Skip to main content

7 tips for bruk av flere harddisker med Windows

7 tips for bruk av flere harddisker med Windows

Geoffrey Carr

Installer en ny harddisk og alt Windows vil gjøre er å gi deg et tomt stasjonsbrev. Hvis du har en liten solid state-stasjon og en større mekanisk harddisk - eller bare to store stasjoner - vil disse tipsene hjelpe deg med å sette den ekstra stasjonen til bruk.

Det er mange ting du kan gjøre med ekstra harddisker i Windows, inkludert å kombinere dem med lagringsplass, flytte brukerdatalamene dine over og tilpasse plasseringen av Windows-systemkataloger.

Bruk oppbevaringsrom til speil eller Kombiner stasjoner

Funksjonen Windows 8 eller Windows 10 Storage Spaces er i utgangspunktet et brukervennlig RAID-lignende system. Med Storage Spaces kan du kombinere flere harddisker til en enkelt stasjon. Du kan gjøre dette på flere forskjellige måter. For eksempel kan du få to harddisker til å vises som den samme stasjonen, og tvinger Windows til å skrive filer til hver av dem. Dette sikrer at du får en oppdatert sikkerhetskopiering selv om en av stasjonene dine mislykkes.

Eller du kan kombinere de to harddiskene i et stort basseng med lagringsplass. Hvis en stasjon mislyktes, mister du dataene på begge sider - så sørg for at du har sikkerhetskopier hvis du gjør dette.

Endre plasseringen av brukerdata mapper

Du kan enkelt endre plasseringen til dine brukerdatamapper - for eksempel nedlastinger, dokumenter, musikk, video, bilder og andre mapper - bare ved å høyreklikke på dem i Windows, velge Egenskaper og endre plasseringen fra fanen Plassering . Du vil bli spurt om du vil at Windows skal flytte filene dine til deg. Etter at du er ferdig, vil data-mappene dine fortsatt være tilgjengelige i sin normale posisjon under brukerkatalogen din, og programmer vil se dem på vanlig sted. De blir bare lagret på en annen stasjon.

Bruk biblioteker

Hvis du bruker funksjonen Windows-bibliotek, kan du legge til mapper fra andre stasjoner til et enkelt bibliotek. For eksempel kan du ha flere forskjellige stasjoner, hver med videoer på dem. Legg til hver mappe som inneholder videoer i Video-biblioteket, og de vil alle vises i en enkelt rute i Video-biblioteket, slik at du enkelt kan bla gjennom og søke i alle videoene dine, selv om de er spredt over stasjoner.

Installer programmer til andre disker

Når du installerer et program, kan du velge hvilken katalog du vil installere den til. Dette kan være spesielt nyttig hvis du har en liten solid state-stasjon og en stor harddisk. Du kan installere store spill på den store harddisken, og sparer plass på solid state-stasjonen.

Valves steam service lar deg nå velge et sted for hvert spill når du installerer det, slik at du ikke må stole på noen tidligere hack hvis du bruker damp.

Flytt din sidefil

Windows bruker en sidefil for å flytte data fra minnet til disken når datamaskinens RAM fylles opp. Siden filen er lagret til roten av C: partisjonen som standard. For å spare plass på systemstasjonen, vil du kanskje flytte sidefilen din til en annen harddisk.

Du bør helst ha sidefilen på den raskeste stasjonen. Men hvis du har mye RAM og sjelden bruker sidefilen, vil du kanskje sette den på en mekanisk harddisk for å spare plass på en SSD. Dette ville bremse tingene ned hvis datamaskinen måtte bruke sidebilden, men du ville få mer plass på SSD-en. Avstanden er opp til deg.

Lagre media på større, langsommere stasjon

Hvis du har en liten solid-state-stasjon og en større, langsommere magnetisk harddisk, må du sette mediefilene på den større, langsommere stasjonen. Du bør ikke legge merke til de langsommere tilgangstidene mens du ser på videoer eller spiller musikk, slik at du kan frigjøre viktig SSD-plass for filer som vil ha nytte av raskere tilgangstider, som installerte programmer du ofte bruker.

Endre Windows-mappesteder

Det er faktisk mulig å endre plasseringen av Windows 'standard datafiler. For eksempel, i stedet for å ha en C: Users-mappe, kan du ha en D: Users-mappe. Du kan også endre plasseringen av programfilene, Windows og andre systemmapper. Vær oppmerksom på at enkelte programmer kanskje ikke fungerer som de skal, fordi de antar at mappene er i standardinnstillingene, men de fleste programmer burde være ok.

Den ideelle måten å gjøre dette på er å endre Windows-installasjonsplaten med et verktøy som WinReducer for Windows 8 eller RT Se7en Lite for Windows 7, og angi plasseringen av nye systemmapper. Windows vil deretter begynne å bruke dine tilpassede katalogsteder fra get-go. Endre plasseringen av mappene og flytte filene over mens Windows allerede er installert, er mer komplisert.


Uansett hva du gjør med din ekstra stasjon, må du sørge for å lage regelmessige sikkerhetskopier av viktige data. Mange mennesker begynner ikke å lage sikkerhetskopier før de mister viktige data i en uheldig harddiskkrasj - ikke vær en av dem!

Link
Plus
Send
Send
Pin