Skip to main content

8 måter maskinvareprodusenter dekker deg

8 måter maskinvareprodusenter dekker deg

Geoffrey Carr

Det er sikkert at alle involverte kan komme med en rekke unnskyldninger - de er ikke teknisk misvisende kunder, det er alt i fintrykk, og det er de vanlige måtene bransjen driver - men maskinvare har blitt annonsert på mange misvisende måter.

Vi er ikke de eneste som ringer disse markedsføringsgimmlene misvisende. Noen av disse triksene har selv blitt gjenstand for klassesaksjonssaker for villedende forbrukere. I dag vil vi se på 8 måter produsenter av maskinvare forsøker å trekke metaforisk ull over forbrukerens øyne.

Tilgjengelig lagringsplass er ikke annonsert

Enhetsprodusenter annonserer sine enheter med setninger som "64GB Surface Pro" og "16GB Galaxy S4." En naiv forbruker kan anta at de har 64 GB eller 16 GB lagringsplass tilgjengelig på disse enhetene, eller kanskje litt mindre - men det er ofte ikke ekte. Ifølge Microsofts egne anslag er bare 28 GB plass på 64 GB Surface Pro tilgjengelig for bruk. Samsungs 16 GB Galaxy S4 tilbyr bare om lag 8 GB brukbart lagringsplass.

Maskinvareprodusenter merker og annonserer enheter basert på mengden lagringsmaskinvare de har inne i dem, ikke brukbar plass - noe som er en mye mer meningsfylt måling for brukerne. På Windows-tabletter og Samsungs Galaxy S4 brukes mye av plassen til operativsystemet og forhåndsinstallert programvare. Dette kan imidlertid være forvirrende når man sammenligner ulike typer enheter. For eksempel tilbyr Apples 64 GB iPad omtrent 57 GB brukbar plass - mye mer enn Surface Pro med samme inkludert lagring - men 64 GB Surface Pro og 64 GB iPad vil være det kundene ser og sammenligner.

En mer ærlig måte å annonsere lagringsplass på, ville være "28GB Surface Pro", "8GB Galaxy S4" og "57GB iPad."

Harddiskprodusenter og Windows Bruk ulike måleenheter

Harddiskens kapasitet kan også være misvisende fordi harddiskprodusenter bruker forskjellige enheter enn den som brukes i Windows. For å si det enkelt, vil en harddisk annonsert som 500 GB virke å ha omtrent 465 GB i Windows - både harddiskprodusenter og Windows bruker forkortelsen "GB", men harddiskprodusenter bruker "gigabyte" mens Windows teknisk bruker "gibibytes". ”

Denne situasjonen er et rot. Det kan hevdes at harddiskprodusenter bruker de riktige målene mens Windows ikke er, men sluttresultatet er klart. Hvis du kjøper en 500 GB harddisk i en butikk og installerer den i Windows-datamaskinen, har du 465 GB tilgjengelig til deg i Windows.

For mer grundig informasjon, les HTG Forklarer: Hvorfor viser harddisker den feil kapasiteten i Windows?

4G Cellular Networks er virkelig 3G

4G var en gang et begrep som refererte til neste generasjons mobilnett, men gjennom årene har det blitt omdefinert for å inkludere oppgraderte nettverk basert på 3G-teknologier. Ingen steder er dette mer (un) klart enn med iOS 5.1-oppdateringen til iPhone. Denne oppdateringen endret nettverksindikatoren på AT & T-nettverk fra "3G" til "4G." Ingenting ble faktisk endret - iPhone startet ikke umiddelbart med AT & Ts nye LTE-nettverk, selv om de nyeste iPhones gjør - men Apple ga inn og aksepterte at AT & T ønsket å ringe sitt nettverk et 4G-nettverk. iPhone-brukere ble oppgradert fra 3G til 4G over natten, men alt som virkelig endret var etiketten.

Begrepet "4G" har gradvis blitt mer og mer meningsløst over tid, og teknologier som en gang ble annonsert som 3G, blir nå annonsert som 4G. Den offisielle definisjonen av 4G har blitt løsnet lenger og mer for å tillate flere og flere mobiloperatører å påstå at de tilbyr 4G-nettverk.

