Skip to main content

Slik legger du til Send-til-Facebook-funksjonalitet til Picasa

Slik legger du til Send-til-Facebook-funksjonalitet til Picasa

Geoffrey Carr

Du bruker Picasa til å administrere bildene dine, og du gjør det meste av bildedelen din med venner på Facebook. Ville det ikke vært bra hvis de spilte sammen? Les videre mens vi strømlinjeformer deling av arbeidsflyten, slik at bildene er organisert, redigert, merket og annotert i Picasa-hopp rett over til Facebook.

Hvorfor vil jeg gjøre dette?

Hvis du allerede bruker Googles gratis foto arrangør / redaktør Picasa for å importere, sortere og redigere dine digitale bilder, og du ofte deler album med bilder på Facebook, er det virkelig ingen god grunn til ikke å følge med dagens veiledning og integrere to sammen. Her er noen av fordelene ved å konfigurere Picasa for å sende bilder direkte til Facebook:

  • Du kan enkelt overføre hele album, stjernemarkerte bilder eller et annet utvalg du kan dumpe inn i Picasas fotoliste raskt til Facebook.
  • Dine Picasa-bildetekster blir automatisk overført til de tilsvarende Facebook-bildene (og hvis bildetekster ble satt inn av et annet program, men fortsatt kompatibelt med XMP-format, kommer de sammen for turen).
  • Dine bilder blir automatisk endret og optimalisert for Facebooks innfødte bildevisningsforhold og dimensjoner.

En god digital arbeidsflyt minimerer arbeidet du gjør. Integrering av Picasa og Facebook betyr at alle tweaking, redigering og tagging du allerede gjør i Picasa, er bare ett klikk unna Facebook.

Hva trenger jeg?

For denne opplæringen trenger du følgende ting:

  • En kopi av Picasa (v. 2.5 eller nyere) installert på en Windows-datamaskin.
  • En kopi av Picasa Uploader.
  • Adobe Air 2.6 eller nyere (automatisk installert / oppdatert med Picasa Uploader).

På grunn av endringer som er gjort i Picasa for Mac, fungerer ikke direkte Picasa-plugin-modulen, og plugin-modulen jobbet aldri på Linux.derimot, hvis du er på OS X eller Linux, og du fortsatt vil effektivisere opplastingsopplevelsen, er du ikke helt ute i kulde. Utvikleren av plugin for Picasa Uploader har opprettet et frittstående Adobe Air-basert skrivebordsprogram. Du kan fortsatt følge med installeringsinstruksjonene her, men du vil i stedet bruke Uploader-appen som en dra og slipp-portal i stedet for et ett klikk-fra Picasa-verktøyet.

Installerer Picasa Uploader

For å komme i gang, gå til Picasa Uploader-siden og klikk "Installer nå". På neste side vil det be deg om å installere Adobe Air. Selv om du allerede har Adobe Air installert og oppdatert, må du klikke på det uansett (det vil bare sjekke for å se at du er oppdatert).

Når installatøren har bekreftet at du har installert Adobe Air riktig og aktuelt, blir du sparket over til standard Adobe Air app installasjonsflyten, med en melding som denne:

Klikk Installer. På neste skjermbilde kan du velge å legge til en snarvei på skrivebordet eller ikke (husk, hvis du er en OS X- eller Linux-bruker, er desktopversjonen av appen hvordan du skal samhandle med den).

Når installasjonen er fullført, må du kjøre skrivebordsprogrammet en gang for å starte tilleggsprogrammet Picasa. Fra Start-menyen eller skrivebordssnarve starter du det nylig installerte programmet "PicasaDesktopUploader":

Klikk på "Legg til Facebook" -knappen til Picasa ". Standard nettleser vil starte og vise en enkel liste over instruksjoner og be deg om å klikke på Legg til-knappen igjen etter at du har lest dem:

Når du klikker på Legg til-knappen, vil du sannsynligvis bli bedt om av nettleseren din for å bekrefte at du autoriserer et nettleserbasert verktøy for å samhandle med et systemprogram. Bekreft at det er OK:

