Skip to main content

Hvordan lærte jeg å slutte å hate og begynne å elske Windows 8

Hvordan lærte jeg å slutte å hate og begynne å elske Windows 8

Geoffrey Carr

Windows 8 har vært med oss ​​i noen få måneder nå. Fra forbrukerforhåndsvisning til de utgitte produktene, har det vært mye utlufting av milt over endringene fra Microsoft. Men etter å ha hørt Windows 8 begynte jeg å elske det. Genuint.

Jeg, som mange mennesker, var i utgangspunktet ganske underwhelmed med Windows 8. Dette var kanskje ikke helt uventet. Tross alt handlet vi om en annen duff-versjon av Windows. Etter Windows 3.1 var Windows 95 et nyskapende frisk pust.

Veien til Windows 8

Dette ble etterfulgt av den generelt faste Windows 98 som plukket opp pent fra hvor forgjengeren sluttet seg. Men da tok tingene til verre med Windows Me, en utgivelse som var nesten universelt tømt.

Utenfor forbrukergrenen av operativsystemet, tok Windows 2000 opp en jevn følge da brukere merket fordelene med å jobbe med en NT-basert versjon av Windows. Det var fordeler bemerket av Microsoft også, og oppfølgingen til meg, Windows XP, ble raskt den mest populære versjonen av Windows noensinne; så mye at det fortsatt er mye brukt mer enn et tiår etter utgivelsen.

Neste opp var Vista, betraktet av mange like lite mer enn en annen Service Pack for XP, men det var ikke så lang ventetid før Windows 7 så dagens lys. Mens det ikke fantes noe jordskjelv her, var det en rekke interessante endringer i grensesnittet, bedre nettverk og forbedret ytelse.

Så historien var å tyde på at Windows 8 skulle bli en skuffelse. Jeg var forberedt på å bli vist feil, men testing av de tidlige byggene og tekniske forhåndsvisninger bekreftet min frykt ... Windows 8 var en katastrofe som skulle flop. Eller så tenkte jeg først.

Motvillig oppgradering

Skrive for magasiner og nettsteder krever at jeg holder seg oppdatert med programvare, og dette var i stor grad hvorfor jeg holdt på med forhåndsvisningene. Det var et begrudgingstrinn for å oppgradere til RTM-bygningen, men den lave oppgraderingsprisen bidro til å myke slaget noe.

Men i månedene har jeg brukt Windows 8 - først og fremst i en virtuell maskin, så som eneste operativsystem på en av min stasjonære PCer, og til slutt på min bærbare PC i tillegg - jeg har lært å slutte å hate og starte, vel, kanskje ikke , elskende, men i det minste verdsetter, de endringene som har blitt gjort.

Det er veldig lett å forstå hvorfor det er så mye vitriol utjevnet på Windows 8 - det ser ut som et helt annet enn alt som kom før det. Vi har blitt vant til at det er minst versjoner av Windows å velge mellom, men til og med splitte i desktop og RT utgivelser, følte Windows 8 at den var designet med berøringsskjerm enheter i tankene.

Populariteten til iPads og Android-tabletter viser bare at det ikke er noen reell motstand mot operativsystemene på berøringsskjermen, men det er noe som er lettest forbundet med mobile enheter - og kanskje selvkjøpsterminaler. Hvor mange mennesker vil samhandle med sin stasjonære datamaskin ved å trykke på skjermen?

Tastaturvennlig

Når du bruker et vanlig tastatur for å skrive, øker arbeidsmengden med å løfte en hånd for å trykke på skjermen. Omvendt, når du bruker en dedikert berøringsskjerm enhet der tapping er den vanlige måten å starte programmer og tilgangsalternativer, er det et fryktelig skjermtastatur for å kjempe med. Jeg har både en iPad og en Android-nettbrett. Begge brukes i stor utstrekning, men det er ikke noen gang brukt til å skrive noen lengde - eller betydningen, på grunn av de skremmende skriveferdighetene, kommer touchscreen-tastaturer til å komme ut i meg.

Men jeg begynte å innse at Windows 8 ikke hadde blitt designet utelukkende, eller til og med først og fremst, for berøringsskjermbruk - det var bare krevende at brukerne så på hvordan de samhandler med datamaskinene litt annerledes. Splitting Windows inn i skrivebordet og det moderne grensesnittet er i utgangspunktet foruroligende, det er ingen å komme seg rundt det. Etter å ha tilbrakt den beste delen av to tiår med ting som fungerer på en bestemt måte, kan endring være vanskelig å svelge. Men forandring er også en god ting.

Ja, startmenyen er borte, men er det egentlig et problem? Hvor mange ganger trenger du virkelig å besøke den hver dag? Jo, det er mange programmer jeg bruker hele dagen, og jeg trenger å kunne få tilgang til dem når jeg trenger da, men dette er hvor skrivebords- og oppgavelinje snarveier kommer inn i spill.

Jeg liker ikke å ha et rotete skrivebord, så jeg stoler bare på pinning apps til oppgavelinjen. Dette betyr ikke at jeg er begrenset til å bruke bare disse appene, men jeg bruker dette området på skrivebordet mitt til å huse snarveier til verktøyene jeg bruker mest.

