Skip to main content

Slik legger du ikke-dampspill til damp og bruker tilpassede ikoner

Slik legger du ikke-dampspill til damp og bruker tilpassede ikoner

Geoffrey Carr

Steams spilladministrasjonsklient er svært strømlinjeformet hvis du bare bruker Steam-kjøpte spill, men det trenger litt tilpasning hvis du legger til ikke-dampspill til lanseringen. Les videre som vi viser deg hvordan du legger til et spill, en applikasjon eller en emulator til damp med tilpassede ikoner og kunstverk.

Hvorfor vil jeg gjøre dette?

Steam-klienten er en veldig praktisk måte å organisere spillene dine på, og det fungerer for begge spillene du har kjøpt fra Steam og spill du har lagt til fra din egen samling (for eksempel et spill du manuelt har installert som ikke er en del av Steam-økosystemet ). Den store hikken når du gjør det, er imidlertid at Steam ikke automatisk bruker sine vakre ikoner og kunstverk til spillet ditt. du er på egen hånd å tinker rundt og tilpasse utseendet.

Denne opplæringen vil veilede deg gjennom begge sider av prosessen: legge til et ikke-dampspill eller -applikasjon og redigere kunstverket slik at det ser bra ut både i vindusviseren og i Steams Big Picture-sofa-vennlig grensesnitt.

Legge til et ikke-dampspill til dampklienten

Det første trinnet, som faktisk legger til spillet i Steam, er det enkleste. Faktisk, hvis du ikke bryr deg om å ha vakre ikoner og omslagskunst for samlingen din, vil hele prosessen ta omtrent to minutter.

Start din Steam-klient. Se etter linken "+ Legg til et spill" i nedre venstre hjørne av skjermen. Avhengig av hvilken kategorien / visningsstil du er i, kan bakgrunnen din kanskje ikke se ut som vår i skjermbildet under, men linken er fortsatt der (vi er i Bibliotek -> Rutenettvisning).

Velg "Legg til et ikke-dampspill" fra popup-menyen. Et nytt vindu åpnes, og du får se en liste over spillene dine (i tillegg til andre programmer).

For denne opplæringen legger vi til Svart hvit, en morsom 2001-epoke tittel fra Lionhead Studios som ikke er tilgjengelig på Steam (men vi installerte manuelt). Selv om vi bare velger ett spill for opplæringen, kan du velge så mange spill / programmer som du vil i løpet av dette trinnet, og masse legger til dem alle samtidig. Husk, det du legger til, trenger ikke å være et frittstående spill. Du kan også legge til spill benchmark verktøy du bruker eller emulatorer som du laster opp for å spille andre spill med. Til slutt er ikke-dampspillfunksjonen egentlig bare en snarveismeny / dashbord, slik at noen .exe kan gå inn i den.

Når du har valgt elementene du vil legge til, klikker du på "Legg til valgte programmer". På dette punktet er alle programmene du har lagt til i Steam (om enn uten ikoner eller omslagskunst av noe slag).

Tilpasse dine ikke-dampspill med ikoner og rutenettvisning / stort bildeverk

Vi vet ikke om deg, men vi elsker en godt organisert og utnevnt samling. Selv om vi har vårt spill i Steam-klienten nå, er det ikke veldig pent. Non-Steam-spill får generisk kunstverk i storbildevisning, og ikonet for kjørbarheten for spillet i detaljert / gridvisning (hvis spillet kjørbar ikke har en innebygd ikonfil, får du også et generisk ikon der). Det er situasjonen vi kjørte inn med Black & White; Det er en ikonfil i installasjonsmappen, men den er ikke innebygd i kjørbar, så vi får det ultra generiske ikonet se i skjermbildet ovenfor.

Stor bildevisning er ikke noe bedre.Svart hvit er ikke en damptitel og har ikke tilpasset kunst som alle de andre spillene, den har bare en generisk Steam-logo. Det er irriterende fordi hele punktet med Big Picture er å enkelt se spillene dine, men med de generelle ikonene vet du bare hvilket spill som er ved å velge det generiske ikonet for å se tittelen. La oss fikse det.

