Skip to main content

Slik organiserer du alle Apper-listen på Windows 8

Slik organiserer du alle Apper-listen på Windows 8

Geoffrey Carr

Windows 8 tvinger plutselig Start-meny-programlisten til en flat "Alle Apps" -liste. Mange programmer har ikke blitt riktig oppdatert for denne nye virkeligheten, og fyller All Apps-listen med ubrukelige snarveier for å hjelpe filer, nettsteder og avinstallere.

På Windows 8.1 kan du få Start-knappen til å åpne All Apps-listen direkte, slik at det å ha en pent organisert All Apps-liste vil være svært nyttig. Listen trekker sine snarveier fra de tradisjonelle startmenymappene.

Fjern en snarvei

For å fjerne en snarvei, høyreklikker du snarvei den snarveien i Alle apper-listen og velger Åpne filliste på applinjen som vises.

Windows åpner automatisk Start-menyen mappen som inneholder den snarveien. Bare slett snarveiene som du vil slette en hvilken som helst annen type fil.

Windows trekker snarveier fra to forskjellige mapper. Den ene er system-wide, mens en er spesifikk for bare din brukerkonto. Hvis snarveien befinner seg i den systembaserte Start-menyen mappen, må du sende en UAC-ledetekst før du kan slette den. Hvis du sletter en slik snarvei, slettes den også fra Start-menyene til andre Windows-brukerkontoer du har på datamaskinen.

Når du går tilbake til startskjermbildet, ser du at de slettede snarveiene er forsvunnet fra applisten din. Gjenta denne prosessen nok ganger, og du kan gjøre All Apps-listen mye mer konsistent.

Du er velkommen til å slette snarveier til nettsteder og hjelpe filer du ikke vil åpne, så vel som avinstallerings snarveier.

Du kan vanligvis høyreklikke på et hvilket som helst program i listen Alle apper og velge Avinstaller for å avinstallere det på Windows 8. Hvis du ikke kan, kan du alltid avinstallere dette programmet senere fra standard Kontrollpanel.

Organiser snarveier for skrivebordsprogrammer

Siden Windows lagrer Startmeny snarveier på to forskjellige steder, må du endre to forskjellige mapper for å organisere Start-menyen.

Du kan åpne disse mappene ved å høyreklikke hvilken snarvei som bor i dem og velge Åpne filliste. Du finner også disse to mappene på følgende steder:

C:ProgramDataMicrosoftWindowsStart MenuPrograms

C:UsersNAMEAppDataRoamingMicrosoftWindowsStart MenuPrograms

Bare administrer disse mappene som om du vil ha en annen filstruktur. For eksempel vil du kanskje sette alle dine verktøy inn i en enkelt verktøyskategori. For å gjøre det, ville du opprette en ny mappe med navnet Utilities, plassere snarveiene du ønsket i det, og slette eksisterende snarveier.

Snarveier du plasserer i en mappe, vil bli kategorisert sammen under en overskrift med mappens tittel.

Hvis du legger snarveier i startmenyen til toppnivå, vises de blandet inn med de moderne appene du har installert.

Snarveier kan bli omdøpt som alle andre filer, så du kan ganske enkelt høyreklikke en snarvei, endre navn på den, og navnet vil endres i Alle Apps-listen.

Legg til egendefinerte snarveier

Legge til en snarvei til et annet program - kanskje en bærbar app eller annen type program som ikke installerer en Start-snarvei - er også enkel.

Først åpner du Alle apper-listen, høyreklikker en snarvei og velger Åpne filliste.

Du får se en startmenymappe vises. Du kan nå legge til en snarvei du liker denne mappen. Hvis du har en .exe-fil, høyreklikker du .exe-filen og velger Kopier. Høyreklikk i Start-menyen og velg Lim inn snarvei, og du får en snarvei.

Plasser snarveien hvor som helst du vil - for eksempel, kan du opprette en ny mappe og plassere den der inne. Snarveien vil bli kategorisert i sin egen del, som andre snarveier på skrivebordet er.

Fjerning av moderne apper

Det er ingen måte å fjerne Windows Store-apper fra alle apper-listen uten å avinstallere dem helt. Alle Apps-siden viser bare alle de moderne appene du har installert.

Hvis du vil fjerne en moderne app fra listen, må du høyreklikke på den og avinstallere den.

Aktiver endringene dine

Våre endringer trengte noen ganger umiddelbart, men noen ganger gjorde det ikke. Selv omstart Explorer.exe-prosessen tvang ikke en oppdatering. For å fikse dette, logget vi ut og logget på igjen - det kan hende du må gjøre dette hvis endringene ikke får virkning umiddelbart.


Selvfølgelig, som brukere som tilpasset Start-menyene på tidligere versjoner av Windows, måtte fortsette å tilpasse dem da de installerte ny programvare, må du fortsette å organisere snarveiene dine når du fortsetter å installere ny programvare.

Med noen hell vil programvareleverandører slutte å inkludere så mange utenlandske snarveier i deres Start-menymapper og gi alle en mindre rotete Alle Apps-liste.

Link
Plus
Send
Send
Pin