Skip to main content

Slik opprettholder du jailbreak-apper og innstillinger mellom iOS-oppgraderinger

Slik opprettholder du jailbreak-apper og innstillinger mellom iOS-oppgraderinger

Geoffrey Carr

Hvis du drar føttene dine mellom iOS-oppgraderinger, fordi du ikke vil måtte installere alle de fantastiske Jailbreak-appene dine, tilpassede tweaks og flappe med alle standardinnstillingene, følg med som vi viser deg hvordan du enkelt kan sikkerhetskopiere og gjenopprette alt for enkel iOS oppgradering.

De som jailbreak deres iOS-enheter har en rekke ekstra problemer å håndtere når det gjelder å oppgradere deres iOS-versjon. Når du arbeider med en ikke-jailbroken enhet, bruker du bare iTunes til å sikkerhetskopiere appene dine og installere dem derfra hvis noe går galt med oppgraderingen.

Mens den samme mekanismen fungerer for vanlige apper på en jailbroken iPhone eller iPad, hjelper det deg ikke i det hele tatt når det gjelder jailbreak-apper og alle de tweaks du har brukt. Disse appene og innstillingene blir slettet når du oppgraderer til ny versjon av iOS. Selv om du bruker den nye jailbreaken for den nye versjonen av IOS du har oppgradert til, er jailbreak-appene og deres innstillinger gått bra. Ved å følge med denne opplæringen vil du kunne bevare jailbreak-appene dine og innstillingene mellom iOS-versjoner og spare deg for en klemme tid og problemer i prosessen.

Hva trenger du

For denne opplæringen trenger du ikke mye. For å komme i gang trenger vi følgende:

  • En iOS-enhet for sikkerhetskopiering og gjenoppretting
  • En kopi av PkgBackup ($ 7,99)
  • En Dropbox- eller SugarSync-konto (grunnleggende kontoer er gratis).

Selv om PkgBackup ikke er gratis og sikkert dyrere enn gjennomsnittlig $ 0,99 App Store-tilbud, er det en veldig robust applikasjon som gjør denne hele prosessen enkel på så mange nivåer. På grunn av den store mengden tid du vil bruke på å installere jailbreak-appene dine og justere innstillingene mellom oppgraderinger, er det mer enn verdt prisen. Når det er sagt, hvis du vil eksperimentere med billigere og / eller helt gratis alternativer som hjelper til med å sikkerhetskopiere jailbreak-apper (om enn ikke så enkelt og jevnt som PkgBackup), vil du kanskje sjekke ut xBackup ($ 1.50), AptBackup (Free) og iBye ($ 1.50) for å komme i gang.

Hvor PkgBackup skinner er at den støtter både din lokale adressebok og skybasert lagring (slik at du ikke trenger å oppstyrke med SSH'ing i iOS-enheten din for å hente sikkerhetskopiene fra det skjulte filsystemet, og du kan hente dem fra skyen), og i tillegg til å sikkerhetskopiere jailbreak-appene og jailbreak-appinnstillingene, sikkerhetskopierer det også dine generelle springbrettinnstillinger, Cydia-repositorier, preferansefiler, og støtter data-sikkerhetskopiering for alle dine vanlige apper også.

En siste notat før vi fortsetter - det er utenfor omfanget av denne veiledningen for å hjelpe deg med å faktisk jailbreaking din iOS-enhet. Vær sikker på at du er komfortabel med jailbreak-kravene til iOS-versjonen du oppgraderer til før du fortsetter.

Installere og konfigurere PkgBackup

Første stopp, slå opp Cydia-butikken og søk etter PkgBackup-den er inkludert i BigBoss-depotet og skal vises med en gang i søket. Kjøp produktet og installer det - for de som aldri har kjøpt en app gjennom Cydia-butikken, må du autorisere deg selv med en Facebook- eller Google-konto (for å knytte de betalte appene og tillate enkle fremtidige gjenopplasting) og Betal deretter via Paypal eller Amazons betalingssystem.

Når du er installert, navigerer du til iOS-enhetens innstillingsmeny før du faktisk åpner PkgBackup. Gå til Innstillinger -> Utvidelser -> PkgBackup.

I denne undermenyen skiftes "Scan Applications", "Scan Packages", "Confirm Backup", "Confirm Restore" og "Enter Backup Memo" til På. Skanning på oppstart er praktisk og stopper PkgBackup fra å minne om at du må gjøre en oppdateringsskanning hver gang du åpner programmene. Bekrefter sikkerhetskopier og gjenoppretter, samt vedlegg av et notat til hver sikkerhetskopiering, er bare god arkivering.

Sikkerhetskopiere dine apper og innstillinger med PkgBackup

Når du har byttet innstillingene, gå tilbake til springbrett og start PkgBackup. iPad-brukere må tilgi at applikasjonen er dimensjonert for iPhone og ikke har retina-støtte - det er en veldig liten feil i et ellers flott program.

Når du starter programmet, vil det skanne pakkene dine - det bør bare ta et øyeblikk eller to. Når den første skanningen er fullført, vil den advare deg om at du ikke har opprettet en sikkerhetskopi ennå.