Før vi begynner å bytte ut i kunstverk, må vi imidlertid skissere hva du trenger for de ulike tilpasningsalternativene. Det er tre ting du kan tilpasse: ikoner (små firkanter, akkurat som skrivebordsikoner) og omslagskunst (de store fliser du ser på skjermbildet ovenfor, som musikk og filmdekkskunst som finnes i mediearrangører som XBMC eller iTunes). I Steam-spesifikk lingo er dekkartene kjent som "grids". Her er det du trenger for hver:

Icons: These are standard icons, you’ll need either a .exe with an embedded icon (like the .exe of the app itself, if it has an icon you want) or the icon you want to use as a .PNG  or .TGA file that’s square (e.g. 256 x 256 pixels) like a regular icon file.

Grids/Cover Art: These files are 460 x 215 pixels. You can use .PNG, .JPG, or .TGA file types.

Hvor finner du de riktige ikonene og kunstene? Ikoner er ganske enkle å komme forbi, de nyeste spillene vil ha ikonet innebygd rett i .exe; et raskt søk i Google Bilder vil vise alternativer hvis du ikke liker ikonet du har eller erstatter for manglende ikoner.

Rutenettene er litt vanskeligere, da de er så ikke-standardstørrelsen i forhold til vanlig DVD-type dekkskunst. Det er noen måter du kan gå på. Du kan selv lage skreddersydd kunst, men det er tidkrevende. Heldigvis, hvis du har kort tid eller Photoshop-ferdigheter, er det flere ressurser tilgjengelig. Du kan søke Steam Grids og Steam Banners, to nettsteder dedikert til katalogisering fan-generert Steam Grid kunstverk. Du kan også søke i Google Bilder og bruke størrelsesfunksjonen til å spesifisere nøyaktig 460 x 215. Til slutt, hvis du ikke har lykke til det, kan du slå opp Deviant Art; Du finner individuelle bilder og pakker.

Nå som du har tatt et øyeblikk for å finne ikoner og gridbilder for spillet ditt, er det på tide å faktisk bruke dem. La oss ta en titt på hvordan transformasjonen jobber med Svart hvit.

Med Steam-klienten i skrivebordsmodus (ikke Big Picture-modus), gå til biblioteket ditt. Bytt visningen til detaljvisning:

Hvis du ser på ditt nyskapte spill, ser du at det har et generisk ikon. Høyreklikk på på oppføringen i den detaljerte listen som er funnet på venstre side av ruten:

Velg "Egenskaper". I Egenskaper-menyen klikker du på Velg ikon øverst i vinduet. Vinduet vil oppdatere og vise deg en filbrowser:

Her kan du velge en kjørbar fil for å trekke ikonbildet fra eller, som vi har gjort, kan du filtrere etter bildefiltyper og velge et egendefinert PNG-ikon (vi brukte logoen til Lionhead Studio). Klikk Åpne, og klikk deretter Lukk for å gå tilbake til bibliotekets visning. Svart og hvitt har nå et egendefinert ikon:

De små ikonoppdateringene er morsomme, husk deg, men vi er sikker på at du virkelig er her for wow-faktoren av fine Grid-fliser. La oss flytte på å tilpasse våre grids. Bytt visningen fra Detaljert til Grid ved å klikke på det aktuelle ikonet øverst i høyre hjørne.

I rutenettet, høyreklikk på oppføringen for spillet du ønsker å tilpasse:

Velg "Angi egendefinert bilde ..." og velg, via Bla gjennom-knappen, bildefilen du vil bruke til den egendefinerte Grid-flisen.

Når du har funnet den, klikker du på "Angi bilde".

Tilbake i gridvisning ser vi tilpassetSvart hvitflis har blitt brukt. Denne nye flisen vises i både Rutenettvisning og Stort bildevisning:

Det er alt der er til det! Med litt justering og et par minutter brukt på å søke etter kvalitetsikoner og omslagskunst, kan du nyte det samme vakre kunstverket på spillene dine som ikke er Steam, som du har kommet til å forvente fra Steam-spillene dine.

Link
Plus
Send
Send
Pin