Når tiden kommer til at jeg må bruke en app som ikke har en snarvei her, finner jeg fremdeles at jeg ikke virkelig trenger å bruke startskjermbildet. Hit Windows-tasten og begynn å skrive - i et sekund har jeg funnet appen jeg lette etter.

Men den virkelige clincher med å lære å elske Windows 8 er å forstå hvor mye tid tastatursnarveier vil spare deg. Mange som bytter til Windows 8 har klaget over det faktum at det er vanskelig å navigere med musemarkøren til hotspots på hjørnet av skjermen for å få tilgang til startskjermbildet, Charms bar og app switcher.

Men i virkeligheten er det ikke nødvendig å bruke dem - det finnes snarveier som kan brukes til å få tilgang til alle disse områdene av Windows lettere.Lær å holde fingrene på tastaturet i stedet for å nå musen, og du vil sikkert finne ut at ting er like rask og enkel - om ikke raskere og enklere - å oppnå som de var i Windows 7 og tidligere.

Behovet for å tweak

Som stort sett alle andre som har jobbet med Windows 8, vendte jeg meg til en av de utallige tweaking verktøyene som kan brukes til å tilpasse startskjermen, få Start-knappen tilbake og erstatte andre funksjoner i operativsystemet. Men uten unntak har ingen av verktøyene varte lenge på datamaskinen min.

Jeg har lært at jeg fortsatt kan bruke Windows 8 på omtrent samme måte som jeg pleide å bruke Windows. Skriveprogrammene fungerer på nøyaktig samme måte. Det er svært få Moderne apper som appellerer for øyeblikket, så det er noe av en sjeldenhet for meg å slippe ut av skrivebordsmodus.

Microsoft ser ut til å forsøke å skape en enhetlig opplevelse mellom enheter. Arbeide med en stasjonær datamaskin bør være praktisk talt den samme som å bruke en bærbar datamaskin eller en nettbrett. Dette i sin tur er utrolig likt å bruke en mobiltelefon, og det er rimelig å anta at brukergrensesnittet for Xbox 720 ikke vil være en million miles borte fra utseendet til Windows 8.

Det kan virke som om jeg er besatt av utseendet til Windows 8. Til en viss grad er det sant, men sannsynligvis bare fordi estetikken er den mest umiddelbart tilsynelatende endringen i operativsystemet.

Niggling Issues

Det er noen ting som fortsatt tar litt mer vant til. Når tiden kommer til å starte eller stenge Windows, finner jeg fremdeles at markøren automatisk kryper til nederst til venstre på skrivebordet - den minnemuskelen skal ta lang tid å omskole.

Windows 8 er ikke perfekt, ikke på noen måte. Noen områder av operativsystemet er vanskeligere å komme til, men de fleste problemene jeg har opplevd stammer fra det faktum at det bare tar litt tid å tilpasse seg å gjøre ting på en annen måte. Explorer er stort sett det samme som i Windows 7, men båndet er noe jeg har funnet mot-intuitiv i både Office og Windows.

Quick Access-knapper er hendige, men de gir ikke tilgang til alle de alternativene jeg kanskje trenger på den måten at vanlige verktøylinjeknapper eller menyer gjør. Båndet gir tilgang til nesten alt jeg kanskje vil gjøre, men det er stort og styggt, og ikke nødvendigvis organisert på en måte som gir mening for meg.

Det som er spesielt behagelig om Windows 8 er det som representerer en endring i måten vi ser på maskinvare. Det er ikke lenger viktig at du har den nyeste og beste datamaskinen som inneholder den dyreste og kraftigste maskinvaren for å få en anstendig opplevelse fra Windows. Systemkravene til Windows 8 er svært lave - og dette betyr ikke at hvis du kjører minimum, får du en god opplevelse, men det vil heller ikke være en forferdelig.

Den bærbare datamaskinen jeg har som min "jobber på farten" -maskinen er gammel. Det er en aldrende Samsung NC10 med en piddling 1.6GHz-prosessor, integrert grafisk og noe svak 2 GB RAM. Men Windows 8 går bra.

Det har vært så mye snakk om Windows 8 de siste par årene at for å fortsette debatten virker nesten som å rive en død hest. Det tok meg en stund, men jeg skjønte endelig at Windows 8 nok er min favorittversjon av Windows ennå. Det er fortsatt rom for forbedring, og jeg vil fortsatt klage bittert, høyt og svakt når jeg prøver å gjøre noe på den måten jeg pleide å bruke i Windows 7. Men for alle klager er Windows 8 et flott operativsystem. Dette føles som en tilståelse, eller en introduksjon på et AA-møte. Jeg heter Mark W, og jeg elsker Windows 8.

Selvfølgelig kan du være uenig; det er alt i det morsomme av Windows. Del dine tanker, dine klager, dine meninger i kommentarene nedenfor. Elsker Windows 8, men trenger det ett spesielt verktøy for å stryke ut en bestemt irritasjon? Del det her.

Link
Plus
Send
Send
Pin