Skip to main content

Slik installerer du Firefox i Chrome OS

Slik installerer du Firefox i Chrome OS

Geoffrey Carr

Se, hele poenget med Chrome OS er ... Chrome. Men hvis du er en rebell og en fighter, kan du gå utenfor den boksen og gjøre det utænkelige: Installer Firefox på Chromebook. Slik er det gjort.

Hvorfor kan du gjøre dette

Virkelig, det er ikke mye praktisk begrunnelse bak installasjonen av Firefox på en Chromebook. Kanskje du bare elsker Firefox, eller kanskje du bare liker å gjøre ting fordi du kan-du vet, for moro skyld. Sikker, hvis du trenger å sjekke noe i Firefox, og alt du har er en Chromebook, kan det være en god nok grunn, men la oss være ærlige her: Du kjøpte ikke en Chromebook for å bruke Firefox på.

Så egentlig, det er bare for det skyldes det. Det er et hoot.

Den enkle måten: Installer Firefox for Android

Mens dettekan være regnes som utroskap, hvis du virkelig ser etter en rask og skitten Firefox-opplevelse, bruk bare Android-appen. Du kan bruke den stabile appen, beta-appen og til og med Firefox Focus hvis du er med i det.

Bare brann opp Play-butikken på Chromebook med Android-appstøtte, søk etter Firefox og installer vekk. Det er så enkelt.

Men som sagt, det er detden enkle måten. Og hvis det er den fulle Firefox desktopopplevelsen du leter etter, er det en måte.

Den vanskeligere måten: Installer Linux App

Dette er hvor moroa virkelig begynner. Hvis din Chromebook støtter Linux-apper (for øyeblikket bare Pixelbook og Samsung Chromebook Plus, men mer er i arbeidene), kan du installere Linux-appen.

For tiden er den enkleste måten å gå om dette, å installere Firefox ESR (Extended Support Release), siden det bare er en kommando unna. Bare skyte opp en terminal og skriv inn følgende kommando:

sudo apt install firefox-esr

Gi det noen sekunder, og Firefox vil være klar til å gå.

Alternativt, hvis du har mer sikkerhet, kan du også installere Iceweasel direkte fra terminalen:

sudo apt install iceweasel

Og det er alt der er til det.

Den vanskeligste måten: Sett opp Crouton

Hvis du bare har Firefox på Chromebook, enheten din har ikke Linux-støtte, og Android-appen vil ikke klippe den, du har bare ett alternativ: bruk Crouton.

Crouton tilbyr en måte å kjøre en Linux-distribusjon ved siden av Chrome OS. Du kan til og med kjøre den i en dedikert nettleser-fan, slik at du får det beste fra begge verdener. Vi har en full opplæring om installering og bruk av Crouton for å komme i gang.

Når installert, kan du installere Firefox i din Crouton-installasjon via terminalen. Du kan til og med bruke kommandoer over de ovennevnte for å installere Firefox ESR eller Iceweasel.

Link
Plus
Send
Send
Pin