Skip to main content

Slik endrer du standard søkemotoren på telefonen eller tabellen

Slik endrer du standard søkemotoren på telefonen eller tabellen

Geoffrey Carr

Søkemotorer blir stadig mer integrert i mobile operativsystemer, men du kan fortsatt endre standard søkemotoren på smarttelefonen eller nettbrettet. Du trenger ikke å holde fast i søkemotoren produsenten av enheten valgte for deg.

Da tjenester integreres dypere inn i hvert operativsystem, blir endring av søkemotoren vanskeligere. For eksempel er det ikke mulig å endre standard søkemotoren som brukes av Google Nå, Apples Siri eller Microsofts Cortana.

Android

Android er den mest åpne, så det er lettest å endre søkemotoren din på en Android-enhet.

Du bruker sannsynligvis Chrome for Android. Hvis du vil endre søkemotoren din i Chrome for Android, åpner du Chrome-appen, trykker på menyknappen, klikker på Innstillinger og klikker på Søkemotor. Velg blant søkemotorer i listen - Google, Bing, Yahoo !, AOL og Ask er alle muligheter her. Når du søker fra Chrome-adresselinjen, bruker den den valgte søkemotoren.

Det er ingen måte å legge til flere søkemotorer i Chrome. Selv søkemotorer du legger til Chrome på PCen synkroniseres ikke automatisk til Chrome for Android. For å bruke en annen søkemotor som ikke vises i listen - DuckDuckGo, for eksempel - må du installere en alternativ nettleser som Firefox for Android, og bruk den i stedet.

Firefox for Android gjør det enkelt å legge til en søkemotor fra et hvilket som helst nettsted - bare trykk lenge på et søkefelt og legg til det.

Google Search-widgeten på startskjermen kan også endres. For eksempel inneholder både DuckDuckGo Search og Bing Search-appene widgets du kan legge til på startskjermen.

Last ned appen, trykk lenge på startskjermbildet, og legg til widgeten. Du kan også trykke lenge på Google Search-widgeten og fjerne den fra startskjermbildet. Hvis du bruker Google Experience Launcher, er Google Search-widgeten en del av startprogrammet ditt og kan ikke fjernes. Du må bruke en annen Android-launcher for å fjerne søkefeltet.

iPhone og iPad

IOS-versjonen av Safari lar deg endre standard søkemotor. Åpne Innstillinger-appen, trykk på Safari, trykk på Søkemotor og velg ønsket søkemotor. På iOS 7 kan du velge mellom Google, Yahoo og Bing - Google er standard. Søker du utfører fra Safari adresselinje, vil bruke søkemotoren du velger her.

Du kan ikke legge til flere søkemotorer her. Hvis du vil bruke en annen søkemotor som standard, må du installere en alternativ nettleser eller lignende app. For eksempel, la oss si at du virkelig ville bruke DuckDuckGo - du kan installere DuckDuckGo-appen og bruke den i stedet for Safari.

Windows 8 og Windows Phone

Du kan endre standard søkemotoren for den første versjonen av Internet Explorer på Windows 8, men Microsoft gjemte dette alternativet godt. Du kan faktisk ikke endre standard søkemotoren fra Internet Explorer-appen. I stedet må du gå til skrivebordet, åpne desktopversjonen av Internet Explorer, og endre standard søkemotor i den. Windows 8-stilversjonen av Internet Explorer vil bruke samme søkemotor du velger på skrivebordet.

Det er vanligvis mulig å endre standard søkemotor på Windows Phone også. Åpne Internet Explorer-appen, trykk på menyknappen, velg Innstillinger, trykk på Avanserte innstillinger, velg Standard søkeleverandør, og velg ønsket søkemotor. Microsoft begynner å fjerne dette alternativet på noen nye Windows Phone-enheter, slik at du kanskje blir tvunget til å bruke Bing i stedet for Google.

Amazon Fire OS

Du kan også endre standard søkemotoren i Silk-nettleseren på Amazon's Fire OS - brukt på Kindle Fire-tabletter og Amazon's Fire Phone. Åpne Silk-nettleseren, sveip inn fra venstre kant eller trykk på menyikonet, trykk på Innstillinger, trykk Søkemotor og velg din foretrukne søkemotor. Brann OS er standard til Bing, men du kan også velge Google eller Yahoo! i stedet.


Smarttelefoner og nettbrett gir færre alternativer enn stasjonære operativsystemer her. Du kan vanligvis bare velge mellom en håndfull standard søkemuligheter - vanligvis Google, Bing og Yahoo! - i standard nettlesere på disse enhetene.

Hvis du virkelig vil bruke en annen søkemotor, må du kanskje laste ned en dedikert søknad for søkemotoren og bruke den i stedet for enhetens innebygde nettleser.

Link
Plus
Send
Send
Pin