Skip to main content

Hvordan Multi-Boot din Raspberry Pi med BerryBoot

Hvordan Multi-Boot din Raspberry Pi med BerryBoot

Geoffrey Carr

Hvis du vil bruke mindre tid bytte kort og mer tid med å spille med Raspberry Pi, installerer BerryBoot multi-boot manager det gjør det enkelt å starte flere operativsystemer fra ett SD-kort. Les videre når vi går deg gjennom prosessen.

Hvorfor vil jeg gjøre dette?

BerryBoot er et oppstartshåndteringsverktøy for Raspberry Pi som legger til ganske mye funksjonalitet til Raspberry Pi-opplevelsen. Den største fordelen er at den lar deg starte opp mer enn ett operativsystem fra SD-kortet. Du kan lagre operativsystemene enten på selve kortet eller, hvis du vil ha mer plass, kan du konfigurere BerryBoot til å bruke SD-kortet bare som en lansering og å kjøre operativsystemene av en tilkoblet harddisk.

I tillegg gjør BerryBoot-konfigurasjonsverktøyet det enkelt å laste ned flere Raspberry Pi-optimaliserte distribusjoner. De nåværende Pi-optimaliserte distribusjoner som følger med BerryBoot er:

  • BerryWebserver (Webserver Bundle: Lighttpd + PHP + SQLITE)
  • Berry Terminal (LTSP / Edubuntu Thinclient)
  • Raspbian (Debian Wheezy)
  • MemTester
  • OpenElec (Media Center Software)
  • Valp Linux
  • RaspRazor (Uoffisiell Rasbian-gren, mange programmeringsverktøy)
  • Sukker (The One-Laptop-Per-Child OS)

I tillegg til de inkluderte distribusjonene, kan du også legge til egne Linux-distribusjoner enten ved å laste ned optimaliserte bilder eller konvertere dem til SquashFS-formatet og importere dem til BerryBoot-mer på dette senere.

Kort sagt, hvis du vil spille med forskjellige verktøy og operativsystemer på Pi uten å kjøpe en mengde SD-kort, merke dem, holde styr på dem og bytte dem ut hele tiden, er BerryBoot en utmerket måte å få enda mer på fra Pi med svært liten ekstra innsats.

Hva trenger jeg?

Du trenger en Raspberry Pi, passende eksterne enheter og internettilgang. Vi foreslår at du leser over vår veiledning. HTG-veiledningen for å komme i gang med Raspberry Pi for å være sikker på at du har de grunnleggende temaene (som å sørge for at du har en tilstrekkelig strømkilde og grunnleggende for å konfigurere Raspbian).

I tillegg til maskinvarekravene som er skissert i opplæringen, må du laste ned følgende fil fra BerryBoot-depotet:

  • BerryBoot Installer

For å komme i gang, pakk innholdet i BerryBoot Installer .ZIP-filen til et FAT-formatert SD-kort du vil bruke som multi-boot-plattform.

Konfigurere BerryBoot

Når du har lastet ned installasjonsprogrammet og hentet innholdet til SD-kortet ditt, er det på tide å komme i gang. Skyv SD-kortet i Raspberry Pi-enheten og sett inn strømkabelen for å starte den opp. Du vil se en kort oppstartsprosess, og du kommer da til GUI i konfigurasjonsveiviseren som vist nedenfor:

Ta et øyeblikk for å justere videoutgangen (velg eller fjern merket overscan basert på om du ser de grønne kalibreringslinjene øverst og nederst på skjermen). Angi nettverksforbindelsen til kablet eller Wi-Fi. Endelig, angi innstillinger for språk og tastatur.

Hvis du valgte Wi-Fi for nettverksforbindelsen, blir du bedt om å velge et Wi-Fi-nettverk og angi nettverket ditt passord.

Merk: Dette Wi-Fi-oppsettet gjelder bare for BerryBoot-installatøren; Når du installerer distribusjonsliknende Rasbian-må du konfigurere Wi-Fi igjen i den distribusjonen.

Når du har konfigurert Wi-Fi, eller hvis du bruker en kablet tilkobling, blir du bedt om å velge en disk:

Standard er SD-kortet. Hvis du vil installere distribusjonene til en vedlagt flash eller USB HDD, er det nå på tide å legge den til. Når du ser disken du vil bruke (i vårt tilfelle SD-kortet), velg det og trykk på Format-knappen.

Etter et øyeblikk blir du sparket inn i Add OS-menyen, der du kan velge det første operativsystemet du vil installere på ditt BerryBoot-kort. Til å begynne med skal vi installere Raspbian. Etter å ha valgt det, trykk OK for å starte installasjonsprosessen.

