Skip to main content

Eternal Blues ransomware skanner for WannaCry & NotPetya

Eternal Blues ransomware skanner for WannaCry & NotPetya

Geoffrey Carr

Du har kanskje hørt om den siste ransomware WannaCrypt og NotPetya spredt over internett. Disse krypto-ransomware gjør veien til nettverket ditt via internett og sårbare datamaskiner på nettverket ditt. Beskyttelse mot ransomware er ikke et krav, men en nødvendighet i disse dager, eller du vil ende opp med å betale løsepenger eller miste data.

En stor organisasjon med et IT-team kan enkelt håndtere disse scenariene med hjelp av eksperter. Men disse malware forårsaker problemer for småbedriftseiere og til og med til personlige datamaskiner. I dette innlegget har vi snakket om Evig Blues, et verktøy som lar deg finne sikkerhetsproblemer i nettverket ditt som kan bli potensielle inngangspunkter for slike ransomware.

WannaCrypt og Petya er krypto-malware som hvis injisert kan kryptere datamaskinens data og deretter kreve et løsesum for å dekryptere det. Petya påvirker direkte hovedoppstartsposten på datamaskinen din. Disse typer ransomware krever vanligvis penger i Bitcoins, og det er en tidsbegrensning, hvis du ikke betaler penger i denne tidsgrensen, er filene dine utsatt for risiko for sletting.

Eternal Blues Ransomware Scanner

Eternal Blues er et gratis verktøy som lar deg skanne nettverket ditt for sårbarheter som er åpne for noen av de EternalBlue-baserte angrepene. Dette verktøyet er et godt forebyggende tiltak mot ransomware. Alt du trenger å gjøre er å laste ned og bare kjøre en skanning på nettverket ditt. Verktøyet vil iterere gjennom alle IP-ene i IP-området og se etter eventuelle sårbare datamaskiner. Du kan definere et tilpasset IP-område eller fortsette med den automatisk oppdagede en.

Husk at Eternal Blues bare vil sjekke sikkerhetsproblemet, det vil ikke løse det. Skanningen tar ikke mye tid, og resultatene vises i et lite bord. I denne tabellen finner du sårbare datamaskiner og tilhørende IP-adresse.

Denne gratisprogramvaren kan være svært nyttig for å forhindre disse angrepene i første omgang. Hvis du driver en liten bedrift uten et IT-team eller eksperter, må du gå for dette verktøyet for å finne sårbare datamaskiner i nettverket ditt. Verktøyet sender også anonyme data fra datamaskinen din for statistiske formål.

Ok, så nå har du funnet en sårbar datamaskin hva gjør neste? Les videre for å finne ut hvordan du løser eventuelle sikkerhetsproblemer i nettverket ditt.

Det første trinnet er å identifisere svakhetene. Bruk den evige Blues-skanneren til å finne datamaskinen som er sårbar. Nå oppdaterer Windows de nyeste oppdateringene som er tilgjengelige, og deaktiverer SMB1. Windows oppdateringer er inkludert med alle nødvendige sikkerhetsoppdateringer. Hvis datamaskinen kjører eldre versjoner som Windows 8/7 / Vista / XP, må du sørge for at du oppgraderer dem til Windows 10 hvis det er mulig.

Videre vil du kanskje sette opp beskyttelse på Master Boot Record på datamaskinen din.

Eternal Blues er et veldig enkelt verktøy. Det var spesielt utviklet for ikke-techie-folk og små bedrifter. Alt du trenger å gjøre er å klikke på en "Scan" -knapp, og alle de sårbare datamaskinene vil bli oppført med en gang. Super lett å bruke og forstå. Klikk her å laste ned evig blues.

Link
Plus
Send
Send
Pin