Skip to main content

CleanPC CSP: Fjern forhåndsinstallert programvare under levering

CleanPC CSP: Fjern forhåndsinstallert programvare under levering

Geoffrey Carr

PC-produsenter, legger vanligvis maskiner med forhåndsinstallert programvare for å tjene ekstra penger. Så selv om produsenten hevder at produktet har 32 GB ledig plass, er den allerede 20% eller mer full på kjøpstidspunktet. Windows 10, versjon 1703 introduserer en ny konfigurasjonstjenesteleverandør (CSP) CleanPC CSP som kan hjelpe systemadministratorer til å fjerne brukerinstallert og forhåndsinstallerte applikasjoner fra deres Windows-system.

EN Konfigurasjonstjenesteleverandør (CSP) er et grensesnitt for å lese, sette inn, endre eller slette konfigurasjonsinnstillinger på enheten. Disse innstillingene kartlegger registertastene eller -filene.

CleanPC CSP

CleanPC CSP støttes i Windows 10 Business, Enterprise og Education versjoner. Nå, når du velger å installere Windows 10 v 1703 via Desktop Wizard under Configuration Designer, finner du et alternativ for å fjerne forhåndsinstallert programvare. Dette nye alternativet er basert på ny Clean PC Configuration Service Provider. CSP er et grensesnitt i klientens operativsystem mellom konfigurasjonsinnstillinger angitt i et provisjonsdokument og konfigurasjonsinnstillinger på enheten.

Deres funksjon ligner den i gruppepolicyklient-sideutvidelser ved at de gir et grensesnitt for å lese, sette inn, endre eller slette konfigurasjonsinnstillinger for en gitt funksjon. Disse innstillingene kartlegger registertastene eller -filene. Noen konfigurasjonsleverandører støtter WAP-formatet, noen støtter SyncML, og noen støtter begge.

Følgende diagram viser CleanPC-konfigurasjonstjenesteleverandøren i et treformat.

./Device/Vendor/MSFT/CleanPC

Rotenoden for CleanPC-konfigurasjonstjenesteleverandøren.

CleanPCWithoutRetainingUserData

Et heltall som angir en CleanPC-operasjon uten å oppbevare brukerdata.

Den eneste støttede operasjonen er Execute.

CleanPCRetainingUserData

Et heltall som angir en CleanPC-operasjon med oppbevaring av brukerdata.

Den eneste støttede operasjonen er Execute.

For mer informasjon om konfigurasjonstjenesteleverandøren og CleanPC CSP, besøk MSDN-bloggen.

Link
Plus
Send
Send
Pin