Skip to main content

5 måneder med Windows 8 og overflate RT: fortsatt overveldende "Meh"

5 måneder med Windows 8 og overflate RT: fortsatt overveldende "Meh"

Geoffrey Carr

Skrik "Windows 8", og du vil sannsynligvis høre "Vista" ekko tilbake på deg. For Microsoft har Windows 8 mottatt en Vista-lignende mottak, og den viser i lurt salg og en uheldig markedsandel.

Windows 8 ble utgitt til offentligheten 26. oktober 2012, over fem måneder siden, og bare nylig fanget 3% av det totale operativsystemet for operativsystemet på skrivebordet.

Da den ble utgitt i oktober 2009, sprang Windows 7 opp 10% på samme tid. Gjerder mer salt i sårene, Windows Vista beholder fortsatt en markedsandel (5%) over den nye (og langt bedre) 8.

Så hvorfor er det? Hvorfor er Windows 8 fortsatt sputtering og choking sammen? Vi har noen teorier.

RT? Virkelig forferdelig?

Som alltid tok Microsoft noe enkelt, og gjorde det irriterende.

For å klargjøre, er det to detaljhandel versjoner: Windows 8 og Windows 8 Professional. Deretter er det Windows 8 Enterprise som Microsoft vil presse på selskaper og slikt. Enkel.

Det er også Windows RT, som ikke er Windows, selv om det kalles "Windows" fordi RT ikke kjører en enkelt applikasjon skrevet for Windows - ikke en. Forstod det? Null. Og det er irriterende.

Tidlige vedtakere av Microsofts Surface RT-nettbrett ble sannsynligvis brent mest på dette. Hardware-Wise, Surface RT er en veldig god tablett. Den har en utmerket skjerm og overlegen byggekvalitet. Microsoft har utviklet det og for alle kontoer, Surface RT har mye å gjøre for det, bortsett fra at det har en anemisk prosessor og Windows RT.

Selvfølgelig kan det ikke være nesten så forvirrende om Microsoft ikke hadde slått et fullverdig skrivebordsmiljø på RT. Hvis det bare kjørte Metro- og Windows Store-apper, ville det være et mer fokusert produkt. Men RT er en trebenet hund i form av utførelse og bare gjør Windows-franchisen ser forvirret.

I tillegg er bruk av skrivebordet på en berøringsskjerm (hvilken som helst berøringsskjerm) en øvelse i tålmodighet, og Surface RT kommer ikke engang med en penn eller penn for å hjelpe brukerne til å trykke på knapper og administrere vinduer.

Startskjermen og @ & # * ing Windows Store

For å tilpasse en linje fra filmen Barfly - Jeg hater ikke Start-skjermen, jeg føler meg bare bedre når den ikke er rundt.

Start-skjermbildet er et touch-centrert grensesnitt. På en nettbrett gir det mening. For meg, den gjennomsnittlige desktop brukeren skjønt, det er litt ... stort? Jeg trenger ikke en hel skjerm for å starte programmer og Start flops som et sted hvor jeg vil bruke mye tid. Faktisk er mine mest brukte applikasjoner allerede festet til oppgavelinjen.

Men selv om du bruker en nettbrett, vil du virkelig bruke startskjermbildet? Det gjør ingenting for virkelig å holde oppmerksomheten min, og som jeg allerede nevnte mangler apptilbudene. Så mens potensialet er der, er det sannsynligvis ikke nok for de fleste til å rettferdiggjøre omregning av eksisterende systemer eller oppgradering til ny maskinvare. Hvorfor begynne å bruke et helt annet grensesnitt når du kan få de samme appene og funksjonaliteten ut av en konkurrerende enhet, slik iPad eller tenne?

Også ...

Windows Store er bare forferdelig. Det er uorganisert, clunky, forvirrende og ca 99% apps er forferdelig. I stedet for å være et polert sted å bla og kjøpe apps, er det bare trist og ensomt, og selv de mest grunnleggende ting du kan få på internett gratis koster penger her. Og det ser ut til at ingen ønsker å lage Windows Store-apper fordi Microsoft har tatt til best betalende utviklere i et desperat forsøk på å anspore interessen i plattformen.

