Skip to main content

4 enkle måter å fjerne utskrift over nettverket eller Internett

4 enkle måter å fjerne utskrift over nettverket eller Internett

Geoffrey Carr

Fjernutskrift trenger ikke å være vanskelig, om du vil skrive ut til en skriver ned i hallen eller halvveis rundt om i verden. Vi dekker noen enkle måter du kan skrive ut uten å være direkte koblet til skriveren.

Vi skal fokusere på de enkleste alternativene her. Vi vil ikke dekke oppsett av Internet Printing Protocol (IPP) eller JetDirect og tillate det gjennom brannmuren eller kompliserte Windows-nettverkskonfigurasjoner, da disse er alternativer som er best egnet for IT-profesjonelle.

Få en trådløs skriver

Selv om du fortsatt skriver ut, trenger du ikke en egen skriver koblet til hver datamaskin i huset ditt. Mange nye skrivere er nettverksskrivere som kan koble til nettverket ditt via Wi-Fi. Når du er koblet til, installerer du riktig driverprogramvare på hver datamaskin, og alle datamaskinene kan skrive ut til skriveren over nettverket.

I motsetning til å dele en lokal skriver med Windows, trenger du ikke å forlate hoveddatamaskinen - så lenge skriveren er på, kan du skrive ut direkte til den.

Disse skriverne lar deg bare skrive ut til dem over det lokale nettverket, så du trenger noen andre triks hvis du vil skrive ut til dem via Internett.

Del en skriver på ditt lokale nettverk

Windows gjør det enkelt å dele skrivere mellom datamaskiner på ditt lokale nettverk. Dette er ideelt hvis du har en lokal skriver som kobles til datamaskinen via USB. Når du har konfigurert skriverdeling, fungerer skriveren nesten som en nettverksskriver. Så lenge datamaskinen som skriveren er tilkoblet er slått på, kan en annen autorisert datamaskin på nettverket skrive ut til den.

Den enkleste måten å gjøre dette på Windows 7 eller Windows 8, er med hjemmegruppefunksjonen. Bare sett opp en hjemmegruppe, og kontroller alternativet Skrivere for å dele de tilkoblede skriverne. Bli med andre datamaskiner til hjemmegruppen, og de vil se den nettverksskriveren som vises i listen over tilgjengelige skrivere, forutsatt at datamaskinen som deler skriveren, er online.

Som med standard nettverksskrivere fungerer dette bare over det lokale nettverket. Du kan dele skrivere mellom datamaskiner som ikke er i samme hjemmegruppe, men det er lettere å bare bruke en hjemmegruppe.

Få tilgang til eksterne skrivere med Google Cloud Print

Google Cloud Print er Googles fjernutskriftsløsning. Mange nye skrivere inkluderer innebygd støtte for Google Cloud Print. Hvis en skriver ikke inkluderer støtte for Cloud Print, kan du gjøre det tilgjengelig via Google Cloud Print ved å konfigurere Google Cloud Print i Google Chrome.

Når en skriver er konfigurert til å fungere med Google Cloud Print, er den knyttet til Google-kontoen din. Du kan deretter få tilgang til skriveren med Google-kontoinformasjonen din eksternt. Du kan også dele en av dine skrivere med en annen Google-konto, slik at du kan tillate andre personer å skrive ut eksternt til datamaskinen din så enkelt som om du delte en fil med dem via Google Disk.

Inntil nylig har Google Cloud Print blitt litt av en nyhet. Google Chrome inneholder støtte for Cloud Print, og du kan bruke Cloud Print-apper på iOS og Android for å skrive ut eksternt til Cloud Print-skrivere. Google har imidlertid nylig lansert en Google Cloud Printer-tjeneste for Windows-skrivebordet. Installer det og Google Cloud Print vil være tilgjengelig i standardutskriftsdialogboksen, slik at du kan skrive ut eksternt til Cloud Print-skrivere fra Microsoft Office eller en annen desktop-app.

For utskrift via Internett tilbyr Google Cloud Print den mest polerte opplevelsen og enkleste oppsettopplevelsen for gjennomsnittlige brukere.

Bruk et VPN til tilgangskrivere på eksterne nettverk

Hvis du vil få tilgang til vanlige nettverksskrivere eller -printere som deles via Windows-nettverk når du er borte fra det lokale nettverket, kan du bruke et virtuelt privat nettverk eller VPN. Koble til en VPN, og datamaskinen din vil opprette en sikker tunnel til VPN-serveren på det eksterne nettverket. All trafikken din sendes over denne tunnelen, slik at datamaskinen din vil oppføre seg som om den var koblet til fjernnettverket. Dette betyr at lokalt delte skrivere, samt andre nettverksressurser som Windows-filer, vil være tilgjengelige.

Når datamaskinen er koblet til VPN, vil skriveren være tilgjengelig, og du kan skrive ut til det som om du var i samme lokale nettverk. Mange virksomhetsnettverk konfigurerer VPN, slik at de ansatte kan eksternt koble seg til bedriftsnettverket, slik at du allerede kan gjøre dette med din eksisterende VPN-tilkobling.

Sette opp ditt eget VPN er mer komplisert enn å bruke Google Cloud Print, men det kan gjøres. Windows inneholder skjult støtte for å konfigurere en VPN-server. Hosting din egen VPN-server er ikke ideell for sikkerhet - det er lettere å bare bruke Google Cloud Print hvis du ikke vil bekymre deg så mye om sikkerhet.


Det finnes et bredt utvalg av andre forskjellige måter å skrive ut på eksternt. For eksempel kan noen nettverksskrivere akseptere dokumenter ved en e-postadresse og automatisk skrive ut alle dokumenter som kommer til den adressen. Noen kan jobbe med Bluetooth eller Apples AirPrint for å akseptere utskriftsjobber trådløst.

Link
Plus
Send
Send
Pin