Skip to main content

Få tilgang til all din streaming musikk på ett sted med Tomahawk

Få tilgang til all din streaming musikk på ett sted med Tomahawk

Geoffrey Carr

Det er nok utallige streamingmedietjenester som du bruker regelmessig - YouTube for musikkvideoer, og et hvilket som helst antall nettsteder for å lytte til streaming musikk og live radio. Glem å bruke uendelige programmer og nettsider etter nettsted; Tomahawk lar deg få tilgang til alt på samme sted.

Last ned en gratis kopi av programmet (det er tilgjengelig for Windows, OS X og Linux), løp gjennom installasjonen og start deretter å konfigurere tjenestene du vil bruke sammen med Tomahawk.

Klikk på Innstillinger-menyen, og velg Konfigurer Tomahawk-alternativet. I delen Tjenester er det et imponerende antall musikk- og streaming-nettsteder for deg å velge mellom - bare kryss dem du er interessert i å bruke.

Det finnes en rekke kjente navn her -Grooveshark, Spotify, YouTube et al. - og i enkelte tilfeller kan du bare krysse av i boksen for å aktivere tjenesten i spørsmålet. Noen krever at du allerede har en konto (en betalt for konto i noen tilfeller).

Det er imidlertid mange streaming-tjenester som ikke krever noen form for konto, og det er også mulighet for å koble appen til dine sosiale nettverkskontoer, slik at du ikke bare kan dele spillene du spiller med venner og tilhengere, men også oppdage nye musikk ved å bla gjennom hva de har lyttet til.

Å koble til Twitter, Jabber og Google Talk er ikke viktig, men det åpner opp en ny verden av musikkfunn, så det er absolutt verdt å vurdere.

Det er sannsynlig at du allerede har en betydelig samling musikk lagret på harddisken og nettverksenheter. Tomahawk handler ikke bare om å lytte til online musikk, men handler om å få tilgang til alt du kanskje vil lytte til.

Flytt til kategorien Samling og velg mappene du har lagret musikkfiler i. Hvis du har filer lagret på nettverkssteder, må du kartlegge disse til en stasjonsbokstav slik at de kan nås via Tomahawk.

Når du er fornøyd med innstillingene du har satt på plass, klikker du OK og du er klar til å begynne å lytte til musikk. Det kan hende du må vente en stund da din lokale musikksamling blir skannet og katalogisert - du kan holde øye med dette i Min samling av hovedsiden.

Søke etter musikk i din egen samling er lett nok; bare gå til Min samling-delen og skriv inn søkeordet i filterboksen. Spilleliste og sangkøer kan bygges opp ved å høyreklikke på et spor ved å velge alternativet Legg til i kø.

Ting begynner å bli mer interessant når du innlemmer musikk på Internett i søkene dine. For å gjøre dette må du bruke søkefeltet øverst i programvinduet. Skriv inn navnet på en sang, et album eller en artist, og Tomahawk vil skure din egen frakoblede musikksamling, samt de elektroniske lagringsplassene du har aktivert.

Hvis du har valgt å knytte Tomahawk til Google Talk og Twitter, kan du gå til Super Collection-delen, og du kan utføre et søk i musikksamlingene dine kontakter i tillegg til ditt eget.

I tillegg til vanlige spillelister, tilbyr Tomahawk også muligheten til å opprette radiostasjoner. Disse trekker inn spor som samsvarer med søkeordene du angir, og det er mulighet til å bli veldig spesifikk eller la ting være mer åpne hvis du foretrekker det.

Klikk koblingen Opprett ny stasjon nederst til venstre i programvinduet og skriv inn et navn for stasjonen du vil opprette. Bruk nå den første rullegardinmenyen til å velge kriteriene som skal brukes til å sette opp stasjonen - dette kan være en bestemt sjanger av musikk, kunstnere som ligner på hverandre, lengde på spor og mye mer.

Du kan bli mer spesifikk ved å klikke på + -knappen til høyre og angi flere kriterier.

Browse-delen øverst til venstre gir en interessant måte å oppdage nye spor og artister på. 'Charts' lar deg få vite hva som viser seg å være populært for øyeblikket, mens New Releases kan brukes til å bla gjennom de nyeste tilleggene til iTunes og Rovi fra samme sted.

Har fremveksten av stadig flere online musikk tjenester endret måten du spiser musikk på? Hva er dine favoritter? Del dine tanker og erfaringer.

Link
Plus
Send
Send
Pin