Skip to main content

Mangler Windows Installer Cache-filer: Rebuild, Reparer, Tilbakestill, Gjenopprett

Mangler Windows Installer Cache-filer: Rebuild, Reparer, Tilbakestill, Gjenopprett

Geoffrey Carr

De Windows Installer-hurtigmappe er en skjult systemmappe plassert på C: Windows Installer. Når du installerer en programvare ved hjelp av Windows Installer, er en kopi av endret systeminformasjon plassert i denne mappen. Windows Installer-hurtigbufferen inneholder de lagrede kopier av de installerte oppdateringene som installeres av installatøren.

Denne informasjonen kreves, hvis du senere bestemmer deg for å avinstallere programvaren. Denne informasjonen er lagret, ikke i form av komplette filer, men bare som en utløsende MSI. Hvis du sletter bestemte filer eller mapper, vil du sannsynligvis ikke kunne avinstallere eller reparere eller til og med oppdatere programmet ved hjelp av Windows Installer. Det er derfor man bør aldri slette innholdet i Windows Installer-mappen.

Men hvis du står overfor en situasjon der du finner ut at du ikke klarer å avinstallere, reparere eller oppdatere noen programvare, selv om du ikke har slettet noen filer fra hurtigbufferen, kan det hende at det kan være mulig at Windows Installer-hurtigmappen er blitt kompromittert eller ødelagt. For eksempel. Windows Installer vil utrydde installasjonsbufferen hvis eieren av katalogen% WINDIR% Installer endrer seg fra system eller administratorer.

Hvis du tenker på å kopiere de manglende installasjonsfilene fra en annen datamaskin til denne, hjelper det ikke, da filene fra hurtigbufferen er unike for hvert system.

Windows Installer Cache Verifier Package

Feilsøkingsprogrammet for Windows Installer Cache Verifier Package kan utføre automatisert diagnostisk analyse for å identifisere løsninger og finne ut om du mangler Windows Installer Cache-filer.

For å kjøre feilsøkingsprogrammet, besøk Microsoft Fix it Center Pro og logg inn ved hjelp av Microsoft-kontoen din. Du vil se en liste over analysepakker. Søk etter og klikk på Windows Installer Cache Verifier Package. Gi analysesesjonen et navn og klikk Lagre. Du vil trenge dette navnet for å kunne se analysen senere.

Følg instruksjonene på skjermen for å laste ned og kjøre Windows Installer Cache Verifier Package.

Når du er ferdig, gå her etter en time eller så for å se analyseresultaten.

Se etter navnet du ga til analysesesjonen, og kontroller om noen av de mulige anbefalte løsningene hjelper deg.

Mangler Windows Installer Cache-filer

Microsoft Support eller tredjepartsprogramvare kan egentlig ikke hjelpe deg med å gjenopprette de manglende filene fra Windows Installer-hurtigbufferen. Du må kanskje installere programvaren på nytt, eller kanskje til og med måtte gjenoppbygge operativsystemet, bruke systemgjenopprettingspunkter, systembackups - eller installere operativsystemet på nytt.

Det er andre systemfeilmeldinger som kan oppstå som følge av manglende Windows Installer Cache-filer. Du kan lese mer om dem på KB2667628.

OPPDATER: 5. februar 2017. Du kan bruke dette PowerShell-skriptet "Restore-InstallerFiles.ps1" for å skanne etter de manglende Installer-filene og for å gjenopprette dem fra forskjellige kilder som lokal mappe, delt mappe eller annen maskin som kan nås fra målet maskin. Den er tilgjengelig på TechNet.

Link
Plus
Send
Send
Pin