Skip to main content

Slik endrer du Raspberry Pi (eller andre Linux-enhetens) vertsnavn

Slik endrer du Raspberry Pi (eller andre Linux-enhetens) vertsnavn

Geoffrey Carr

Standard vertsnavn for Raspberry Pi er, kreativt nok, "raspberrypi“. Hva om du vil ha et annet vertsnavn, eller du vil unngå vertsnavnskonflikter på ditt lokale nettverk? Les videre som vi viser deg hvordan du raskt kan endre vertsnavnet til en Linux-basert enhet.

Hvorfor vil jeg gjøre dette?

Det er to grunnleggende grunner til hvorfor du vil ta et par minutter å redigere det lokale vertsnavnet til en Linux-enhet på nettverket ditt. Den vanligste grunnen ville bare være tilpasning - det er morsomt å personliggjøre ting. Snarere enn å la din Raspberry Pi musikkstasjon som vanlig gammel "raspberrypi", For eksempel kan du omdøpe den til"jukebox“.

Den andre grunnen til at du vil tilpasse den lokale verten, er å unngå navnekonflikter. Hvis du for eksempel har kjøpt og satt opp tre Raspberry Pi-enheter, vil alle tre av dem (forutsatt en standard Raspbian-installasjon) forsøke å kreve det lokale vertsnavnet "raspberrypi“.

Den første vil lykkes, og de neste to vil mislykkes i å løse sine vertsnavn, slik at de blir tomme i ruterenes enhetsliste (som vist på skjermbildet ovenfor) og uoppnåelig via vertsnavnbaserte protokoller som Samba fildeling.

Heldigvis er det super enkelt, forutsatt at du vet hvor du skal utføre noen raske endringer, for å endre vertsnavnet til Raspberry Pi (og de fleste andre Linux-baserte enheter du har full tilgang til). For demonstrasjonsformål utfører vi endringen på en lager Raspbian-installasjon, men de samme filredigeringene vil fungere på Debian, Ubuntu og de fleste andre Linux-plattformer.

Endre verten på Pi

Vi har så mange Raspberry Pi-enheter rundt kontoret at en gjeng med dem nå er i konflikt. I dag skal vi fikse det ved å tildele unike navn til hver Pi-enhet basert på deres nåværende funksjon. En perfekt kandidat for denne omdøping er vår fantastiske Raspberry Pi værstasjon; det vil være mye lettere å identifisere det på nettverket når vi endrer vertsnavnet til "weatherstation“.

Det første trinnet er å enten åpne terminalen på enheten eller til SSH i enheten og åpne en ekstern terminal. Vår enhet er headless og kjører for tiden, så vi tar den eksterne terminalruten og kobler til den via SSH.

På terminalen skriver du inn følgende kommando for å åpne vertsfilen:

sudo nano /etc/hosts

Vertsfilen din vil se slik ut:

La alle oppføringene være unntatt for den aller siste oppføringen som er merket 127.0.1.1 med vertsnavnet "raspberrypi“. Dette er den eneste linjen du vil redigere. Erstatt "raspberrypi" med hvilket vertsnavn du ønsker. Vi erstattet det på enheten vår med "weatherstation“. Trykk CTRL + X for å lukke redigeringsprogrammet; godta å overskrive den eksisterende filen og lagre den.

Tilbake på terminalen skriver du inn følgende kommando for å åpne vertsnavnfilen:

sudo nano /etc/hostname

Denne filen inneholder bare ditt nåværende vertsnavn:

Erstatt standard "raspberrypi"Med det samme vertsnavnet du legger inn i det forrige trinnet (for eksempel"weatherstation“). Igjen, trykk CTRL + X for å lukke redaktøren, godta å overskrive den eksisterende filen og lagre den.

Til slutt må vi forplikte endringene i systemet og starte systemet på nytt for at endringene skal tre i kraft. På terminalen skriver du inn følgende kommando for å forplikte endringene:

sudo /etc/init.d/hostname.sh

Følg denne kommandoen med:

sudo reboot

Når systemet kommer tilbake online, kan du sjekke enhetslisten i ruteren for å se om det nye vertsnavnet er riktig løst:

Suksess! I stedet for å vandre nettverket uten navn, har vår lille Raspberry Pi værstasjon et vertsnavn helt.

Link
Plus
Send
Send
Pin