Skip to main content

Online omdømmehåndteringstips, verktøy og tjenester

Online omdømmehåndteringstips, verktøy og tjenester

Geoffrey Carr

Alle av oss vet at det tar mye tid å bygge et godt omdømme mens en feil handling kan ødelegge alt. Ditt rykte er din goodwill - en eiendel som også beregnes når du vurderer din eller din bedrift verdt. Et godt omdømme øker sjansene for at virksomheten din vokser ved å sende flere kunder og banker din vei. Også for enkeltpersoner indikerer et godt omdømme mulighet for bedre karrierevekst osv. Selv om det finnes selskaper som tilbyr online reputation management med egne verktøy, vil vi fokusere på enkeltpersoner og små bedrifter i dette innlegget, da de ikke har store budsjetter.

Hva er Online Rykte

De fleste Internett-brukere tenker ikke når det gjelder omdømme, og tror derfor ikke at de har bygget et online omdømme ved å legge ut på forskjellige nettsteder - kommentarer eller artikler, fora, sosiale medier og mer. Si at du ikke gjør noe på Internett, bortsett fra å bruke Facebook og Twitter, du har fortsatt et online rykte og folk som ønsker å vite om deg, vil gå for det du posterte - uansett hvor mindre det er og vil få sin egen mening ut av det oppførte materialet. Det derivatet er ditt online rykte.

Med andre ord, alt du gjør på Internett, opprettes en databank som forskjellige mennesker bruker til å finne ut dine interesser, tanker om ett eller flere emner, og dine meninger. Ikke bare det, den elektroniske informasjonen du legger inn, brukes til å forstå din mentalitet, selvtillit og å lese karakteren din. Følgende Infographic fra Microsoft viser hvordan innleggene dine på Internett kan påvirke livet ditt. Klikk på bildet for å forstørre det.

Online Reputation Management

Ditt nettbaserte rykte er ikke bare avhengig av hva du legger inn, men også om hva andre posterer om deg. Hvis du er en tjenesteleverandør, vil folk som bruker tjenesten, legge igjen kommentarer om tjenesten din på nettet. Ved å bruke riktige søkeord, er det mulig å lese ut og vite hva andre (dine venner, klienter etc.) tenker på deg.

Dermed er et personers eller et selskaps online rykte bestemt av hva de posterer om seg selv og deres produkter, hvordan de håndterer / oppfører seg med andre på Internett og av hva andre tenker på individet eller selskapet!

Slik sjekker du ditt online-omdømme

Nå som du vet at alle som bruker Internett, har en slags online rykte, vil du kanskje vite hvor du står. Det finnes ulike verktøy - betalt og gratis - for å hjelpe deg med å vurdere omdømmet ditt. I utgangspunktet vil alle sjekke og trekke ut nesten all informasjon de kan samle om deg og presentere den til deg slik at du kan se om omdømmet ditt er bra eller dårlig.

Hvordan vet du om ditt online-omdømme er bra eller dårlig? Hvis folk sier gode ting om deg, er ditt online rykte godt og du trenger ikke bare å opprettholde, men for å forbedre den for din karrierevekst. Og når vi sier "folk", inkluderer det også ditt eget selvtillit. Det du posterer om deg selv i "Om" og "BIO" -seksjonene i ulike sosiale nettverk og fora etc., er en refleksjon av hva du tenker på deg selv.

Før du snakker om hvordan du sjekker ditt eget online rykte, er her en god video fra Microsoft som forklarer hvorfor du trenger et godt online omdømme.

Vi vil snakke om hvordan du finner ut ditt online rykte i neste avsnitt som tilbyr tips for å forbedre din online omdømme ledelse, da det danner det mest grunnleggende trinnet for omdømme vedlikehold.

Tips om Online Reputation Management

[A] Hold en fane på informasjon knyttet til deg - Finn ut omdømmet ditt

Du kan være en person eller en liten bedrift. Den beste måten å vite hva som blir sagt om deg, og hvis du har postet noe dårlig eller negativt om deg selv, er å opprette Google Alerts med alle mulige variasjoner av navn, firma, e-post og andre data.

For eksempel har jeg Google Alerts satt med mange søkeord: "Arun Kumar", "PowercutIN", "Arun Kumar PowercutIN", "Powercut Media", "Arun Kumar Powercut Media" og få flere relatert til mine forskjellige e-postadresser, adresse og telefonnumre. På denne måten blir jeg kjent med om noe som er relatert til disse søkeordene, har blitt lagt ut på internett av andre. Mens resultatene også viser deg ting du postet selv, vet du at du ikke vil legge inn noe dårlig om deg selv.

Microsoft bestilt forskning i Canada, Tyskland, Irland, Spania og USA, og fant at mens 91 prosent av mennesker har gjort noe for å administrere sin nettprofil på et tidspunkt, bare 44 prosent av de voksne tenker aktivt på de langsiktige konsekvensene av deres online aktiviteter. Du kan laste ned sammendraget (PDF).

[B] Hva sier du om deg selv i om seksjoner

Alle sosiale nettverkstjenester og fora har en "om" seksjon på deres nettsteder. Blank eller for liten informasjon vil få folk til å tro at du ikke har mye å si. For mye vil lede folk til å tro at du er bragging.

På dette tidspunktet må du også vurdere om du lager konto for deg selv, din bedrift og / eller begge deler. Uansett hva som er tilfelle, velg ordene nøye og plasser dem på en måte som gir mer positiv utsikt over personligheten din enn negativ. Dette betyr ikke at du skal skjule dine negative poeng, men positivt kan alltid overskygge negativer - hvis du trenger å nevne noen!

[C] Fjerning av uønskede data fra Internett

Første gang du implementerer tipset "A" ovenfor, må du gå gjennom sider med informasjon hvis du har vært på internett for lenge. Merk sidene som viser deg i dårlig lys. Det kan være andre som skriver dårlig om deg - din personlighet eller dine tjenester - eller det kan være deg selv å legge ut ting som viser deg i dårlig lys.

På samme måte vil Google Alerts holde deg oppdatert om hva materiale om deg blir lagt ut på Internett. Her også markere sidene som har en tendens til å redusere ditt omdømme på nettet. Hvis de er ABOUT og BIO skrevet av deg, endre dem med en gang. Hvis de er materielle lastet opp av andre, kan du be dem om å fjerne dataene. Hvis de ikke klarer det, kan du nærme Google og andre søkemotorer for å få innholdet fjernet. Alt du trenger å gjøre er å sende inn en klage til Google og fortelle dem hvilket materiale på hvilken nettadresse som projiserer eller gir bort dine personlige opplysninger som du ikke vil bli offentliggjort.

For negative vurderinger av dine tjenester og produkter, kan du imidlertid ikke spørre webansvarlige og Google etc. for å fjerne dem - med mindre de tar feil. I slike tilfeller er den beste metoden å be webmaster å legge til en linje eller to til innlegget som sier at du jobber på de svake punktene, og vil snart få dem løst.

Blant annet tips for omdømme ledelse er å holde seg borte fra Internett når du er følelsesmessig ustabil. Dette er fordi du kan legge inn noe som folk kanskje ikke liker. Og før du kommer tilbake til sanser og fjerner innlegget, kan mange kanskje allerede lese og dele det.

BONUS: Her er et faktablad om online rykteadministrasjon fra Microsoft som gir lys på online omdømmehåndtering med tips for å holde det rent og for å forbedre det. Gi meg beskjed hvis du har mer tvil.

Link
Plus
Send
Send
Pin