Skip to main content

Slik installerer du NZBGet for lettvekt Usenet Nedlasting på Raspberry Pi

Slik installerer du NZBGet for lettvekt Usenet Nedlasting på Raspberry Pi

Geoffrey Carr

Vi har nylig vist deg hvordan du gjør din Raspberry Pi til en alltid på Usenet-maskin sentrert rundt den funksjonsrike SABnzbd Usenet-klienten. Nå er vi tilbake for å vise deg hvordan du bruker NZBGet, et mer spartansk men også veldig lett usenetverktøy.

Hvorfor vil jeg gjøre dette?

Hvis du fulgte med vår Hvordan du gjør en Raspberry Pi til en Always-On Usenet Machine, og du er helt fornøyd med resultatene, så kan du hoppe over denne opplæringen helt.

Hvis du derimot har funnet ut at ressursintensiv SABnzbd beskatter Raspberry Pi for mye (spesielt hvis du kjører det side ved side med en BitTorrent-klient), er det en fin måte å bytte til NZBGet. å frigjøre systemressurser. Du vil miste en rekke funksjoner i prosessen, men kjernefunksjonaliteten (import av NZB-filer, nedlasting av innhold, utpakking av det og samhandling med hjelpeprogrammer som SickBeard og CouchPotato) er fortsatt tilgjengelig med NZBGet.

Vær imidlertid oppmerksom på at installering av NZBget er et betydelig større problemfri (og innebærer å kompilere både NZBget og patched hjelperapplikasjoner).

Hva trenger jeg?

For denne opplæringen antar vi at du har en funksjonell Raspberry Pi med Raspbian installert og har fulgt sammen med våre tidligere opplæringsprogrammer. Jeg har deg og du er bare her for å bytte ut SABnzbd for NZBget, hopp til neste avsnitt. Hvis du er helt ny i prosessen og ønsker å komme om bord, foreslår vi at du begynner med følgende artikler i den rekkefølgen vi har dem oppført her:

  1. HTG-veiledningen for å komme i gang med Raspberry Pi
  2. Slik konfigurerer du Raspberry Pi for Remote Shell, Desktop og File Transfer
  3. Slik slår du en Raspberry Pi inn i en Low-Power Network Storage Device

Alt i første opplæringen er nødvendig, den andre opplæringen er valgfri (men ekstern tilgang er utrolig praktisk for dette prosjektet som en nedlastingsboks er en perfekt kandidat for en headless-konstruksjon), og den viktigste delen av den tredje opplæringen er ganske enkelt å sette opp harddisken og konfigurere den til automatisk montering ved oppstart.

I tillegg til den forrige leselisten, anbefaler vi sterkt at du leser følgende veiledning hvis du ikke er altfor kjent med innbruddene i Usenet:

  • How-To Geek Guide til Komme i gang med Usenet

Hvis du allerede er kjent med Usenet og har en konto hos en pålitelig Usenet-leverandør, er det fantastisk. Hvis du ikke Har en Usenet konto, du må absolutt lese vår guide for å komme opp til fart. I motsetning til torrenter hvor du kan komme ved å hoppe fra offentlig sporingssporing til offentlig sporing, er det ikke noe som en pålitelig og gratis offentlig Usenet-server. Du må få en konto fra en pålitelig leverandør. Se vår guide for generell informasjon om Usenet og tips om hvilke leverandører som skal vurdere.

Oppdaterer Apt-Get og installerer UNRAR

Merk: Hvis du nylig fulgte med SABnzbd-guiden, kan du trygt hoppe over hele denne seksjonen, siden du allerede har oppdatert ditt apt-get-verktøy og installert UNRAR.

Den første rekkefølgen av virksomheten er å oppdatere og oppgradere installasjonsprogrammet for apt-get. Hvis du fulgte med en av våre andre Raspberry Pi-guider og oppdaterte alt, kan du hoppe over dette trinnet.

På terminalen skriver du inn følgende kommandoer:

sudo apt-get update

sudo apt-get upgrade

Hvis du ikke har oppdatert / oppgradert på en stund, vær forberedt på å vente på en langvarig oppgraderingsprosess.

På samme måte som med SABnzbd installasjonsveiledning, må vi installere et tilleggsverktøy for å håndtere filarkiver.

For å automatisere filen utpakning, må vi bygge en kopi av den gratis men uintuitivt kalt unrar-nonfree appen. Heldigvis skisserte en nyttig sjel på RaspberryPi.StackExchange hvordan du gjør det for Raspbian.