Retina, Reality Engine, og andre Display Buzzwords

Se på listen over spesifikasjoner for en hvilken som helst enhet med skjerm - spesielt smarttelefoner - og du finner en lang liste med buzzwords som viser seg å være spesifikasjoner. Sony har "TruBlack" og "X-Reality Picture Engine," Toshiba har "TruBrite," Nokia har "ClearBlack" og "PureMotion HD +" - buzzwords går igjen og igjen.

Det er misvisende markedsføring for å parade disse teknologiene som spesifikasjoner - "X-Reality Picture Engine, bare på Sony-enheter!" - når de er varemerkede markedsføringsvilkår som bare kan gjelde for en enkelt produsents produkter. For eksempel appellerer Apple at deres enheter som de eneste med "Retina display" - som er sant, da Apple har varemerket med begrepet Retina display, og det kan bare brukes til å beskrive Apple-enheter. Selv om andre enheter har skjermer med høyere pixel-tetthet, kan de ikke bli referert til som Retina-skjermer.

"Wi-Fi-klare" enheter har ikke Wi-Fi

Noen Blu-Ray-spillere og smarte TV-er annonseres som "Wi-Fi Ready." Du kan anta at dette betyr at enheten er klar og i stand til å koble til Wi-Fi-nettverket ditt, men du ville ha feil.

"Wi-Fi Klar" betyr at enheten krever en spesiell dongle som du må kjøpe, slik at den faktisk kan koble til et Wi-Fi-nettverk.Wi-Fi-klar betyr bare at det er klart for deg å kjøpe et annet produkt - det har en USB-port, slik at du kan kjøpe en dyr dongle og koble den inn.

Skjermer ikke annonsert med synlig størrelse

Hvis du var rundt før LCD-skjermer og husker CRT-skjermer, vil du huske at det var mye kontrovers for hvordan skjermer ble annonsert. For eksempel kan du anta at en "17-tommers skjerm" hadde en visningsskjerm på 17 ", men du hadde feil. En 17 "CRT-skjerm er faktisk 17" stor, inkludert den ganske store grensen rundt skjermen. En 17 "CRT-skjerm kan ha et synlig område på rundt 15 tommer.

Heldigvis måler LCD-skjermprodusenter generelt deres skjermstørrelser når det gjelder visbart bildeområde. Men hvis du ser nøye ut, kan du likevel finne LCD-skjermer annonsert med en separat "visbar størrelse" eller "visningsområde."

Dyrt digitale kabler er ikke bedre

Bedrifter som Monster, produsenter av den enormt overpriced Monster Cable, vil tro at du trenger superdoble digitale kabler for å få det beste ut av hjemmekinooppsettet. Dette er ikke sant i det hele tatt. Hvis det er en digital kabel - som en HDMI-kabel - ser du ikke noen fordel av å kjøpe en dyr kabel mot en billigere. En digital kabel sender bare bits - 1s og 0s - og dataene overføres enten, eller det er det ikke.

Dette kan være litt misvisende, fordi kabler av høyere kvalitet kan gjøre en forskjell når de er analoge kabler - for eksempel tradisjonelle stereokabler.

For mer en grundigere forklaring, les HTG Forklarer: Trenger du virkelig kostbare kabler?

Batteri levetid Estimater er altfor generøse

Dette bør ikke overraske noen, men det er veldig viktig å huske når du handler for en ny enhet. Les ikke bare batteriets levetidspesifikasjon på produsentens nettsted - se etter pålitelige batterilevetester som er gjort av tredjeparter som ikke prøver å selge deg noe.

Batterilevetidsprosedyrene er annonsert som "opptil x timer" eller "maksimalt x timer", men selv disse målingene er ofte mer optimistiske enn alt du noensinne kunne se i bruk i hele verden.


Har du lagt merke til noen andre misvisende markedsføringstiltak?

Link
Plus
Send
Send
Pin