Skip to main content

Slik skjuler du e-postadresser når du sender til flere mottakere i Outlook 2013

Slik skjuler du e-postadresser når du sender til flere mottakere i Outlook 2013

Geoffrey Carr

Når du sender e-post til flere mottakere (noen av dem kan være ukjente for hverandre), er det bedre å ikke vise alles e-postadresse. Slik får du det gjort i Outlook.

Når du sender e-post til flere mottakere, har du noen muligheter for å skrive inn e-postadressene. Du kan sette flere adresser i feltene "Til" eller "Cc" (Carbon Copy), men da er adressene synlige for alle som mottar e-posten. Dette er greit hvis det er en liten gruppe hvor alle kjenner hverandre, men hvis du sender ut en melding til en større gruppe - eller en der folk kanskje ikke kjenner hverandre - er det ikke så bra. Noen kan bli lei seg hvis deres e-postadresse blir delt med folk de ikke kjenner. Det er her feltet "Bcc" (Blind Carbon Copy) og en kontakt som heter "Ikke avslørte mottakere" kommer inn.

Bruke Bcc-feltet

Når du legger inn en adresse i "Bcc" -feltet, kan ingen mottaker av meldingen se adressen. Bcc-feltet er nyttig under forskjellige forhold:

  • Hvis du vil sende en blind kopi av en melding til noens oppmerksomhet - som en leder eller administrativ assistent - uten at hovedmottakeren vet om det.
  • Hvis du sender en melding til mange mennesker. På denne måten er e-post header ikke fullpakket med mange adresser.
  • Hvis du sender en melding til flere personer som kanskje ikke allerede kjenner hverandre - eller minst en annen e-postadresser.

Saken er, "Bcc" -feltet er gjemt som standard i Outlook. Det er lett nok å slå på, skjønt.

Når du lager en melding, klikker du på fanen "Alternativer" i meldingsvinduet. I delen "Vis felt" klikker du på "Bcc" -alternativet.

Feltet "Bcc" er nå lagt til i meldingsvinduet, og du kan begynne å legge til adresser på samme måte som i "Til" eller "Cc" -feltene. Enda bedre, vil feltet "Bcc" nå vises som standard på alle nye meldinger. Du kan slå den av igjen ved å klikke den samme "Bcc" -knappen på "Alternativer" -fanen.

Du kan sette alle adresser du liker i "Til" eller "Cc" -feltene sammen med noen du legger inn i "Bcc" -feltet. Bare husk at bare adressene i "Bcc" -feltet er skjult fra mottakere. Du kan også la feltene "Til" eller "Cc" være tomme og bare sende meldingen til adressene i "Bcc" -feltet.

Merk: Hvis du ofte sender meldinger til samme store gruppe mennesker, bør du vurdere å opprette en distribusjonsliste for å gjøre det enklere. Noen internetleverandører har også vært kjent for å sette grenser på antall personer som du kan sende en e-post til. Hvis du får problemer, kan du prøve å sende meldingen ut til batched av ca 20 mottakere av gangen.

Det er imidlertid ett problem som kan komme opp. Hvis du lar feltet "Til" være tomt, vil mange spamskrivere tolke meldingen som spam, og mottakerne dine kan aldri se den. Du kan unngå dette problemet på en av to måter. Den første er å ganske enkelt sette din egen adresse i "Til" -feltet. Mottakere kommer til å ha din adresse uansett, siden du er den som sender meldingen. En annen måte er å skape kontakt med "Ikke avslørt mottakere".

Bruk av en ikke-avslørt mottaker kontakt

Å lage en "Ikke avslørt mottakere" -kontakt gir deg mulighet til å sette noe i "Til" -feltet som gjør det klart for mottakere at andre også får samme melding og at navnene er skjulte. Du kan tenke på det som en høflighet. Alle som mottar meldingen, vil ganske enkelt se "Ikke avslørte mottakere" som den viktigste mottakeren av meldingen.

Kontaktpersonen "Ikke avslørt mottakere" er ikke en spesiell enhet i Outlook. Snarere er det bare en annen kontakt med din egen e-postadresse vedlagt. Du kan navngi kontakten alt du vil, men "Ikke avslørte mottakere" har blitt en god tradisjon.

I hovedvinduet Outlook klikker du på "Folk" -knappen på navigasjonslinjen. Hvis navigasjonslinjen din er i kompakt visning, ser du bare et ikon (til venstre, under). Du ser ordet "People" hvis linjen ikke er i kompakt visning (til høyre, under).

I vinduet "Kontakt", bytt til "Hjem" -fanen. I "Ny" delen av båndet, klikk på "Ny kontakt" -knappen.

I feltet "Full Name" skriver du navnet på den nye kontakten. Som vi sa, kan du nevne alt du vil, men "Ikke-avslørte mottakere" er noe folk sannsynligvis vil bli vant til å se. Skriv inn din egen e-postadresse i boksen "E-post", og klikk deretter på "Lagre og lukk" -knappen.

Nå, når du oppretter en ny melding, kan du bruke kontaktpersonen "Ikke oppgitt mottakere" i feltet Til, og deretter angi adressene til alle mottakerne i "Bcc" -feltet.

Link
Plus
Send
Send
Pin