Skip to main content

Hvordan (og hvorfor) tildeler .local-domenet til din Raspberry Pi

Hvordan (og hvorfor) tildeler .local-domenet til din Raspberry Pi

Geoffrey Carr

Hvis du er lei av å se opp IP-adressene på enheter du ofte har tilgang til via ekstern pålogging, SSH og andre midler på hjemmenettverket, kan du spare deg mye tid ved å tilordne en lett å huske .local adresse til enheten. Les videre som vi demonstrerer ved å tilordne et enkelt å huske navnet på vår Raspberry Pi.

Hvorfor vil jeg gjøre dette?

Sannsynligvis bruker hjemmenettverket DHCP IP-tildelinger, noe som betyr at hver gang en enhet forlater nettverket og returnerer en ny IP-adresse, tildeles den. Selv om du angir en statisk IP for en ofte brukt enhet (f.eks. Du angir at Raspberry Pi-boksen alltid skal tilordnes nummeret 192.168.1.99), må du fortsatt forplikte det helt unintuitive nummeret til minne. Videre, hvis du noen gang trenger å endre nummeret av en eller annen grunn, må du huske en helt ny i sin plass.

Å gjøre det er ikke verdens ende, men det er ubeleilig. Hvorfor bry deg med å huske IP-strenger når du kan gi deg lokale enheter lett å huske navn som raspberrypi.local eller mediaserver.local?

Nå, noen av dere (spesielt de som har en mer intim kjennskap til DNS, domenenavn og andre nettverksadressestrukturer) kan kanskje lure på hva fangsten er. Er det ikke en inneboende risiko eller problem ved bare å slå et domenenavn på ditt eksisterende nettverk? Det er viktig her å merke segstor skille mellom Fully Qualified Domain Names (FQDNs), som er offisielt anerkjente suffiks for toppnivå domener (for eksempel .com del av www.howtogeek.com som betyr at How-To Geek er et kommersielt nettsted) og domenenavn som enten ikke er anerkjent av det globale navne- / DNS-systemet eller er direkte forbeholdt privat nettverksbruk.

For eksempel, .internal er, som av denne skrivingen, ikke en FQDN; Det er ingen registrerte domener hvor som helst i verden som slutter med .internal og dermed hvis du skulle konfigurere ditt private nettverk å bruke .internal For lokale adresser, ville det ikke være noen mulighet for en DNS-konflikt. Det kan imidlertid endres (selv om sjansen er fjern) i fremtiden hvis .internal ble en offisiell FQDN og adresser slutter i .internal var eksternt løst gjennom offentlige DNS-servere.

Omvendt, den .local domene, har blitt offisielt reservert som et Special-Use Domain Name (SUDN) spesielt med det formål intern bruk av Internett. Det vil aldri bli konfigurert som en FQDN, og som sådan vil dine tilpassede lokale navn aldri komme i konflikt med eksisterende eksterne adresser (f.eks. howtogeek.local).

Hva trenger jeg?

Den hemmelige sausen som gjør hele det lokale DNS-oppløsningssystemet, er kjent som Multicast Domain Name Service (mDNS). Forvirrende, det er faktisk to implementeringer av mDNS flytende rundt, en av Apple og en av Microsoft. MDNS-implementeringen som er opprettet av Apple, er det som undergirds deres populære Bonjour lokale nettverkstjenesteservice. Implementeringen av Microsoft er kjent som Link-local Multicast Name Resolution (LLMNR). Microsoft-implementeringen ble aldri utbredt på grunn av manglende overholdelse av ulike standarder og en sikkerhetsrisiko knyttet til hvilke domener som kunne fanges for lokal bruk.

Fordi Apples mDNS-implementering Bonjour har en mye bredere adopteringsgrad, har bedre støtte, og et stort antall applikasjoner for plattformer som er store og små, har vi valgt å bruke den til denne opplæringen.

Hvis du har datamaskiner som kjører Apples OS X på nettverket, er det ingenting du trenger å gjøre uten å følge sammen med veiledningen for å sette opp ting på Raspberry Pi (eller en annen Linux-enhet) side av ting. Du er klar til å gå da datamaskinene dine allerede støtter det.

Hvis du kjører en Windows-maskin som ikke har iTunes installert (som ville ha installert en Companion Bonjour-klient for mDNS-oppløsning), kan du løse mangelen på innfødt mDNS-støtte ved å laste ned Apples Bonjour Printer Service-hjelpeprogram her. Selv om nedlastingssiden gjør det høres ut som om det er et eneste verktøy for skriver, legger det effektivt mDNS / Bonjour-støtte over hele linjen til Windows.

Installere Bonjour-støtte på Raspberry Pi

Den første rekkefølgen er å enten trekke opp terminalen på Pi eller koble til den eksterne terminalen (hvis du har en headless maskin) via SSH. Når du er på terminalen, ta et øyeblikk for å oppdatere og oppgradere apt-get. (Merk: Hvis du nettopp har gjort dette som en del av en annen av våre Raspberry Pi-opplæringsprogrammer, kan du ikke hoppe over dette trinnet.)

sudo apt-get update

sudo apt-get upgrade

Etter at oppdateringen / oppgraderingen er fullført, er det på tide å installere Avahi-en fantastisk liten åpen kildekode-mDNS-implementering. Skriv inn følgende kommando ved spørringen:

sudo apt-get install avahi-daemon

Når installasjonsprosessen er fullført, trenger du ikke engang å starte enheten på nytt. Din Raspberry Pi vil begynne umiddelbart å gjenkjenne lokale nettverksforespørsler for vertsnavnet (som standard "raspberrypi") På raspberrypi.local.

Den spesielle maskinen vi brukte til denne testen, er den samme Raspberry Pi, vi ble omgjort til en omgivende værindikator, og senere endret det lokale vertsnavnet, så når vi går for å se etter den nyopptatte .local adresse, vi skal se etter weatherstation.local i stedet for raspberrypi.local.

Igjen, for vektlegging, er delen som går foran det lokale lokalet alltid vertsnavnet til enheten. Hvis du vil at din Raspberry Pi musikkstrømmer skal ha det lokale navnet jukebox.local, for eksempel må du følge disse instruksjonene for å endre PIS vertsnavn.

Gå videre og ping den nye .local adresse på maskinen du ønsker å få tilgang til enheten fra nå:

Suksess! weatherstation.local løser 192.168.1.100, som er den faktiske IP-adressen til enheten på det lokale nettverket. Fra nå av kan enhver applikasjon eller tjeneste som tidligere krevde IP-adressen til Raspberry Pi, nå bruke .local-adressen i stedet.

Link
Plus
Send
Send
Pin