Skip to main content

Vis enkelt formateringskoder i Word 2010 ved hjelp av CrossEyes

Vis enkelt formateringskoder i Word 2010 ved hjelp av CrossEyes

Geoffrey Carr

Har du byttet til Microsoft Word fra WordPerfect? Husker du Reveal Codes-funksjonen i WordPerfect som gjorde det så enkelt å se nøyaktig hvordan dokumentet ble formatert? Vel, du kan få den funksjonen nå i Word ved hjelp av et gratis verktøy kalt CrossEyes.

MERK: CrossEyes fungerer i Word 2010 og tidligere, men ikke i Word 2013.

CrossEyes lar deg enkelt identifisere og løse eventuelle dokumentformateringsproblemer i Word. Ikke mer gjetter på hvordan dokumentet ditt er formatert.

Last ned CrossEyes ved hjelp av koblingen på slutten av denne artikkelen. Installer tillegget, følg instruksjonene i installasjonsveiviseren.

Når CrossEyes er installert, åpne Word. Hvis du ser meldingen Sikkerhetsadvarsel som vises nedenfor, og forteller deg at makroer har blitt deaktivert, klikker du Aktiver innhold. Uten å gjøre dette, vil CrossEyes ikke fungere.

Klikk på fanen Add-ins.

Klikk på CrossEyes i delen Tilpassede verktøylinjer på fanen Add-ins.

I utgangspunktet vises dialogboksen Tips. Hvis du ikke vil se denne dialogboksen hver gang du aktiverer CrossEyes, fjerner du merket for Vis tips ved oppstart. Klikk på Lukk for å lukke dialogboksen.

For å demonstrere CrossEyes åpner vi opplæringen som følger med tillegget. Klikk på CrossEyes menyknappen for å få tilgang til alternativene for CrossEyes eller trykk Ctrl + M.

Velg Tutorial fra hurtigmenyen.

Opplæringen åpnes i Word.

MERK: Når opplæringen åpnes, lukkes ruten CrossEyes nederst i Word-vinduet. For å åpne CrossEyes igjen, følg trinnene ovenfor igjen.

Legg merke til at formateringen vises i farger, rundt teksten den gjelder, akkurat som Reveal Codes i Word Perfect.

For eksempel er det to avsnitt i eksempel 2 i opplæringen som ser nøyaktig ut. Men når du ser på formateringen i CrossEyes, ser du at en er formatert med Overskrift 1, og den andre ser ut som den er, men har faktisk blitt formatert manuelt for å se det samme.

Det finnes alternativer du kan angi i CrossEyes for å tilpasse det. Klikk på CrossEyes menyknappen og velg Valg.

MERK: Du kan også klikke Alternativer-knappen på CrossEyes-verktøylinjen eller trykke på Alt + O (hovedbokstaven O, ikke null).

Fanen Detailalternativer lar deg spesifisere hvilke detaljer som skal vises, hvor du skal vise avsnittegenskaper og hvordan du viser feltkoder.

Utseende-fanen lar deg endre fargene som brukes til å vise de forskjellige kategoriene for formatering, skrifttypen som skal brukes til formateringskodene og bredden på karmen.

I kategorien Generelt kan du endre snarveisnøkkelen som brukes til å bytte mellom Word-dokumentet og CrossEyes-panelet. Du kan også velge Standardvisning og Aktiver logging.

For å lukke CrossEyes-ruten klikker du X-knappen øverst til høyre i ruten.

Du kan også dobbeltklikke på en formateringskode i ruten CrossEyes for å åpne dialogboksen som brukes til å endre formateringen.

Last ned CrossEyes fra http://www.levitjames.com/Products/CrossEyes.aspx.

Link
Plus
Send
Send
Pin