Skip to main content

Hvordan bli kvitt det moderne miljøet på en Windows 8-PC

Hvordan bli kvitt det moderne miljøet på en Windows 8-PC

Geoffrey Carr

Så du bruker Windows 8 på en stasjonær eller bærbar PC. Microsoft går ut av deres måte å gjøre dette mer vanskelig, spredning av tweaksene du trenger for å slå Windows 8 til et brukbart skrivebordssystem over hele operativsystemet.

Vi samler sammen alle de tipsene du trenger for å redusere irritasjonene til Windows 8 når du bruker den på en tradisjonell stasjonær eller bærbar PC uten berøring, slik at konverteringen blir så enkel som mulig.

Endre filforeninger

Som standard assosierer Windows 8 bilde-, video-, musikk- og PDF-filer med de medfølgende moderne programmene i fullskjerm. Dobbeltklikk en fil på skrivebordet, og du vil umiddelbart bli visst bort til det moderne miljøet der programmene du har åpne er skjulte, og du ikke har en synlig oppgavelinje.

Selv om du liker det nye Moderne grensesnittet, er dette ekstremt clunky når du bruker skrivebordet. Microsoft vil ikke gi oss separate filforeninger for skrivebordet, så du må endre systemets filforeninger til skrivebordsprogrammer.

Slå av uten sjarm

Den medfølgende sjarmen er en mer tidkrevende og vanskelig måte å slå av eller starte Windows 8-PCen på nytt. Hopp over sjarmene og bruk en enklere metode for å slå av PCen din:

  • Klikk på skrivebordsbakgrunnen, og trykk på Alt + F4 for å åpne dialogboksen Slå av Windows.
  • Trykk Ctrl + Alt + Delete og bruk Avslutt-knappen.
  • Opprett spesielle nedleggbare snarveier, som du kan peke til startskjermbildet eller plassere på skrivebordet.

Installer en startmeny

Hvis nåværende rykter skal antas, innser selv Microsoft at fjerning av Start-knappen fra Windows 8 var en feil - de vil bringe den tilbake i noen form i Windows 8.1. Inntil da kan du installere en Start-meny som eliminerer behovet for å bruke Start-skjermbildet, gjenopprette universell søk av programmer, innstillinger og filer på et enkelt sted, og gir deg tilgang til enklere Avslutt og gjenstart-alternativer.

Sjekk ut vår runde opp av Start-menyer for tredjepart for Windows 8 for å finne riktig Start-meny for deg.

Hvis du elsker Start-skjermen, men ønsker at det var en knapp for å få tilgang til den på oppgavelinjen, kan du lage din egen Start-knapp uten minnebruk.

Hvis du helst vil prøve å omfavne Windows 8s nye grensesnitt før du bruker en Start-knapp, kan du lese vår guide for å leve uten Start-knappen på Windows 8.

Deaktiver Charms og Hot Corners

Charms og app switcher kan komme i veien på et skrivebord der du aldri bruker Moderne apps. Flytt musen til øverste venstre hjørne av skjermen, og du vil aktivere et "varmt hjørne" som viser en appbryter for Moderne apper. Flytt musen nær øverste eller nederste høyre hjørne av skjermen, og du vil se sjarmen begynne å falme inn. Hvis du aldri bruker disse tingene, vil det bare komme i veien og plage deg mens du bruker skrivebordet - mange sjarm funksjoner fungerer ikke engang på skrivebordet, tross alt.

Hvis du har installert en Start-meny, kan Start-menyen deaktivere de varme hjørner for deg. Du kan også deaktivere de varme hjørnene og sjarmene med et registerhakk.

Etter deaktivering av disse varme hjørner, kan du fortsatt få tilgang til sjarmen eller appbryteren med hurtigtaster.

Aktiver Boot to Desktop

Microsoft gikk ut av deres måte å gjøre boot-to-desktop vanskelig. De vil at du skal se den nye Start-skjermen hver gang du logger på, og oppfordrer deg til å kjøpe Windows Store-apper, Windows-tabletter og Windows-telefoner.

Hvis du har installert en Start-meny, kan Start-menyen ha et innebygd oppstart-til-skrivebord-alternativ. Hvis du ikke har det, må du sørge for at en slags "Show Desktop" -handling kjører når du logger på - du kan aktivere oppstart til skrivebord via planlagte oppgaver eller ved å plassere en passende snarvei i oppstartsmappen din.

Skjul låseskjermbildet

Windows 8-låseskjermen er mer hjemme på en nettbrett, og krever et ekstra tastetrykk hver gang du vil logge inn. For å hoppe over låseskjermbildet og komme helt ned til virksomheten med å logge inn hver gang du bruker datamaskinen, kan du deaktivere det helt.

Du må bruke et registerhakk for å deaktivere låseskjermbildet. Hvis du har den profesjonelle versjonen av Windows 8, kan du deaktivere låseskjermen via gruppepolicy i stedet.


Forhåpentligvis vil Windows 8.1 gjøre de to miljøene mer sømløse sammen, noe som gir desktop-brukere en bedre opplevelse uten å kreve alt dette tilpasning. Vi må bare vente og se. I mellomtiden må disse tweaksene gjøre.

Dessverre er det ingen måte å eliminere alt det nye grensesnittet som tidligere ble kjent som Metro. For eksempel kan du ikke få en nettverksmeny i Windows 7-stil når du klikker på Wi-Fi-ikonet i systemstatusfeltet.

Link
Plus
Send
Send
Pin