Skip to main content

Chrome bringer programmer til skrivebordet: Er de verdt å bruke?

Chrome bringer programmer til skrivebordet: Er de verdt å bruke?

Geoffrey Carr

Bruker du Windows, Mac eller Linux? Google vil at du skal erstatte dem med Chrome apps i fremtiden. Google Chrome er nå en appplattform, komplett med en Chrome-appstarter for Windows og Mac.

Chrome-apper kjører i eget vindu, installeres lokalt, kjører offline, og kommer fra Chrome nettbutikk. De gir mest mening på Chromebooks, hvor de er nærmeste til innfødte apps, men har spredt seg til andre operativsystemer.

Installerer Chrome Apps

Vi skrev om Googles planer om å bringe Chrome OS til din nåværende datamaskin før. Google vil erstatte innfødte apper med Chrome-apper som er skrevet i webteknologi, noe som vil gjøre det enkelt for deg å bytte til en Chromebook. På tradisjonelle operativsystemer kjøres Chrome-programmer ved siden av alle andre apper du kjører på skrivebordet ditt.

Hvis du vil installere Chrome-apper (tidligere kjent som Chrome-pakkede apper), kan du gå til delen for skrivebordet i Chrome Nettmarked. Du får se alle de tilgjengelige pakkede appene. Bare installer dem som du ville noen annen app fra en appbutikk - de lastes ned til Chrome og vises med de andre installerte Chrome-appene dine.

Bruke Chrome App Launcher

Google tilbyr en Chrome App Launcher som gir deg rask tilgang til Chrome-apper. Installer den fra Chrome App Launcher-siden, og den kommer til å vises på oppgavelinjen på skrivebordet i Windows eller docken din på Mac OS X. Google har ennå ikke gitt ut en Chrome App Launcher for Linux, selv om de sier at de snart kommer. Du kan likevel bruke Chrome-apper på Linux.

Når den er installert, kan du klikke på Chrome App Launcher-ikonet for å vise og starte de installerte Chrome-nettappene dine og utføre Google-søk. Apper med et snarveisikon som overlegger deres ikon, er bare gamle apper som fungerer som forherlige snarveier til nettsteder, mens programmer uten snarveisikonet er fulle Chrome-apper.

Bruke Chrome Apps

Installerte Chrome-apper kan startes fra Chrome App Launcher, Apper-delen på Chrome's New Tab-siden, Start-menyen (du finner dem i en Start-mappe for Chrome Apps), eller til og med et pinnet oppgavelinjeikon eller en skrivebordsgenvei .

Disse appene kjøres i egne vinduer og har egne ikoner på oppgavelinjen. De har ingen tradisjonell "nettleserkrom" - det vil si, ingen adresselinje eller navigasjonsknapper. De kjører offline og synkroniseres med onlinetjenester, så de åpnes raskt og er tilgjengelig selv når du ikke har en Internett-tilkobling.

Prøv Chrome Apps

Pocket tilbyr en offisiell Chrome-app. I likhet med mobilappene og Mac-appen laster Pocket for Chrome ned offlinekopier av web artikler du har lagret til Pocket. Du kan deretter lese dem offline. Takket være den innfødte appen er det nå mulig å lese Pocket-artikler offline på Windows-skrivebordet.

Google tilbyr også en Chrome-app for tjenesten Google Keep notat. Denne appen går offline og synkroniseres med Google Keep online, noe som betyr at du alltid har tilgang til noen notater du lagrer i Google Keep. Hvis du skriver noen notater mens de er offline, synkroniseres de når du går online. Google Keep-vinduet er også lite og diskret, så det er bedre å ta notater enn å måtte navigere til en fullnottswebside i nettleseren din.

Any.DO og Wunderlist er to å gjøre apps som blir ganske populære på mobile plattformer. Chrome-apper bringer dem til skrivebordet komplett med offline tilgang, og tilbyr strømlinjeformet tilgang til oppgavelistene dine utenfor nettleseren. De er ideelle hvis du allerede bruker den tilknyttede oppgaveprogrammet på smarttelefonen din. Any.DO tilbyr ikke et nettsted der du kan se oppgavene dine, så dette er faktisk den eneste måten å vise dine Any.DO oppgaver på en datamaskin.

Cut the Rope og Spelunky er to populære spill som nå tilbys i Chrome app skjema. Begge kjøres helt uten nett i sine egne vinduer. Klipp på tauet vil fungere sammen med berøringsskjermene eller musen, slik at du kan spille Cut the Rope på skrivebordet uten å kjøre det som et nettsted i nettleseren din.

Spelunky er en HTML5-versjon av den opprinnelige gratis Spillunky som bare kjørte på Windows, så nå kan Linux og Mac-brukere også spille det.

Er de verdt å bruke?

Chromes appplattform har tydeligvis lange måter å gå når det gjelder valg. Spesielt fraværende er noen apps for Google-tjenester bortsett fra Google Keep. Hvis Google er seriøs om Chrome-apper, kan vi forvente å se apper for Gmail, Google Kalender og Google Disk, noe som gjør det mulig for deg å få tilgang til e-post, kalendere og dokumenter på en konsekvent og pålitelig måte. Dette krever for øyeblikket å installere den gamle Gmail Offline-appen, og deretter sette opp offline-støtte i Kalender og Disk separat. Dette ville også gjøre Google-tjenester som Gmail til tradisjonelle vinduede apper.

For øyeblikket er bare noen få Chrome-apper virkelig verdt å bruke fordi bare noen få Chrome-apper er tilgjengelige. Chrome-apper har imidlertid mye løfte. For eksempel, mens Pocket tilbyr en app for Mac-skrivebordet, tilbyr de ikke en app til Windows-skrivebordet eller til og med det nye Windows 8-grensesnittet. Lommeprogrammet for Chrome er den eneste godt støttede, offisielle måten å få tilgang til Pocket-artiklene dine offline på en Windows-bærbar PC eller en nettbrett - du må få tilgang til Pocket-websiden i en nettleser med en Internett-tilkobling ellers.

Dette ser ut til å være løftet om Chrome-apper - de vil tillate moderne webtjenester som forsømmer Windows-skrivebordet (og Linux-skrivebordet) for å lage moderne apps med webteknologi som kjører offline. Disse appene kjører på alt: Windows XP, Vista, 7, 8, Mac, Linux og Chrome OS. Det ser ut til at de til og med kommer til Chrome for mobil.

Chrome-apper er også sandboxed og distribuert via en appbutikk. Chrome leverer nå en moderne applikasjonsplattform for Windows-skrivebordsprogrammer, slik at Chrome-apper kan være en vei fremover for Windows-skrivebordet. Microsoft har opprettet sin egen nye applikasjonsplattform med Windows 8, men du kan ikke kjøre slike apper i desktopvinduer uten tredjeparts hack som ModernMix. Googles løsning gir apper som kjører i Windows.


For øyeblikket er Chrome-apper en flott måte å bruke Pocket, Google Keep, Any.DO, Wunderlist, og noen andre tjenester offline i eget vindu. I fremtiden ser vi kanskje at Chrome-apper blir en mer omfattende programplattform som kjører på nesten alle operativsystemer.

Selvfølgelig kan dette egentlig ikke skje. Chrome-apper kan fizzle og mislykkes, akkurat som den forrige Chrome apps-innsatsen ikke var veldig overbevisende. Chrome Nettmarked er for det meste fylt med forgledte lenker til nettsteder, tross alt. Vi må bare vente og se hva som skjer.

Link
Plus
Send
Send
Pin