Hvis du ikke har tenkt å bruke skybasert sikkerhetskopiering, men i stedet vil sikkerhetskopiere til din lokale adressebok (som deretter synkroniseres med iTunes-installasjonen din ved neste synkronisering), fortsett og klikk "Ja" for å starte prosessen. . Vi anbefaler imidlertid å bruke en skybasert løsning. For å fortsette å følge med vår veiledning til brevet, klikk "Nei".

Når du har klikket "Nei", trykk på tannhjulikonet øverst til venstre i grensesnittet.

Som standard er "Adressebok" merket som den primære backupplasseringen. Vi ønsker å bytte dette til en skybasert løsning. Mens vi bruker Dropbox, kan du like lett bruke Sugarsync hvis du er så tilbøyelig. Trykk på valgfri sky-storage-tjeneste. Du vil bli oppfordret til å logge inn og autorisere deg med den tjenesten.Når du har gjort det, vil tjenesten du valgte, bli sjekket som den nye standarden - som vist i det andre panelet på bildet ovenfor.

Du kan også, mens du er her, planlegge rutinemessige sikkerhetskopier. Sikkerhetskopiene er svært små (under 100k), slik at du kan sikkerhetskopiere så ofte du vil uten å tygge opp mye plass. Vi hoppet over de planlagte sikkerhetskopiene da vi egentlig bare trenger dem når vi gjør store endringer eller før en iOS-oppgradering.

Gå tilbake til hovedskjermen. På hovedskjermbildet ser du en liste over ulike programmer og innstillinger du kan sikkerhetskopiere. Som standard velger PkgBackup alle dine installerte Cydia-pakker. I tillegg kan du også sikkerhetskopiere dataene for Apple-apper, Appstore Apps, Cydia-kilder og preferansefiler, samt SHSH-blogger (nødvendig hvis du vil nedgradere din iOS-versjon i fremtiden). Gå frem og velg de du ønsker å sikkerhetskopiere (vi anbefaler, i det minste, å gjøre alle Cydia-kildene og preferansefilene for å kunne sikkerhetskopiere Cydia-opplevelsen).

Når du har valgt de enkelte stykkene du vil sikkerhetskopiere, gå videre og trykk på Backup-knappen nederst i grensesnittet.

PkgBackup vil be deg om å bekrefte sikkerhetskopien, da vil det be deg om å gi sikkerhetskopien et navn, som "Test Run", og da vil du se det kopiere filene (lokalt hvis det var alternativet du valgte eller til sky- lagring av ditt valg).

Når sikkerhetskopien er fullført, vil det gi deg et nytt popup-varsel om at "Din sikkerhetskopiering er nå på Dropbox!" (Eller hvilken plassering du lagret den til). Nå er det på tide å sjekke din skybaserte lagring (eller synkroniser adresseboken din for å kopiere dataene). Når vi går til Dropbox-testkontoen, ser vi sikkerhetskopifilene rett i PkgBackup-mappen:

Suksess! På dette tidspunktet kan du nå starte oppgraderingsprosessen for den nye versjonen av iOS. Når du er ferdig med å oppgradere og jailbreaking, sjekk neste avsnitt for å få appene dine og innstillingene tilbake på din iOS-enhet.

Sikkerhetskopiere dine apper og innstillinger med PkgBackup

Når du har oppgradert din iOS-enhet og jailbroken den, får du tilgang til Cydia-butikken igjen. Nå er det på tide å gjenta første halvdel av opplæringen.

Start Cydia, søk etter PkgBackup og installer den. Ikke bry deg med å installere andre apper eller rote med andre innstillinger. Hvis du stashed backupen din i adresseboken, må du sørge for å synkronisere den nå. Hvis du brukte en skybasert løsning, fortsett og start programmet og gjenta trinnene fra tidligere i opplæringen for å godkjenne tilgang til Dropbox eller SugarSync.

Her er hvor prosessen er forskjellig. Fra hovedskjermbildet trykker du på knappen nederst som sier "Vis gjenoppretting". Som standard velger PkgBackup den siste sikkerhetskopien din, hvis du vil endre den, må du stryke stasjonsikonet øverst til høyre på skjermen ved siden av navnet på den siste sikkerhetskopien den viser (fra den menyen kan du velge hvilken som helst tidligere sikkerhetskopi fra din backup kilde).

Når du har den sikkerhetskopien du vil ha, trykker du på "Gjør gjenoppretting" nederst på skjermen. Du mottar en bekreftelse, og deretter tar PkgBackup din haug med applikasjoner, programinnstillinger og andre sikkerhetskopieringsdata og installerer det på nytt i riktig rekkefølge. Deretter blir du bedt om å starte enheten på nytt. Start på nytt og nyt alle jailbreakappene dine!

Hva ville ha tatt deg en time eller lengre av fussing og tinkering tok bare, inkludert å installere PkgBackup, ca 5 minutter.


Ha en fantastisk jailbreak tips, triks eller hack? Vi vil høre om det. Skyt oss en epost på [email protected] for å dele jailbreak-visdommen din.

Link
Plus
Send
Send
Pin