Skip to main content

Slik legger du til en bokmerke i nettleseren din

Slik legger du til en bokmerke i nettleseren din

Geoffrey Carr

Dette innlegget forklarer hva a Boomarklet er og viser hvordan du installerer, bruker, legger til et bokmerke til Internet Explorer, Chrome, Firefox og Opera nettlesere på Windows 10/8/7.

Hva er en bokmerke

Begrepet bookmarklet kommer fra ordene bokmerke og applet, og er et nettleserbokmerke som inneholder JavaScript-kommandoer for å utvide nettleserens funksjonalitet. I virkeligheten er det et bokmerke lagret i en nettleser som inneholder JavaScript-kommandoer for å utvide nettleserens funksjonalitet.

Et bokmerke kan for eksempel telle antall ord på nettsiden, rydde opp siden for å hjelpe rask lesing, oversette en side, endre utseendet til nettsiden, spørre en søkemotor med søkeord levert av tidligere valgt tekst og mer slikt.

Bookmarklets er forskjellige fra utvidelser i den forstand, de utfører spesifikke oppgaver på nettsiden først etter at de er klikket på. Mens nettleserutvidelser og addons er leserespesifikke, er bokmerkene universelle og fungerer på alle nettlesere.

Legg til en bokmerke i nettleseren din

Bookmarklets fungerer på de fleste nettlesere, inkludert Internet Explorer, Chrome og Firefox. De jobber imidlertid ikke på Edge-nettleseren for øyeblikket.

Å legge til bookmarklets kan sikkert forbedre nettleseropplevelsen din.

Slik installerer du en bokmerke

  1. Kontroller at nettleserens favorittlinje eller bokmerkeverktøylinje er aktivert og vist.
  2. Besøk nettsiden som tilbyr bokmerker for installasjon

Dra bokmerkelappen fra siden vi til bokmerkeverktøylinjen, og slipp den. Den skal vises på verktøylinjen Favoritter eller Bokmerker i nettleseren.

Når du gjør dette, kan nettleseren din be om bekreftelse. Klikk Ja.

Alternativt, hvis du har JavaScript-koden, kan du ganske enkelt lime inn koden i URL-feltet til bokmerket og gi det et passende navn.

Slik bruker du bokmerkere

  1. Bare besøk nettsiden der du vil at bokmerkemerket skal fungere
  2. Klikk bokmerket på bokmerkeverktøylinjen

Du vil se nødvendige tiltak utføres.

Hvor kan jeg laste ned bookmarklets

Noen eksempler på bokmerker er lesbarhet, Spritzlet, NYTClean, Bing Translator Bookmarklet, Bing Cloud Dictionary, Google Translation Browser Buttons, BugMeNot, Vis passord, PrintWhatYouLike, GetLongURLs, etc. Hvis du er ute etter mer, er Marklets.com et godt nettsted hvor du kan søke etter mange bookmarklets.

For å gjøre TheWindowsClub.com til din startside, dra og slipp denne lenken - TWC - på Home-ikonet i nettleseren din. For å legge oss til din favorittlinje, bare dra og slipp den linken til linjen, i stedet.

Siden bookmarklets kjører skript, kan de sende informasjon ut. Så det er viktig og viktig at du legger til bookmarklets fra kilder eller nettsteder du stoler på helt.

Link
Plus
Send
Send
Pin