Skip to main content

5 + måter å installere Android Apps på telefonen eller tabellen på

5 + måter å installere Android Apps på telefonen eller tabellen på

Geoffrey Carr

Google tilbyr en primær app store for Android, kjent som Google Play. Imidlertid er Android ikke som iOS. Google Play er ikke det eneste spillet i byen, og det finnes andre måter å installere apper på Android.

Noen Android-enheter - spesielt smuss-billige som kommer direkte fra produsenter i Kina - er ikke sertifisert av Google og inkluderer ikke Google Play. Dette gjør enheten mye mindre nyttig, men du kan fortsatt installere apper på den.

Google Play App

Den primære måten du installerer apper på Android, er ved å skyte opp Play-butikkappen på telefonen eller nettbrettet. Du finner Play-butikken i app-skuffen din og sannsynligvis på standard startskjerm. Du kan også åpne den ved å trykke på ikonet for handbagasje som vises øverst til høyre i app-skuffen.

En gang i butikken, bla gjennom eller søk etter en app og trykk på Installer-knappen for å installere den.

Google Play på nettet

Jakt på apper med et berøringsskjermtastatur er ikke den mest praktiske måten å installere apper på. For å installere apper fra datamaskinen din, besøk Google Play-nettstedet på play.google.com. Du kan søke og bla etter apper på nettsiden.

Så lenge du er logget på med samme Google-konto som du bruker til Android-telefonen eller nettbrettet, kan du klikke på installasjonsknappen på nettstedet for å installere appen på telefonen eller nettbrettet eksternt. Hvis du har flere Android-enheter, kan du velge den du vil at appen skal være installert på. Når du har fortalt Google Play å installere appen, begynner telefonen eller nettbrettet å laste ned appen og installere den for deg.

Sidelading Apps

Android støtter sideloading, som lar deg installere programmer fra utenfor Google Play. Dette er imidlertid deaktivert som standard av sikkerhetshensyn. Hvis du vil aktivere sidelastning, åpner du appen Innstillinger på Android, trykker på Sikkerhetskategorien, og aktiverer avkrysningsboksen Ukjente kilder.

Vær oppmerksom på at dette kan være en sikkerhetsrisiko, da det tillater installering av apper fra utenfor Play-butikken, som potensielt kan inneholde skadelig programvare. Hvis du aktiverer denne innstillingen, er det din jobb å installere applikasjoner på ansvarlig måte - hold deg borte fra piratkopierte spill og andre apper som kan inneholde Android malware.

Etter at du har aktivert denne innstillingen, kan du laste ned en Android-app i .APK-format og installere den på enheten din. For eksempel kan du laste ned .APK-filen i Android-nettleseren din, og åpne den fra nedlastingsappen. Du kan også laste ned APK-filen til datamaskinen, kopiere den til Android-filsystemet ditt med en USB-kabel, bruk en filbehandling-app for å bla gjennom den og trykk på APK-filen for å begynne å installere den.

Sidelading kan du installere en rekke apper som ikke er tilgjengelige i Play-butikken, for eksempel XBMC Media Center for Android, ulike emulatorer som er fjernet fra Google Play, og apper fra apper fra tredjepart som Amazon Appstore for Android og Humble Bundle app.

Dette alternativet er kanskje ikke tilgjengelig på enkelte enheter hvis enhetens produsent eller transportør har deaktivert den. AT & T gjorde det en gang, men det har blitt mye mindre vanlig. De fleste enheter skal ha avkryssingsboksen Ukjente kilder.

Tredjeparts App Stores

Android gjør det mulig for apper fra tredjepart. Den mest kjente og populære er Amazonas Appstore for Android (for tiden bare tilgjengelig i USA), som gir bort en gratis betalt app hver dag. Amazon's Appstore for Android brukes også naturlig på Amazons Kindle Fire-enheter.

Den stadig populære Humble Bundle, som selger bunter av indiespill for Windows, Mac og Linux, har også solgt bunter av Android-spill. Hvis du kjøpte noen av de Humble Bundles som inneholder Android-spill, kan du installere appen Humble Bundle og bruke den til å administrere installasjonen og oppdateringen av dine Humble Bundle-spill.

Hvis du vil bruke enten Amazon-butikken, Humble Bundle eller andre tredjeparts app-butikker, må du sidelaste appbutikkens app.

Enkelte enheter kan komme med egne, integrerte tredjeparts app-butikker. For eksempel kommer Samsung-enheter med Samsung Apps-appen, som kan inneholde gratis versjoner av noen betalte apper, men er ellers ganske uinteressant. Bærere har distribuert sine egne app butikker med sine Android-enheter i fortiden, men dette blir mindre vanlige.

På samme måte som du bør være ekstra forsiktig når du laster opp apper, bør du være ekstra forsiktig når du bruker tredjeparts app-butikker. For eksempel kan du trolig stole på Amazon og Humble Bundle, men du bør passe på mange andre app butikker. For eksempel kan en ubetydelig appbutikk som distribuerer piratkopierte apper være en kilde til skadelig programvare. Vi anbefaler å holde seg borte fra dem.

Sidelading fra din PC

Du kan også sideload apper på Android-enheten din på andre måter. Hvis du for eksempel har en APK-fil på datamaskinen din, kan du bruke den utmerkede AirDroid-appen til å laste den opp til Android-enheten din, og installere den uten å koble din Android-enhet til datamaskinen din.

Hvis du er en utvikler, kan du bruke kommandoen adb (Android debug bridge) til å "skyve" en app til en tilkoblet enhet og installere den fra datamaskinen. Den riktige kommandoen er som følger, der C: package.apk er banen til APK-filen på datamaskinen din:

adb install C:package.apk


Du kan også installere Android-apper på Windows-PCen, noe som åpner en helt ny verden av berøringsskjermspill og -programmer på berøringsaktiverte Windows 8-enheter.

Link
Plus
Send
Send
Pin