Selv de appene som følger med Windows 8 er nesten alle bestemt til å slette fordi det er så mange bedre eksisterende programmer, men åh, det stemmer, RT kan ikke bruke de eksisterende appene, så du må bruke Windows Store-apper og mann, er de er utilfredsstillende. Til dags dato har jeg avinstallert alt annet enn fire (det kommer med noe som 13) av appene som opprinnelig kom med systemet.

Hvor mange Apple Mac-eiere avinstallerer alle appene som følger med datamaskinen sin?

Dyrt maskinvare

Surface RT har (bortsett fra å være sakte og Windows RT) en enorm dødelig feil: det er $ 499.

$ 499 for å bruke en nettbrett som kjører ingen av millioner av eksisterende programmer og programmer. $ 499 å hoppe inn i et app-økosystem som ikke er testet og har mangel på kvalitet. $ 499, og du får bare 32 GB lagringsplass og ingen tastatur (eller enkel pekeenhet).

Vil du legge til berøringsdekselet? Du må pony opp en annen $ 100.

I mellomtiden er det Surface Pro, som kjører vanlig gammel Windows 8 (slik at du i det minste kan tappe inn i den store spissen av programvare som er tilgjengelig for alle Windows-brukere). Det er også en kraftig desktop-erstatningskvalitets datamaskin, så det vil kjøre alt ganske høyt.

Problem, selv om det starter på $ 899 for 64 GB-versjonen (legg til $ 100 for 128 GB) og igjen, får du ikke et tastatur. Selvfølgelig kan du legge til hvilket som helst USB-tastatur du vil ha, men hvis du virkelig vil dra nytte av overflatens bærbarhet og appell, vil Touch Cover dekke deg tilbake $ 119.

Til sammenligning er en like utstyrt iPad - 128 GB / Wi-Fi / Smart Cover / Apple Wireless Keyboard - omtrent $ 900.

Det er fortsatt en del av forandringen, men iPad er uten tvil den beste tabletten i verden, og du kan få toppmodellen fra Apple med det mest essensielle tilbehøret, for mindre enn en barebones Surface Pro med halv lagringsplass. Bonus, med en iPad har du tilgang til Apple App Store og sine 800 000 + apper vs. Windows Store (shudder) med sin svake 50 000.

Selvfølgelig, hvis du er veldig sparsom, kan du bare kjøpe en Nexus 7, Nexus 10 eller Kindle Fire HD for over halvparten av prisen på enten en overflate eller iPad. Faktisk kan du kjøpe et Nexus 10 pluss deksel og tastatur for mindre enn prisen på en Surface RT.

Poenget er at det er en overflod av enhetsalternativer, de kjører ikke Windows, men det er et offer mange mennesker er villige til å lage og har gjort lenge.

Pricey Software

Og hva hvis du bare vil installere Windows 8 på eksisterende maskinvare?

Hvis du vil oppgradere til Windows 8, ønsker Microsoft at du skal betale $ 119.

Hvis du eier en nylig modell Apple Mac, kan du oppgradere til den nyeste versjonen av OS X for $ 39. I mellomtiden er Android gratis.

Oppgradering er nesten helt unødvendig

Windows 7 er fortsatt helt nyttig og moderne, og dets millioner av tilhenger forstår dette.

Når noen er tvunget til å oppgradere operativsystemet, betyr det at den nye versjonen er et tilbud de ikke kan nekte. Den adresserer trenger ikke oppfylles med gjeldende versjon. Windows 7 var en må-ha-oppgradering fordi det løser skarpe problemer i Vista og er demonstrant bedre enn XP eller noen av 9x-versjonene.

