Skip to main content

Hvordan Windows behandler Whitespace-tegn i fil- og mappenavn

Hvordan Windows behandler Whitespace-tegn i fil- og mappenavn

Geoffrey Carr

I datatypografi er et hvitt mellomrom et tegn som representerer et horisontalt eller vertikalt mellomrom. Når slikt whitespace tegn blir gjengitt, vil det vanligvis oppta plass på en side, men det resulterende utseendet vil bli et "tomt". Det finnes forskjellige hvite plasskarakterer som representerer ulike "mellomrom" bredder. Bare ASCII-rom (0x20) og ASCII-periode (0x24) -tegnene håndteres spesielt av Objektbehandling.

Kan du bruke Whitespace-tegn i fil- og mappenavn

Windows 8/10 behandler Whitespace-tegn i fil- og mappenavn som følger:

 1. Hvis en fil er lagret som "Twc.txt", der ledende karakter (er) er et ASCII-rom (0x20), blir det lagret som "Twc.txt"
 2. Hvis en fil er lagret som "Twc.txt", der den etterfølgende karakteren (e) er et ASCII-rom (0x20), blir det lagret som "Twc.txt".
 3. Hvis en fil er lagret som «Twc.txt», der ledende tegn (er) er et alternativt mellomromstegn, for eksempel det ideografiske rommet (0x3000), blir det lagret som «Twc.txt». De ledende hvite plasskarakterene fjernes ikke.
 4. Hvis en fil er lagret som "Twc.txt", der den etterfølgende karakteren (e) er et alternativt mellomromstegn, for eksempel det ideografiske rommet (0x3000), blir det lagret som «Twc.txt». De bakre hvite plasskarakterene fjernes ikke.
 5. Hvis en fil er lagret som '.Twc.txt', der ledende tegn (e) er en ASCII-periode (0x2E), blir den lagret som '.Twc.txt'.
 6. Hvis en fil er lagret som "Twc.txt.", Der den etterfølgende karakteren (e) er en ASCII-periode (0x2E), blir den lagret som "Twc.txt".

Win32 og WinRT APIer har forskjellige økosystemkrav, som følge av at fil- og mappenavn som begynner eller slutter med et mellomromstegn, blir oppført annerledes av hver av dem

Du kan lese mer på KB2829981.

Relaterte innlegg:

 • Office 365 amerikanske regjeringsfunksjoner, priser og planer
 • Lag sterkere passord og passord ved hjelp av ASCII-tegn
 • Brute Force Attacks - Definisjon og forebygging
 • Hva er den maksimale lengden på passordet i Windows 10?
 • Bytt filnavn med mappenavn ved hjelp av swap'em for windows

Link
Plus
Send
Send
Pin