Når Picasa lanserer, åpnes det automatisk dialogboksen Konfigurer knapper. Se etter "Facebook" i kolonnen "Tilgjengelige knapper" på venstre side og overfør den til kolonnen "Gjeldende knapper" ved hjelp av Add-knappen:

Klikk på OK. Nå, tilbake i det viktigste Picasa-grensesnittet, ser du en helt ny knapp ned på verktøylinjen:

Ingen tid som nåtiden for å teste den nye Picasa-til-Facebook-funksjonaliteten. Gå videre og velg noen bilder du vil laste opp. Vi har nylig tatt våre nye fritter for deres første tur rundt i nabolaget, og hvis det ikke er et perfekt bilde satt til å dele med intetanende Facebook-venner, vet vi ikke hva som er. Gå videre og velg bildene du ønsker å sende, sørg for at de er alle i fotobakken (du kan ikke sende hele mapper fra filbrowserpanelet, du må faktisk velge mappen og velge bildene inni for å plassere dem i fotobakken).

Klikk på "Facebook" -knappen på verktøylinjen.

Merk: På dette tidspunktet overfører Picasa fotolagkøen til PicasaUploader-skrivebordsprogrammet. For de OS X og Linux-brukere som følger med og nysgjerrig på skrivebordsprogrammet, er det her de to arbeidsflytene slås sammen igjen. Den eneste forskjellen er at Windows-brukere får det enklere å sende bildene direkte fra Picasa i stedet for å dra og slippe dem fra deres kildekatalog.

Klikk Fortsett.

Siden vi bruker dette til å laste opp små grupper med bilder (mindre 70 om gangen, den personlige versjongrensen) til vår personlige profil, er vi helt fornøyd med grunnversjonen av programmet.Hvis du administrerer en bedrifts- eller organisasjons Facebook-side, og du vil ha muligheten til å laste opp opptil 200 bilder om gangen til Facebook Pages (som motsetter seg Profiler), og for automatisk å stemple bildene med et vannmerke, kan du oppgradere til Picasa Uploader Pro for $ 4,99.

Klikk på "Last opp til profilen min" og logg inn med Facebook-legitimasjonene dine på neste side. Etter at du har logget inn, vil du bli presentert med en albumalternativer-meny:

Du kan opprette et nytt album eller legge til et eksisterende album. Du kan også legge til et sted, velge fotokvalitet (standard eller høy oppløsning) og angi personverninnstillingene (de vanlige vennene for venner, venner av venner, offentlige osv.).

Når du klikker "Send til Facebook", vil standard nettleser åpne og vise en liten opplastingsteller / meter. Etter at filene er ferdig overført til Facebook, blir du sparket over til det faktiske Facebook-albumet som er opprettet av Picasa Uploader.

Som standard godkjenner Facebook ikke automatisk bilder som er lastet opp av et tredjepartsprogram, så du må se inn i det nye albumet og godkjenne bildene. Hvis du ønsker det, kan du forlate denne innstillingen som den er og alltid være pålagt å godkjenne bildene dine (en fin beskyttelse mot at du ved et uhell laster opp et bilde du ikke vil dele med de tilsiktede opplastingene). Hvis du ønsker å kutte det trinnet ut av arbeidsflyten og har Facebook automatisk godta bilder lastet opp av Picasa Uploader, kan du følge denne linken og autorisere opplasteren til å legge inn bilder uten direkte godkjenning.

Så hvor bra fungerte det? Etter å legge til en bildetekst i det generelle albumet og godkjenne opplastingene, her er albumet (komplett med importerte Picasa-bildetekster):

Suksess! Opplasteren jobbet feilfritt; Vi er ganske glade for å ha Facebook-til-Picasa-integrasjon som fungerer smørslett.


Har du fotograferingsteknikk, triks eller verktøy som du vil at vi skal utforske med en opplæring? Bli med i diskusjonen nedenfor og gi oss beskjed.

Link
Plus
Send
Send
Pin