvidelsen vil ikke bli hentet av Firefox.

For å fjerne filens filtyper, se katalogen som er angitt under Datakolonnen. Finn katalogen i Windows Utforsker og slett katalogen fra systemet.

Dette trinnet er ikke helt nødvendig, men det vil fjerne filens utvidelsesfiler fra datamaskinen.

Etter å ha fjernet verdien i registeret, vil utvidelsen forsvinne fra din Firefox-utvidelsesliste. (Du må starte Firefox på nytt for at endringene skal tre i kraft, uansett hvordan du fjernet den globalt installerte utvidelsen.)


Vi mener ikke å sette ut Logitech SetPoint-utvidelsen her - det er ikke adware eller ubehagelig programvare som den forferdelige Ask Toolbar. Det er imidlertid et godt eksempel på en globalt installert Firefox-utvidelse som fester seg til Firefox via Windows-registret.

Link
Plus
Send
Send
Pin