På terminalen skriver du inn følgende kommando slik at du kan redigere dine sources.list og legge til depotet som inneholder unrar-nonfree:

sudo nano /etc/apt/sources.list

I nano legger du til følgende linje i .list-filen:

deb-src http://archive.raspbian.org/raspbian wheezy main contrib non-free rpi

Trykk CTRL + X for å avslutte nano og Y for å lagre / overskrive den gamle .list-filen. Tilbake på kommandoprompten må du oppdatere kildelisten for at endringen skal tre i kraft:

sudo apt-get update

Etter at oppdateringen er ferdig (det burde være ganske snilt hvis du oppdaterte tidligere i opplæringen), er det på tide å lage en arbeidskatalog og deretter flytte til den:

mkdir ~/unrar-nonfree && cd ~/unrar-nonfree

Tid til å laste ned unrar-nonfree's avhengigheter:

sudo apt-get build-dep unrar-nonfree

Når prosessen er ferdig, og du er tilbake ved spørringen, skriver du inn følgende kommando for å laste ned kildekoden og bygge installasjonspakken:

sudo apt-get source -b unrar-nonfree

Nå er det på tide å installere pakken. Hvis du følger denne opplæringen etter at en ny versjon av unrar-nonfree er utgitt, må du oppdatere filnavnet. Du kan sjekke versjonsnummeret ved å skrive "ls" på ledeteksten for å liste opp filene vi lastet ned i de forrige trinnene:

sudo dpkg -i unrar_4.1.4-1_armhf.deb

Når installasjonen er fullført, kan du raskt teste for å se om kommandoen "unrar" er tilgjengelig for systemet ved å bare skrive "unrar" på ledeteksten. Hvis den er riktig installert, vil den unrar appen skytte tilbake en liste over alle tilgjengelige brytere og deres beskrivelser. Hvis pakken er installert uten feil, kan du rydde opp etter deg selv med følgende kommando:

cd && rm -r ~/unrar-nonfree

Nå som vi har installert vår UNRAR-app, er det på tide å komme seg til virksomheten med å installere og konfigurere NZBGet.

Installere og konfigurere NZBget

I motsetning til installasjonsprosessen SABnzbd er denne en betydelig lengre / mer fiddly, så vær klar til å bruke litt tid på spørringen. I tillegg til å bruke litt mer tid på spørsmålet, vær forberedt på litt nedetid når du bruker "make" -kommandoen til å kompilere apper.

Den første rekkefølgen er å lage en midlertidig katalog, som vi gjorde med vår UNRAR-installasjon, for å kunne fungere. Akkurat som med UNRAR, må vi få våre hender skitne å bygge et installasjonsprogram. Angi følgende kommandoer når du blir spurt:

sudo mkdir /temp-nzbget cd /temp-nzbget

Nå må vi laste ned og pakke ut NZBget. Som ved denne skrivingen er den stabile utgivelsen versjon 10.2. Sjekk NZBget-nettstedet for å sikre at du laster ned den nyeste stabile versjonen.

sudo wget http://sourceforge.net/projects/nzbget/files/nzbget-10.2.tar.gz sudo tar -xvf nzbget-10.2.tar.gz cd nzbget-10.2

Siden NZBGet ikke har en fin prepackaged installer for oss, må vi installere alle avhengighetene manuelt. Hvis du er nysgjerrig på hva hver avhengighet er for, sjekk ut listen over forutsetninger her. Angi følgende kommandoer når du blir spurt:

sudo apt-get install libncurses5-dev sudo apt-get install sigc++ sudo apt-get install libpar2-0-dev sudo apt-get install libssl-dev sudo apt-get install libgnutls-dev sudo apt-get install libxml2-dev

Etter at du har installert alle avhengighetene, må vi utføre en liten oppdateringsoperasjon på libpar2. Du kan teknisk hoppe over denne oppdateringen men patchen lar deg sette en tidsbegrensning på parreparasjonsprosessen. Dette brukes til langsommere enheter som vår lille Raspberry Pi nedlastingsboks.

Merk: Hvis du ikke laster opp filene, får du en feil under konfigurasjonsprosessen med mindre du legger til kommandoen ./configure med -disable-libpar2-bugfixes-check

For å lappe libar2 skriv inn følgende kommandoer ved spørringen:

sudo wget http://sourceforge.net/projects/parchive/files/libpar2/0.2/libpar2-0.2.tar.gz sudo tar -xvf libpar2-0.2.tar.gz cd libpar2-0.2 cp /temp-nzbget/nzbget-10.2/libpar2-0.2-*.patch . sudo patch < libpar2-0.2-bugfixes.patch sudo patch < libpar2-0.2-cancel.patch ./configure sudo make sudo make install

Nå er det på tide å kompilere og installere NZBget:

cd /temp-nzbget/nzbget-10.2 ./configure sudo make sudo make install

Når prosessen er fullført, har vi en oppgave før vi konfigurerer NZBget. Vi må lage et sett med kataloger for NZBget å bruke. Vi antar at du bruker den samme katalogstrukturen vi har brukt i hele våre Raspberry Pi-opplæringsprogrammer. Hvis ikke, må du endre katalogene dine tilsvarende.

