Skip to main content

Slik oppretter du bærbare versjoner av programmer i Windows 8.1 Bruke Cameyo

Slik oppretter du bærbare versjoner av programmer i Windows 8.1 Bruke Cameyo

Geoffrey Carr

Bærbare programmer er nyttige hvis du bruker mange forskjellige datamaskiner. Du kan ta biblioteket med programmer med deg og bruke en hvilken som helst Windows-datamaskin til å kjøre dem. Men hva om det er et program du bruker som ikke kommer i et bærbart format?

Det er mange nyttige bærbare programmer der ute, men det kan være noen programmer du bruker i ditt daglige arbeid som ikke er blant dem. Cameyo er en gratis bærbar applikasjonsskaperen som lager en enkelt kjørbar (.exe) -fil fra et helt Windows-program. Kopier denne enkeltfilen til en USB-minnepinne eller ekstern harddisk, og du kan kjøre programmet på en hvilken som helst Windows-datamaskin uten å måtte installere programmet.

Last ned Cameyo til en mappe på harddisken din. Cameyo trenger ikke installeres. Filen du laster ned for Cameyo er ikke en installasjonsfil; heller er et bærbart program i seg selv. Dobbeltklikk på .exe-filen for å åpne Cameyo.

Selskapet som produserer Cameyo, sier at du må opprette din bærbare applikasjon i en virtuell maskin. Som de sier i deres Virtual Application Packaging - Best Practice Guide:

“Prepare a clean, basic virtual machine. Make sure no unnecessary programs run on it. Turn off all possible updates, including Windows Updates or anti-virus updates. Avoid using other programs on your machine. In general, anything that can modify files or registry keys, will interfere with the packaging process. We recommend using XP SP3 32-bit, unless your software requires some higher systems to install & function.”

For informasjon om hvordan du lager en virtuell maskin, se vår artikkel om installering av Windows 8 i VirtualBox. Det vil gi deg en ide om hvordan du installerer andre operativsystemer i VirtualBox også.

MERK: Cameyo oppretter et bærbart program ved å ta et øyeblikksbilde av systemet ditt før programmet er installert og igjen etter å fange endringene i systemet. Sørg derfor for at programmet du vil lage i et bærbart program, IKKE er installert på datamaskinen din før du starter denne prosessen.

En dialogboks viser spørre hvilket program du vil åpne. Vi skal lage et bærbart program, så vi velger Capture en installasjon og klikker OK.

Cameyo viser en dialogboks nederst til venstre på skjermen mens det tar et første øyeblikksbilde før installasjonen.

Når Cameyo viser følgende dialogboks, installer du programvaren du vil pakke som et bærbart program.

Gå gjennom den vanlige installasjonsprosedyren for programvaren din.

Når du først installerer og pakker applikasjonen, vil eventuelle innstillinger du endrer i programmet før du avslutter opptaket, lagres i applikasjonen. Derfor, når programvaren er installert, og FØR du klikker Installer ferdig, kjør programmet og konfigurer det slik du vil. Deretter klikker du Installer ferdig for å fullføre fangstprosessen.

Hvis du ikke vil endre noen innstillinger i programmet, klikker du bare på Installer ferdig når installasjonen er ferdig.

Cameyo tar et øyeblikksbilde etter installasjon.

En dialogboks vises når pakken ble opprettet. Klikk OK for å lukke dialogboksen.

Ditt bærbare program skal være i C: Users Documents Cameyo apps. Det vil få navnet på programmet med ".cameyo.exe" på slutten. Dobbeltklikk filen for å kjøre programmet.

Hvis dialogboksen Brukerkontokontroll vises, klikker du Ja for å fortsette.

MERK: Du kan ikke se denne dialogboksen, avhengig av innstillingene for brukerkontokontrollen. Dialogboksen Brukerkontokontroll vises hver gang du åpner det pakkede programmet, avhengig av innstillingene dine.

Hvis du trenger å registrere programmet, gjør det når du blir bedt om det.

MERK: Du trenger ikke å gjøre dette på nytt. Informasjonen lagres i det bærbare programmet.

Det finnes flere moduler tilgjengelig i Cameyo. For å åpne hovedprogrammet, dobbeltklikk filen Cameyo.exe igjen, velg Cameyo i dialogboksen, og klikk OK.

Hvis dette er første gang du har åpnet hovedprogrammet Cameyo, blir du bedt om å registrere deg. Registreringen er gratis og gir tilleggsfunksjoner. Fyll ut skjemaet og klikk på Register.

For å se hvilke bærbare apper som er tilgjengelige via Cameyo, klikk på Computer-ikonet nederst i vinduet. Du vil legge merke til programmet du nettopp har opprettet. Klikk på den for å kjøre den, eller klikk på X for å slette den.

Klikk på Studio-ikonet nederst på skjermen.

Når du har opprettet et pakket, bærbart program, kan du endre innstillinger for det. For å gjøre dette for programmet du nettopp har opprettet, klikker du på ikonet ved siden av pakkeeditoren.

MERK: Du kan også redigere en pakke, og velg Rediger en pakke i dialogboksen Cameyo som vises etter å dobbeltklikke på filen Cameyo.exe.

I pakkeeditoren klikker du koblingen Åpne eksisterende virtuelle app.

MERK: Hvis du har åpnet en pakke for redigering tidligere, er den oppført under Nylig redigert.

Naviger til Cameyo apps-katalogen, velg det bærbare programmet du nettopp har opprettet og klikk Åpne.

Det er flere alternativer å sette på kategorien Generelt. Klikk Avansert for flere alternativer.

På fanen Avansert kan du endre flere innstillinger, for eksempel om programmet vil etterlate spor på datamaskinen.

For mer informasjon om disse innstillingene, se Brukerhåndboken som er tilgjengelig på Cameyos nettsted.

Hvis du gjør noen endringer i innstillingene, velger du Lagre fra Fil-menyen for å lagre endringene dine.

En dialogboks vises når pakken er lagret. Klikk på OK for å lukke det.

For å lukke pakkeeditoren, velg Avslutt fra Fil-menyen.

Det er noen generelle innstillinger for Cameyo som kan justeres. Hvis du har lukket hoved Cameyo-vinduet, åpner du det igjen (som diskutert tidligere) og klikker på skiftenøkkelikonet nederst til høyre i vinduet.

Her kan du endre katalogen der bærbare appene dine er lagret, og angi flere andre alternativer. Klikk på OK når du har gjort endringene dine.

For å lukke hoved-Cameyo-vinduet, klikk X i øverste høyre hjørne av vinduet.

Cameyo kommer med et omfattende apps bibliotek (ved hjelp av biblioteket ikonet i hoved Cameyo app), bestående av hundrevis av de mest populære programvaren. Dette lar deg prøve programvare uten å måtte installere den. Hvis du ikke vil ha appen lenger, må du bare fjerne den. Det vil ikke etterlate noen rester på datamaskinen din.

Du kan bruke Cameyo gratis til hjemmebruk og til mindre bedrifter og på opptil 49 maskiner.

Det finnes også andre metoder for å omdanne installasjonsprogrammer til bærbare applikasjoner.

Link
Plus
Send
Send
Pin