Når bildet er ferdig nedlasting og installering, vil du bli presentert med BerryBoot menyredaktør:

Her i menyeditoren kan du utføre et bredt utvalg av funksjoner. Du kan legge til et annet operativsystem eller fjerne eksisterende, samt sette standard operativsystem. Du kan redigere egenskapene til de enkelte bildene for å endre navn og minneallokering. Du kan klone operativsystemet (nyttig hvis du vil gjøre to forskjellige prosjekter med Raspbian, for eksempel). Du kan sikkerhetskopiere hele SD-kortet eller de enkelte operativsysteminstallasjonene til en ekstern lagringsenhet.

I tillegg til alt dette kan du også trykke på den lille dobbelte pilen som er plassert til høyre for å få tilgang til avansert konfigurasjon (lar deg redigere konfigurasjons- og systemfiler som brukes av BerryBoot), sette inn et passord på BerryBoot, reparer skadet filsystemer, og bytte fra GUI-menyeditoren til terminalen.

Mens alle disse funksjonene og alternativene er flotte, er det vi er mest interessert i nå, å legge til et ekstra operativsystem. Klikk på Legg til OS. Dette vil returnere deg til Add OS-menyen vi var for et øyeblikk siden - vi skal legge OpenELEC til vårt BerryBoot-system nå. Velg ditt valg og trykk OK.

Når installasjonen av det andre operativsystembildet er fullført, kan du deretter velge den du ønsker å være standard, og klikk på Gjør standard-knappen.Vi velger å gjøre Raspbian til vårt standard operativsystem:

På dette tidspunktet er vi klare til å gå ut av redigeringsprogrammet og prøve multi-boot-prosessen. Trykk på Avslutt-knappen på menylinjen. Et øyeblikk senere blir du sparket tilbake til hoved BerryBoot-menyen som så:

Hvis du angir et standard operativsystem i forrige trinn, blir det automatisk talt ned for å starte det. Hvis du ikke gjorde det, vil det bare være tomgang og venter på deg å velge hvilket operativsystem du vil starte opp på. Standard timeout for oppstartsmenyvalget er 10 sekunder.

Hvis du ønsker å endre verdien, kan du trykke på Rediger-menyknappen nederst til høyre, som kommer tilbake til BerryBoot-menyeditoren. Der kan du klikke på Avansert konfigurasjon-fanen (som er skjult, trykk på dobbeltpil på høyre side av menylinjen) og rediger deretter verdien "bootmenutimeout" funnet i uEnv.txt til en verdi utover 10.

Enten du redigerer verdien eller ikke, vil BerryBoot-menyen alltid være den første du ser når du starter opp fra en nedstart eller omstart fra noen av de installerte operativsystemene dine (for eksempel Raspbian). Du kan velge operativsystem med tastatur, mus, eller hvis du bruker Raspberry Pi-enheten med en HDMI-videokabel og et hjemmekinoanlegg / HDTV som støtter CEC (Consumer Electronics Control), kan du bruke opp og ned valgpiler på fjernkontrollen for å gjøre dine valg.

Legge til distribusjoner til BerryBoot-systemet manuelt

Når du bare bruker de medfølgende BerryBoot-bildene, som Raspbian og Puppy Linux, er installasjonen et punkt og klikk-affære. Når du våger deg utenfor banket banen, blir det litt vanskeligere.

For å importere en Linux-distribusjon til BerryBoot må du først optimalisere distribusjonen til SquashFS. Det første trinnet i prosessen er å skaffe seg et bilde av den fordelingen. Du kan gå om dette på tre måter.

For det første, den enkleste måten å gjøre dette på er å ta tak i optimaliserte bilder fra BerryBoot-depotet som ennå ikke er offisielt lagt til installatøren. du kan gjøre det her. Du kan bruke disse bildene som de er, ingen SquashFS optimalisering er nødvendig.

For det andre, når det gjelder Raspberry Pi optimaliserte bilder som er tilgjengelige for generell nedlasting, men ikke i / optimaliserer for BerryBoot ennå, kan du bare ta det bildet.

Til slutt, når det gjelder distribusjoner som Raspbmc som krever at du bruker et installasjonsverktøy for å laste ned alt direkte til Pi og gå derfra, må du opprette et bilde av SD-kortet du installerte det til for å få hjelp til å lage diskbilder ved hjelp av DD, sjekk ut vår praktiske opplæring her.

I tillegg til .IMG-filen (enten nedlastet eller opprettet), trenger du også tilgang til en Linux-maskin (være Linux-maskinen et dedikert Linux-skrivebord, en datamaskin med en Linux Live CD, eller til og med kopien av Rasbian på din Raspberry Pi), for å kunne bruke SquashFS-verktøyet. Det har rett og slett ikke vært en pålitelig port ennå, så vi skal holde ting stabilt og enkelt ved å bruke SquashFS på sin innfødte plattform.

