Skip to main content

Slik ser du systemloggen på en Mac

Slik ser du systemloggen på en Mac

Geoffrey Carr

Macen din beholder systemlogger, som kan hjelpe deg med å diagnostisere og feilsøke problemer med macOS og de installerte programmene. Disse loggene lagres som loggfiler med enkel tekst på Macintosh-stasjonen din, og MacOS inneholder også en app for visning av dem.

Se systemlogger i konsollappen

For å se Mac-systemloggene dine, start Konsoll-appen. Du kan starte det med Spotlight-søk ved å trykke på Command + Space, skrive "Console", og deretter trykke Enter. Du finner det også i Finder> Programmer> Verktøy> Konsoll.

Konsollappen, også kjent som Console.app, er som en Windows Event Viewer for Mac.

Som standard vises en liste over konsollmeldinger fra din nåværende Mac. Du kan klikke på "Feil og feil" i verktøylinjen for å se bare feilmeldinger, hvis du vil. Du kan også bruke søkefeltet til å søke etter en type feilmelding du vil se.

Flere logger er tilgjengelige under Rapporter. For å se programkrasj og fryse logger, klikk enten "Systemrapporter" for systemapplikasjoner eller "Brukerrapporter" for brukerprogrammer. Du ser en rekke logger med filutvidelser som .crash, .diag og .spin. Klikk på dem for å vise dem i Info-panelet.

Hvis du trenger mer informasjon om hvorfor et program krasjer på systemet ditt, kan du kanskje finne det her. En applikasjons utvikler kan trenge denne informasjonen for å fikse en krasj som oppstår på din Mac også.

For å vise systemloggfilen, klikk på "system.log." For å bla gjennom forskjellige programspesifikke logger, se gjennom de andre mappene her. "Bibliotek / logger" er din nåværende Mac-brukerkontoens brukerspesifikke applikasjonsloggmappe, "/ Library / Logs" er den systembaserte applikasjonsloggmappen, og "/ var / log" inneholder vanligvis logger for lavt nivå systemtjenester . Søylinjen fungerer også for å filtrere disse loggfilene.

Hvis du vil vise en annen Mac-brukerkonto logger som er plassert under "Brukerrapporter" eller "~ / Bibliotek / Logger", må du logge på som den brukeren og deretter åpne konsollappen.

Du kan kopiere data fra systemloggene dine til en tekstfil, hvis du må eksportere den for å dele den med noen andre for feilsøkingsformål. Klikk først på Rediger> Velg alle for å velge alle meldingene på den nåværende skjermen. Deretter klikker du Rediger> Kopier for å kopiere dem til utklippstavlen.

Deretter åpner du TextEdit-programmet, for eksempel ved å trykke på Command + Space, skriver "TextEdit," og trykker "Enter." Opprett et nytt dokument og velg deretter Rediger> Lim inn for å lime inn meldingene i tekstfilen. Klikk på Arkiv> Lagre for å lagre tekstfilen din etterpå.

Finn loggfiler på disken

Disse loggene er enkle tekstfiler du kan finne på Macs lokale disk også. Dette betyr at du kan bla gjennom dem i Finder eller via Terminal, åpne dem i andre programmer, bruke kommandolinjeverktøy med dem og sikkerhetskopiere filene.

For å finne disse loggfilene, se på følgende steder:

  • Systemloggmappe: / var / logg
  • Systemlogg: /var/log/system.log
  • Mac Analytics-data: / var / log / DiagnosticMessages
  • System Application Logs: / Bibliotek / Logger
  • Systemrapporter: / Library / Logs / DiagnosticReports
  • Brukerprogramlogger: ~ / Bibliotek / Logger (med andre ord, / Brukere / NAME / Bibliotek / Logger)
  • Brukerrapporter: ~ / Library / Logs / DiagnosticReports (med andre ord, / Brukere / NAME / Library / Logs / DiagnosticReports)

Hvis du noen gang trenger å huske hvor du finner en av disse mappene, kan du åpne konsoll-appen (på /Applications/Utilities/Console.app), Ctrl + klikk eller høyreklikk en av loggene eller mappene i sidefeltet, og velg "Reveal in Finder" for å vise plasseringen på disk.

Link
Plus
Send
Send
Pin