Skip to main content

Hva er "annet" lagringsplass på en iPhone eller iPad?

Hva er "annet" lagringsplass på en iPhone eller iPad?

Geoffrey Carr

Koble iPhone, iPad eller iPod Touch til datamaskinen din, åpne iTunes, og du vil se en stor mengde plass brukt av "Annet" lagring. iTunes lar deg ikke slette noen av disse "andre" dataene for å frigjøre plass.

Annen lagring er bare andre typer data som iTunes ikke kan vise og administrere for deg. Du kan frigjøre denne plassen ved å forlate iTunes bak og administrere lagringen direkte på enheten.

Se ditt andre lager

For å se hvor mye plass som brukes av Annet lagringsplass, koble enheten til Windows-PC eller Mac ved hjelp av den medfølgende kabelen og åpne iTunes. Klikk navnet på enheten i iTunes og se på bunnen av vinduet.

Vent til iTunes skal skanne enhetens lagringsplass, og deretter musen over til den oransje delen av linjen. iTunes viser bare hvor mye plass som brukes av annen lagring.

Hva er annen lagringsplass?

iTunes viser flere forskjellige kategorier av data på linjen øverst i vinduet. Disse inkluderer apper, musikk, filmer, tv-programmer, podcaster, bøker og bilder. Klikk på en av disse kategoriene for å se nøyaktig hva som bruker plass og administrer dataene. For eksempel, klikk Apps for å se appene på enheten din og hvor mye plass de bruker hver. Du kan fjerne programmer herfra for å frigjøre plass.

"Annet" lagring inneholder bare alt som ikke passer inn i iTunes-eksisterende kategorier. Dette inkluderer hver apps nedlastede data, Safari-nettleservinduet, Mail-appens cache, nedlastede e-postadresser og vedlegg, sider for Safari leseliste, notater, talememoer, sikkerhetskopieringsfiler og muligens enda flere filer igjen fra å jailbreaking enheten.

iTunes forstår ikke hva disse "andre" dataene er. Det vil ikke hjelpe deg med å fjerne det for å frigjøre plass - eller til og med vise deg nøyaktig hvilke biter av Andre data som er på enheten din.

Fri opp annen lagring

Du kan kjøpe betalte applikasjoner som vil hjelpe deg med å rydde opp ditt Andre lagringsplass, men dette er ikke veldig nødvendig. De samme tipsene for å frigjøre plass på iPhone eller iPad hjelper deg med å frigjøre ditt Andre lagringsområde.

Åpne Innstillinger-appen, velg Generelt, og trykk på Bruk for å se hvor mye plass hver app bruker. Finn apper med en stor mengde Dokumenter og datarom. iOS lar deg ikke fjerne Dokumenter og data herfra - du kan enten åpne appen og se etter en innstilling som sletter sin nettverksbuffer eller avinstaller appen og installer den på nytt for å frigjøre dette rommet.

Safaris surfingdata kan også bruke ganske mye plass. Trykk på Safari på skjermbildet Bruk og bruk alternativene her for å rydde opp Safaris hurtigbufferfiler, leseliste og historie. Disse vises alle som "Annet" lagring i iTunes.

Du vil kanskje også slette e-postkontoen din fra enheten din og legge den til igjen. Dette vil slette meldingene og vedleggene fra din lokale e-postbuffer, men de vil fortsatt være tilgjengelige online. Gå til Innstillinger> E-post, Kontakter, Kalendere, trykk på en konto og trykk Slett konto for å slette den. Legg igjen kontoen herfra etterpå.

Meldinger i Meldinger-appen kan også bruke opp plass - spesielt hvis de inneholder store video-, lyd- eller bildefiler. Talememoer i Voice Memos-appen bruker også plass. Disse typer data er en del av annet lagringsplass, slik at du kan frigjøre noe av det andre rommet ved å slette slike data fra enheten.

Sikkerhetskopier og gjenopprett iPhone eller iPad

Noen ganger kan kategorien Andre lagring inneholde ødelagte filer som du ikke enkelt kan kvitte seg med. Hvis ingenting hjelper deg med å frigjøre nok lagringsplass, kan du slette alt på enheten din og begynne på nytt fra begynnelsen.

Bruk iTunes til å lage en sikkerhetskopi av enheten, gjenopprett enheten til den nyeste versjonen av iOS, og gjenopprett deretter sikkerhetskopien du opprettet. Dette bør frigjøre det meste av plassen som brukes av annen lagring, da iTunes ikke bør legge til slike ødelagte og unødvendige filer til sikkerhetskopien den skaper. Bare klikk Back Up Now, Gjenopprett iPad / iPhone / iPod, og deretter gjenopprette Backup i iTunes.

Du kan også slette alle dataene på enheten og gjenopprette fra en iCloud-sikkerhetskopiering uten å bruke iTunes. Åpne Innstillinger-appen, trykk Generelt, trykk på Nullstill, og trykk på Slett alt innhold og innstillinger.

I verste fall kan gjenoppretting av enheten fra sikkerhetskopien gjenopprette den andre lagringen du prøvde å slette. I dette tilfellet vil du kanskje slette enhetens data og ikke gjenopprette en sikkerhetskopiering etterpå, bare å sette opp enheten fra grunnen av. Data lagret på nettet - for eksempel e-posten din - vil ikke påvirkes, slik at du kan få mest mulig ut av dine kritiske data tilbake etter å ha gjort dette.


På en jailbroken iPhone eller iPad kan du få tilgang til enhetens filsystem direkte og forsøke å fjerne bestemte filer ved å bruke opp plass. På en typisk iPhone eller iPad har du ikke tilgang til enhetens filsystem - du kan bare fjerne filer som operativsystemet lar deg slette eller slette alt.

Link
Plus
Send
Send
Pin