Hvis distribusjonen din ikke har SquashFS allerede installert (Raspbian sendes ikke med det som standard), skriv inn følgende kommando på terminalen for å hente en kopi:

sudo apt-get install squashfs-tools

For å konvertere .IMG, koble til et SD-kort eller en USB-enhet som inneholder filen i Linux-maskinen din. Vi skal referere til bildefilen som NewBerryBoot.img i kommandoene. Åpne terminalen og kjør følgende kommando på .IMG:

sudo kpartx -av NewBerryBoot.img

Kpartx-kommandoen oppretter enhetskart fra partisjonstabeller, og med -av-bryteren vil den legge til mappings og operere verbosely slik at vi kan lese utgangen. Utgangen skal se slik ut:

add map loop0p1 (252:5): 0 117187 linear /dev/loop0 1 add map loop0p2 (252:6): 0 3493888 linear /dev/loop0 118784

Den andre og større partisjonen, loop0p2, er den vi er interessert i. I bildet ditt kan sløyfen være annerledes (dvs. loop3p2), så merk deg navnet på de neste kommandoene. Skriv inn følgende kommandoer:

sudo mount /dev/mapper/loop0p2 /mnt sudo sed -i ‘s/^/dev/mmcblk/#/g’ /mnt/etc/fstab sudo mksquashfs /mnt converted_image_for_berryboot.img -comp lzo -e lib/modules sudo umount /mnt sudo kpartx -d NewBerryBoot.img

Denne rekke kommandoer monterer partisjonen, redigerer filsystemtabellen i den opprinnelige partisjonen, optimaliserer bildet med SquashFS (forlater lib / modulene som deles mellom distribusjonene i BerryBoot), og fjerner og sletter partisjonskartingene.

Etter alt denne kommandolinjen magi, kan vi nå gå tilbake til komforten til BerryBoot GUI. Enten du lastet ned en allerede optimalisert .IMG eller du opprettet din egen, er det på tide å ta det .IMG og legg det til BerryBoot.

Plugg det eksterne mediet som inneholder .IMG-filen (for eksempel SD-kortet i en SD-kortleser) i Raspberry Pi-enheten eller vedlagt USB-hub. Boot i din Raspberry Pi med det originale BerryBoot SD-kortet. På oppstartsvalgsmenyen trykker du på Rediger-menyknappen for å trekke opp BerryBoot-menyeditoren.

For å legge til .IMG-filen, klikker du og holder på Legg til OS-knappen slik:

Velg Kopier OS fra USB-pinne, og du vil da bli presentert med en filvalgsdialogboks:

Du kan legge merke til de merkelige .IMG-navnutvidelsene nede i bunnen av boksen Filer av typen (.img128, .img192). Når du lager et bilde for BerryBoot, kan du legge til .IMG-utvidelse med 128/192/224/240 for å indikere BerryBoot hvordan du vil ha minnet tildelt for den distribusjonen. Hvis du ikke gjør det på denne måten, ikke bekymre deg; Du kan alltid sette den i Rediger-delen av BerryBoot-menyeditoren.

Etter at du har valgt .IMG-filen og klikket Åpne, sett deg tilbake et øyeblikk ettersom .IMG er pakket ut og installert. Etterpå ser du BerryBoot-menyeditoren med et nytt tillegg:

Suksess! For å se gjennom raskt før du forlater denne delen, kan du laste ned eller opprette en .IMG-fil som skal lastes inn i BerryBoot (i best mulig rekkefølge til minst stabile): Last ned fra den offisielle men ikke-inkluderte BerryBoot-depotlisten, endre en eksisterende .IMG med SquashFS, eller lag din egen .IMG fra et eksisterende SD-kort installasjon og deretter endre det med SquashFS. Jo lenger utenfor banket banen går du med større risiko, det er at modifikasjonen ikke virker eller vil ha usynlige bivirkninger. Det er for eksempel mulig å lage en .IMG av en Raspbmc-installasjon, men i henhold til prosjektets utvikler Sam Nazarko, kan konverteringen til SquashFS bryte oppgraderingssystemet. Med det for øye, vær så snill å eksperimentere (og rapporter tilbake her med resultatene for å hjelpe medleserne dine til å legge til på deres BerryBoot-oppsett!)


Har et Raspberry Pi-prosjekt du vil gjerne se oss takle? Lydd av i kommentarene eller send oss ​​en epost på [email protected], og vi vil gjøre vårt beste for å få ideen din til livs.

Link
Plus
Send
Send
Pin