Windows 8 er ikke en må-ha-oppgradering. Det er et flott skrivebord OS (selv om kontrollpanelet fortsatt er et rot) og er faktisk bedre enn 7 i nesten (se: Kontrollpanel) hver vei. 8 introduserer også en raffinert oppgavebehandling, en ribbonized Explorer (som jeg må si jeg liker), utmerket multimonitor støtte, og mye mer.

Det er imidlertid ikke revolusjonerende. Hvis det er en ting Microsoft gjør bra nå, er det skrivebordet. Som en fullverdig oppgradering skjønt? Hvis Windows 8 bare ble utgitt som stasjonær programvare (med den tradisjonelle Start-knappen / Start-menyen), ville det være mer som Windows 7.5.

Og det er ikke noe galt med det. Apple tross alt har oppdatert OS X trinnvis hvert år. Hvert år kommer de ut med en ny punktutgivelse, slår en stor katt på den, belaster eksisterende OS X-brukere $ 39, og installerer den på all maskinvare derfra. Ingen klager egentlig om dette, og det holder Apple relevant.

I mellomtiden venter Microsoft år og år mellom utgivelser, så når det flubser alt med Vista eller en 8, er det en stor sak - hvem vil vente 5 år (tiden mellom XP og Vista) bare for å si "Jeg ventet på dette?"

Jo flere folk føler seg skuffet, desto mer er de ansvarlige for å hoppe til alternativer som Apple, Google, Ubuntu, eller bare ikke oppgradere.

Føler du Blå?

Så hvordan vil Microsoft løse disse problemene? Svaret kan komme så tidlig som i sommer når det utgir sin første oppdatering til Windows 8. På dette tidspunkt kalles alle Windows Blue, men det er mer sannsynlig at de skal bli kjent som Windows 8.1.

En slik poengutgivelse ville være et betydelig skritt i riktig retning for selskapet. Tidligere ville vi sannsynligvis bare se en service pack mens vi ventet (år) for en ny Windows. Dette gir imidlertid i hovedsak Windows 8 et nytt navn, en videreføring av det forrige produktet, men likevel forskjellig som Windows 3.1 eller Windows 98 SE. Forhåpentligvis vil dette hjelpe Windows 8 avstand fra sin nåværende taint. Slike som hvordan OS X fikk mer utbredt aksept fra Mac-fellesskapet da den ble oppdatert til 10.1 og spesielt 10.2.

Tidlige rapporter viser at Microsoft tar opp mange av problemene som hindrer Start-grensesnittet. Om disse forbedringene gjør det helt bedre, er det fortsatt å se, men i det minste arbeider selskapet aktivt med det.

Ideelt sett ville det være fint om RT forvandlet til noe mer fokusert og nyttig. En løsning ville være å slippe skrivebordsmiljøet helt og gi bare RT-brukere Start og apper til å jobbe med, men gitt nåværende tilstand for begge, det høres ikke ut som en veldig attraktiv enhet. Siden skrivebordet vil trolig bli, kan Microsoft i det minste tilby Surface RT-kjøpere en penn eller en digitaliseringspenn som den som følger med Surface Pro.

I tillegg kan Microsoft anspore produktutvikling av Windows-merkede ARM-enheter ved å redusere eller eliminere RTs pris til OEMer (rapportert å være så høyt som $ 85).

Til slutt, $ 499 for en nettbrett som ikke kjører noen eksisterende programvare og $ 899 for en som gjør det, er latterlig. Hvis overflaten skal være Windows 8s maskinvarestandardbærer, må Microsoft kanskje ta en side ut av Google og Amazons lekebøker og selge sine ting til en kuttpris. Den eneste måten den vil grave på Apples markedsandel er om den undergraver dem ved å tilby sammenlignbar maskinvare og programvare til rimelige priser. En av tre kommer ikke til å vinne noen konvertere eller nyte nye kjøpere helst snart.

Jeg har liten grunn til å tro at Microsoft ikke vil trene kinks og stille mange kritikere, men for de av oss som bruker produktene sine dag inn og ut, og også nyter godt av deres suksess, kan det ikke skje snart nok.

Link
Plus
Send
Send
Pin