Skip to main content

Slik tilbakestiller du BIOS-innstillinger til standardverdier på Windows-datamaskinen

Slik tilbakestiller du BIOS-innstillinger til standardverdier på Windows-datamaskinen

Geoffrey Carr

Hvis du finner ut at BIOS på din Windows-datamaskin har blitt skadet, kan du gjenopprett BIOS-standardinnstillinger Enkelt. Et ødelagt BIOS kan skyldes en BIOS-oppdatering som er gått dårlig, en malwareinfeksjon, en plutselig strømbrudd, overjustering osv. I noen av disse tilfellene eller hvis du møter problemer med Windows oppstart, installerer eller laster Windows-operativsystemet, kan du ønsker å vurdere tilbakestiller BIOS.

For de som ikke kjenner BIOS eller Basic Input Output System, er en fastvare lagret på en brikke på en del av hovedkortet i datamaskinen, som i utgangspunktet er et sett med instruksjoner som kjører for å laste inn operativsystemet. Når du slår på datamaskinen, startes BIOS-instruksjonene, og etter fullføring er operativsystemet lastet.

Fremgangsmåten for å gjenopprette BIOS-standardinnstillingene er mer eller mindre den samme datamaskinen, kan den være en Dell, HP, Lenovo, Sony, Acer, ASUS, Toshiba, Panasonic og så videre.

Start datamaskinen og så fort du trykker på Power On-knappen, fortsett å trykke på F10 nøkkel. Dette fungerer på de fleste bærbare datamaskiner, inkludert Dell. På en HP bærbar PC kan det være F2 nøkkel. Du vil se nøklene som fungerer for maskinvaren din under oppstart i nederste venstre eller høyre hjørne mot Boot Options eller Setup.

Du må bruke nøkkelen til å skrive inn BIOS Setup.

Når du gjør dette, vil dine BIOS-alternativer lastes. Husk at når du er i BIOS, må du navigere med piltastene.

Tilbakestill BIOS-innstillinger

Du kan bare slå på F9 tasten for å vise en blå skjerm som sier Legg inn standardinnstillinger for standardinnstillinger? Klikk på Ja vil gjenopprette standard BIOS-innstillinger. På min Dell bærbar PC, under Sikkerhetsfanen, Jeg kunne også se en oppføring - Gjenopprett sikkerhetsinnstillinger til fabrikkinnstillinger. Hvis du ser det, kan du også bruke dette alternativet. Velg den ved hjelp av piltastene og trykk Enter.

Gjenopprett BIOS til standardverdier

På min HP laptop, Måtte jeg trykke F2 for å starte oppsett for BIOS-oppsett. En gang her, under kategorien Avslutt, kunne jeg se en Last inn standardinnstillinger alternativer. Du kan velge den ved hjelp av piltastene og trykke Enter. Eller du kan bare slå på F9 nøkkel for å vise en hvit skjerm som sier Last inn standardkonfigurasjon nå? Klikk på Ja vil tilbakestille BIOS-innstillingene.

Husk å trykke F10 å lagre og avslutte.

Relaterte innlegg:

  • Hva er BIOS i datamaskiner og hvordan fungerer det?
  • Dell XPS 12 9250 Ultrabook gjennomgang og spesifikasjoner
  • Dell Inspiron 15 7537 Review
  • Dell XPS 18: Alt-i-ett Tablet PC, nå tilgjengelig for $ 899.99
  • Tilbakestill Windows Sikkerhetsinnstillinger til standardverdier i Windows 10/8/7

Link
Plus
Send
Send
Pin