På kommandoprompten skriver du inn følgende kommandoer for å lage dine NZBget-kataloger:

sudo mkdir /media/USBHDD1/shares/NZBget sudo mkdir /media/USBHDD1/shares/NZBget/dst sudo mkdir /media/USBHDD1/shares/NZBget/nzb sudo mkdir /media/USBHDD1/shares/NZBget/queue sudo mkdir /media/USBHDD1/shares/NZBget/tmp sudo mkdir /media/USBHDD1/shares/NZBget/post-proc

Du kan endre navngivningsstrukturen, men da må du også gå gjennom konfigurasjonsfilene og endre alle standardmappenavnene (noe som egentlig ikke er verdt bryet).

Når du har opprettet mappene, er det på tide å redigere konfigurasjonsfilen til NZBget. Skriv inn følgende kommando under spørringen:

sudo cp /usr/local/share/nzbget/nzbget.conf /etc/nzbget.conf sudo nano /etc/nzbget.conf

Konfigurasjonsfilen er tungt annotert med nyttige kommentarer (men vi kommer ikke til å inkludere alle kommentarlinjene i instruksjonene våre her fordi det ville gjøre tekstblokkene unødvendig lange); Les ned gjennom filen nøye for å redigere følgende del av konfigurasjonsfilen i ### PATHS-delen:

MainDir=/media/USBHDD1/shares/NZBget

I delen ### NEWS-SERVERS oppgir du innloggingsinformasjonen til Usenet Server:

Server1.Host=yourserver.com Server1.Port=119 Server1.Username=username Server1.Password=password Server1.JoinGroup=yes Server1.Encryption=no Server1.Connections=5

Når du er ferdig med å redigere filen, trykk CTRL + X og lagre. Før vi starter NZBget, har vi en liten gruppe filer å kopiere. Tilbake på kommandoprompten, skriv inn følgende kommando:

cp /temp-nzbget/nzbget-10.2/nzbget-postprocess* /media/USBHDD1/shares/NZBget/post-proc

Dette kopierer alle etterbehandlingsskriptene fra vår midlertidige installasjonsmappe til den permanente postbehandlingsmappen. Nå kan vi starte NZBget-demonen og sørge for at alt fungerer OK. Skriv inn følgende kommando:

sudo nzbget -D

Du kan nå navigere til IP-adressen til Raspberry Pi med følgende portnummer:

http://[Your Pi's IP]:6789

å sjekke ut WebUI for NZBget. Standard brukernavnet er "nzbget" og standard passordet er "tegbzn6789".

Vi vil ikke bruke mye tid her, bare lenge nok til å peke rundt og sørge for at alt kjører riktig. (Når vi er ferdige med NZBget-konfigurasjonen og start-up-boot-prosessen, vil du ikke se nærmere på NZBget mye lenger som det vil bli kalt av alle dine hjelpeprogrammer som SickBeard og CouchPotato).

Mens vi er her, ta et øyeblikk for å legge til en NZB-fil - hvis du er ute etter en NZB-fil, gå over til binsearch.info og se etter din favoritt Linux-distribusjon.

Når du har bekreftet at du kan starte opp NZBget og laste ned en fil, er det på tide å konfigurere NZBget for å starte ved oppstart. Hvis du har fulgt med alle våre Raspberry Pi-opplæringsprogrammer (eller er en Linux veteran), vil denne hele prosessen virke ganske kjent.

Skriv inn følgende kommando ved ledeteksten:

sudo nano /etc/init.d/nzbget

Inne i filen, lim inn følgende kode:

#!/bin/sh ### BEGIN INIT INFO # Provides:          NZBget # Required-Start:    $network $remote_fs $syslog # Required-Stop:     $network $remote_fs $syslog # Default-Start:     2 3 4 5 # Default-Stop:      0 1 6 # Short-Description: Start NZBget at boot # Description:       Start NZBget ### END INIT INFO case '$1' in start)   echo -n 'Start services: NZBget' /usr/local/bin/nzbget -D ;; stop)   echo -n 'Stop services: NZBget' /usr/local/bin/nzbget -Q ;; restart) $0 stop $0 start ;; *)   echo 'Usage: $0 start|stop|restart' exit 1 ;; esac exit 0

Trykk CTRL + X, lagre arbeidet ditt og avslutt nano. Nå må vi endre tillatelsene på filen og oppdatere rc.d. Skriv inn følgende kommandoer ved spørringen:

sudo chmod 755 /etc/init.d/nzbget sudo update-rc.d nzbget defaults

Start systemet på nytt og bekreft at NZBget starter automatisk.


På dette tidspunktet er du klar til å gå med en enkel NZBget-installasjon. Det neste trinnet er å gå over til vår automatiseringsveiledning, Slik automatiserer du Always-On Raspberry Pi Download Box, og følger med installasjonsinstruksjonene. Hvert verktøy vi bruker i guiden med SABnzbd, er også kompatibelt med NZBget, så bare gjør de riktige bytteene i innstillingsmenyene.

Link
Plus
Send
Send
Pin