Skip to main content

Denne uken i Geek History: YouTube går Offentlig, Blu-ray vs. HD DVD, og ​​hele din base tilhører oss

Denne uken i Geek History: YouTube går Offentlig, Blu-ray vs. HD DVD, og ​​hele din base tilhører oss

Geoffrey Carr

Hver uke gir vi deg et øyeblikksbilde av den nåværende uken i historien om teknologiske og geekiske forsøk. Denne uken tar vi en titt på YouTube-fødselen, død av HD-DVD-formatet, og den første mega-meme.

YouTube.com går live

Noen ganger er det vanskelig å kutte ned "Først!" Øyeblikket for bedrifter så enorme som YouTube. Setter du bursdagen sin på dagen den første videoen ble lastet opp? dagen da nettstedet ble først beta-testet? Siden det er så mange førstegang i YouTube-historien, ærer vi dagen dagen deres domenet gikk live. YouTube.com gikk online 14. februar 2005, og i løpet av de følgende månedene ble tjenesten beta-testet og satt gjennom trinnene. Den første offisielle videoen som ble lastet opp til YouTube, var et kort klipp av en av grunnleggerne på San Diego Zoo (se videoen ovenfor). Siden da har YouTube gått på å bli synonymt med internettvideodeling og strømmer over en milliard videoer a dag. Det er flere videofilmer på YouTube enn en enkelt person kan se på en levetid på selv den mest eksepsjonelle lengden.

Blu-ray vs HD DVD

På et tidspunkt i begynnelsen av 2000-tallet må elektronikkvirksomhetene ha hatt et uformelt møte, og som noen sa "Du vet hva som ville vært bra? Å gjenskape BetaMax / VHS-riftet i all sin herlighet hele tiden igjen. Hva sier du gutta? En for gammel tidens skyld? "Det synes ikke å være noen annen forklaring på formatkriget som forbrukte diskbaserte medier i over et halvt tiår. Når forbrukerens uro ble for stor til å ignorere, begynte flere og flere studioer å ta sider (sidde nesten utelukkende med Blu-ray). I januar 2008 kastet Warner Bros., de siste store studioutgivende titlene for begge formatene, inn i håndkleet. I februar det året annonserte Toshiba at de ville stoppe produksjonen av HD DVD-spillere. På den tiden neste år hadde HD-DVDer ikke bare gått ut av produksjonen, men av offentlig radar.

Alt din base tilhører oss

Alt din base tilhører oss var den første mega-meme. Sikkert før det hadde det vært forskjellige innsiden vitser blant nørdene både online og av, men aldri før hadde en enkelt del av media tatt på seg et liv på en slik quirky og geeky måte. Mellom 2000 og 2002 skapte en animert GIF fra en kutt scene i en dårlig oversatt versjon av 1989 SEGA spillet Zero Wing. Hele scenen var absurd takket være en svært dårlig oversettelse, men en bestemt linje var episk så; "ALLE DIN BASIS ER BELONG TIL OSS" video spill skurken erklærer på et tidspunkt. All Your Base meme var den første som brøt fri fra hallen til internet geekdom og inn i de vanlige media. Se videoen over for å se hele greien utfolde seg.

Andre bemerkelsesverdige øyeblikk fra denne uken i Geek History

Selv om vi bare skinner spotlighten på tre interessante fakta om uken i vår kolonne Geekhistorie, betyr det ikke at vi ikke har plass til å markere noen flere i forbifarten. Denne uken i Geek History:

  • 1954 - Fødsel av Matt Groening, skaperen av The Simpsons og Futurama.
  • 1957 - Født av LeVar Burton, best kjent som Geordie LaForge på Star Trek The Next Generation.
  • 1999 - Kontorplass utgitt; bringer oss edelstener som den røde stifteren og TPS-rapportene.
  • 2000 - Microsoft utgir Windows 2000.

Har du en interessant bit av geek trivia å dele? Skyt oss en epost til [email protected] med "historie" i emnelinjen, og vi vil være sikker på å legge den til i vår liste over triviaer.

Link
Plus
Send
Send
Pin