Skip to main content

Gjenopprett eller tilbakestill Windows-brannmurinnstillinger til standardinnstillinger

Gjenopprett eller tilbakestill Windows-brannmurinnstillinger til standardinnstillinger

Geoffrey Carr

Det kan være ganger du kan oppleve at Windows-brannmuren i Windows 10/8/7 kanskje ikke fungerer som den skal. Kanskje du ble smittet med skadelig programvare og skadelig programvare endret brannmurinnstillingene - eller kanskje du selv prøvde å konfigurere brannmurinnstillingene manuelt, men ødela deg et sted. I alle fall, hvis du ønsker det, kan du alltid Gjenopprett eller tilbakestill Windows Firewall-innstillinger til standardinnstillinger.

I dette innlegget vil vi se hvordan du kan gjenopprette eller tilbakestille Windows Firewall-innstillinger til standardinnstillinger i Windows 10/8/7.

Tilbakestill Windows Firewall-innstillinger til standardinnstillinger

En brannmur er programvare eller maskinvare som kontrollerer informasjon som kommer fra Internett eller et nettverk, og deretter blokkerer det eller lar det passere til datamaskinen din, avhengig av brannmurinnstillingene. Det kan bidra til å hindre hackere eller ondsinnet programvare fra å få tilgang til datamaskinen din via et nettverk eller på Internett. En brannmur kan også bidra til å stoppe datamaskinen fra å sende skadelig programvare til andre datamaskiner.

Hvis du vil gjenopprette standardinnstillingene for Windows-brannmur, åpner du Kontrollpanel og klikker på Åpne sikkerhetsapplet. Her på venstre side ser du en lenke Gjenopprett standardinnstillinger.

Klikk på den. Du vil bli tatt til et vindu som vil tillate deg å gjenopprette standard brannmurinnstillinger. Klikk på Gjenopprett standardinnstillinger knapp. Hvis du gjenoppretter standardinnstillingene, tilbakestilles alle brannmurinnstillingene som du kanskje har konfigurert for alle nettverkssteder.

Du vil bli bedt om å bekrefte. Klikk på Ja.

Innstillingene for Windows-brannmur gjenopprettes til standardverdier.

Windows-brannmuren har bygget opp på og polert videre, den allerede forbedrede Windows Vista-brannmuren, i Windows 7/8/10. Standard brannmuren er nå ganske kraftig og lar deg blokkere eller åpne Ports, få tilgang til å administrere de avanserte brannmurinnstillingene, inkludert konfigurering av filtrering for utgående tilkoblinger, gjennom kontrollpanelet, administrasjonskonsollen, Netsh-verktøyet eller gruppepolicyredigereren.

Netsh advfirewall brannmur kommandolinje kontekst er tilgjengelig i Windows Vista og videre. Denne konteksten gir funksjonaliteten for å kontrollere Windows-brannmurens atferd som ble gitt av netsh-brannmurkonteksten i tidligere Windows-operativsystemer.

Netsh-brannmuren kommandolinjekontekst kan bli avskrevet i en fremtidig versjon av Windows-operativsystemet, og så anbefaler Microsoft at du bruker netsh advfirewall-brannmurkonteksten til å kontrollere brannmuradferd.

Du kan også bruke netsh advfirewall kommandolinje for å tilbakestille eller gjenopprette brannmurinnstillinger til standard policyinnstillinger og verdier ved hjelp av netsh advfirewall reset kommando.

Typing netsh advfirewall reset? vil gi deg informasjon om hva den gjør.

For å gjenopprette brannmurinnstillingene, åpne en forhøyet kommandoprompt, skriv inn følgende og trykk Enter:

netsh advfirewall reset

Kommandoen vil gjenopprette Windows-brannmuren med avansert sikkerhetspolicy til standardpolicyen og returnere alle gruppepolicyinnstillinger til Ikke konfigurert og slette alle sikkerhets- og brannmurregler for tilkobling.

Når operasjonen er fullført, vil du se 'OK‘.

Disse linkene kan også interessere deg:

  1. Tilbakestill Windows Sikkerhetsinnstillinger til standardverdier
  2. Windows-brannmur har blokkert noen funksjoner i denne appen
  3. Windows-brannmur-tjenesten starter ikke
  4. Reparer Windows-brannmur med Windows Firewall-feilsøking
  5. Feilsøk Windows-brannmur med avansert diagnostikk, verktøy
  6. Importer, eksporter, gjenopprett standard brannmur policy.
Link
Plus
Send
Send
Pin