Skip to main content

6 spill utestengt fra iOS som du kan spille på Android eller på nettet

6 spill utestengt fra iOS som du kan spille på Android eller på nettet

Geoffrey Carr

Apple forbyder spill som omhandler alvorlige problemer fra sin appbutikk. Noen av de mest profilerte spillene har kommet til Android og på nettet, slik at du kan spille dem selv for å se hva alt oppstyret handler om.

Appbutikkens retningslinjer sier at "Vi ser på apper som er annerledes enn bøker eller sanger, som vi ikke kuraterer. Hvis du vil kritisere en religion, skriv en bok. "

Apple har det bra med spill som inneholder grafisk vold og gore, men en ting de ikke vil tolerere, er spill som utforsker alvorlige sosiopolitiske problemer. "Skriv en bok," forteller Apple spillutviklere som ønsker å utforske disse problemene.

Sweat

Sendt til Apples appbutikk som Sweatshop HD, Sweatshop er et tårnforsvar-lignende strategispill som ser deg kjøre et svømmeshop. Til tross for sin tegneseriegrafikk, er spillet ment å være et seriøst, tankevekkende spill om sweatshops og produksjon generelt. Du har muligheten til å ansette barnearbeidere og kutte hjørner for å spare penger, eller du kan ansette flere høyt kvalifiserte arbeidere og forsøke å eliminere farer på arbeidsplassen din på bekostning av fortjenesten din. Spillets mekanikk setter deg i det varme setet og lar deg utforske konsekvensene av dine valg, og gir et nytt perspektiv på spørsmålet om svettebutikker.

Sweatshop HD har ennå ikke blitt sendt til Android - ingen overraskelse, da det er avvisning fra Apples appbutikk, er ganske nylig. Du kan imidlertid spille Sweatshop i sin originale Flash-skjema i en nettleser. Du kan også spille det i nettleseren din på Android-enheter med Flash.

Spill det på nettet.

Telefonhistorie

Phone Story er et satirisk spill som utforsker hele historien om våre smarttelefoner - ikke bare iPhones, men Android-telefoner og alt annet. Spillet forteller spilleren om noen av disse problemene, fra at edle metaller blir utvunnet av slaveri i Kongo og Foxconn selvmordene til planlagt forverring og problemer med forurensning på grunn av elektronisk avfall. Spillet er kort og minispillene er enkle og røde, men sammenstillingen av alvorlige problemer og døde enkle smarttelefon-spillmekanikk kan ses som en satire på de dumme og trivielle tingene vi bruker våre smarttelefoner for, til tross for at deres store skjulte kostnader.

Spill den på nettet eller last den ned fra Google Play.

I en permanent lagringsstat

I en Permanent Lagringsstat er et surrealistisk og abstrakt spill beskrevet som "om de kollektive etterlivene til syv overarbeidede arbeidere som begikk selvmord i Foxconn-leiren, bestilt av Apple." Det er en spilldesigners svar på Foxconn selvmordene og betingelsene folk samler ikke bare iPhones, men de fleste andre elektronikk vi alle bruker. Spillet skiller seg ut visuelt med sin hånddrevne grafiske stil.

Last ned den fra Google Play.

Endgame: Syria

Endgame: Syria er et såkalt "newsgame", som forsøker å utforske dagens hendelser gjennom spillmekanikk. Endgame: Syria tar formen av et handelskortspill som ser på konflikten i Syria. Spillet er delt inn i politiske og militære faser som undersøker de politiske og militære aspektene av konflikten. Det er ikke perfekt, men det er et interessant forsøk på å snu nyheten til et interaktivt spill som kan nå folk, nyheten vil ikke nå ellers.

Spill den på nettet eller last den ned fra Google Play.

Smugle Truck

Smuggle Truck er et overkjørt kjørespill hvor du er ansvarlig for å smugle passasjerene over den amerikanske grensen mens du arbeider med overdrevet fysikk som får dem til å fly ut av lastebilen din. Spillet er kontroversielt og ses som støtende av mange, men utviklerens nettsted sier at spillet er en kommentar til vanskeligheten ved å immigrere til USA lovlig:

“As we lived through a painful 12 months of our friend struggling through the absurd legal minefield that surrounds U.S. immigration, we felt that we should create a game that touches on the issue. The comment was thrown around that ‘it’s so tough to legally immigrate to the U.S., it’s almost easier to smuggle yourself over the border’, and thus Smuggle Truck was born.”

Etter at den ble avvist fra appbutikken, ble spillet sendt som "Snuggle Truck", som erstatter passasjerene med kosete teddybjørner - noe som kan sees som et skudd i Apples retningslinjer.

Spill en demo på nettet eller last den ned fra Google Play.

Hvis du kjøpte Humble Bundle for Android # 2, har du allerede Smuggle Truck (og Snuggle Truck), og kan laste den ned fra Humble Bundle-siden eller Humble Bundle Android-appen.

På live

OnLive er ikke et spill i seg selv, men cloud-gaming-appen har tilsynelatende satt i en "venter på godkjenning" -stat i over et år nå. Hvis du vil bruke en skytspillertjeneste, må du bruke en PC, Android-nettbrett eller en annen enhet. Apple vil ikke godkjenne det slik at du ikke kunne bruke OnLive på iPad hvis du ville.

OnLive er tilgjengelig for Android i Google Play og for Windows-PCer, Macer og andre enheter via nettstedet.


iOS er forskjellig fra Android ved at Apple har et vetorett over hva som kan kjøres på enhetene sine. Et spill utestengt fra appbutikken kan ikke installeres i det hele tatt uten jailbreaking, mens et spill som er utestengt fra Google Play, kan installeres via sidelading. Videre er jailbreaking en iPad betraktet som en forbrytelse i USA under DMCA.

Link
Plus
Send
Send
Pin