Skip to main content

Gi øynene dine en pause ved å gjøre alt i OS X Bigger

Gi øynene dine en pause ved å gjøre alt i OS X Bigger

Geoffrey Carr

OS X har utmerket visuell klarhet og er ganske snill mot øynene rett ut av esken. Men hvis du har problemer med å lage de små skrifttypene eller bare vil gjøre ting større, så er det noen ting du kan gjøre.

Alle som er kjent med Apples standarder og praksis vet at de er ganske strenge om hvordan produktene ser ut og fungerer. Faktisk publiserer Apple en stilguide rettet mot forfattere, redaktører og utviklere som er nesten 200 sider lange, og deres "OS X Human Interface Guidelines" veier inn på over 330 sider!

Selvfølgelig forventer vi ikke at du leser noen av disse dokumentene, men de illustrerer Apples obsessive hengivenhet til kvalitetskontroll. Når det er sagt, nye eller til og med erfarne OS X-brukere med dårligere syn kan ha noen problemer med mange av systemets mindre tekst og visuelle elementer.

Mange metoder for ett mål

Problemet er at mens det er en eneste måte å gjøre alt større i OS X, er det ikke ideelt. Det er ingen mangel på andre alternativer i OS X, men dette er et av de tilfellene der Windows-brukere, som bare trenger å åpne et kontrollpanel for å endre størrelsen på tekst på menyer, titler, verktøylinjer og ting som det, kommer ut på topp.

Selvfølgelig er det Windows. Som vi alle vet, er OS X et helt annet dyr. I denne artikkelen skal vi vise deg de utallige måtene å gjøre alt større i OS X.

Alt jeg vil gjøre er Zoom, Zoom, Zoom!

De fleste OS X-brukere kjenner allerede en av de raskeste måtene for å øke størrelsen på teksten i applikasjoner, er å bruke "Command +" (CMD og plustegnet) og selvfølgelig "CMD -" (CMD og minustegnet) for å redusere tekststørrelsen.

Hvis du ikke er kjent med CMD + lærer du det, kjenner det og elsker det. Bare husk, dette fungerer bare i applikasjoner. Alt annet, spesielt ting som Finder-visninger, kan ikke endres med CMD +, så vi må ty til andre metoder.

Hvis du bruker en Mac med en styreflate, kan du bruke knippen til zoom-metoden. Det skal fungere som standard i applikasjoner som Safari, men vil også strekke seg til andre applikasjoner, så lenge det er aktivert i Systemvalg.

For å starte, åpne Systemvalgene ved å klikke på ikonet i Dock.

I Systemvalg velger du "Trackpad."

I Sporfelt-preferanser klikker du på "Rull og zoom" og kontroller at "Zoom inn eller ut" er merket.

Denne metoden fungerer ikke i alle applikasjoner, så du må spille rundt og se hvor den gjør. Ellers vil du sannsynligvis måtte ty til "CMD +" eller, når det gjelder Finder-visninger, må du justere visningsalternativene.

Mens du har Systemvalg, kan du klikke på "Tilgjengelighet -> Zoom."

Merk her, det er noen måter å zoome på. Du kan bruke hurtigtastene, eller du kan tilordne en rullemodifikator. Så for eksempel kan du holde "Control" -knappen (eller annen) nede mens du bruker en to-finger-sveipe, for å zoome inn og zoome ut.

Men, hva hvis vi vil at ting skal være større på en mer permanent basis? For det må vi justere Finder visningsalternativer.

Olens visningsalternativer

Når vi sier "Vis alternativer", snakker vi faktisk om Finder-menyen "Vis -> Vis visningsalternativer." Du kan få tilgang til denne menyen hvor som helst fra Finder ved hjelp av denne ruten, eller gå rett til punktet med "CMD + J ”.

Uansett, uansett hvilken visning du er i, kan du endre måten den ser ut på. Så for eksempel, i følgende skjermbilde, ser du alternativene for skrivebordsvisning.

Hvis du skulle klikke på et annet sted, for eksempel Programmer, endres visningsalternativene for å gjenspeile det.

Uansett er det noen kraftige kontroller vi kan manipulere for å gjøre ting mer lesbare. Så, standard visningsinnstillinger for et sted som Programmer, det vil se ut som det gjør i følgende skjermbilde.

Men la oss forandre noen ting. Lar oss øke skriftstørrelsen og ikonstørrelsene, mens du reduserer gridavstanden. Som vi ser viser skjermbildet på samme størrelse at våre ikoner og tilhørende tekst er mye større, og ved å redusere gridavstanden, kan vi passe flere ikoner inn i visningen.

Det er åpenbart at dette er en fin måte å endre skrift- og ikonstørrelse i den visningen, og hvis du klikker "Bruk som standard", gjelder den for alle nye vinduer for den visningen. Dessverre er dette ikke universelt. Hvis du vil endre visningsalternativene for skrivebordet eller en annen Finder-visning, må du justere hver enkelt for seg.

Større sidefelt og fonter

Sidebjelken i Finder kan økes (eller reduseres), slik at ikonene er enklere å se. Som standard er sidebjelken satt til Middels.

Når Systemvalg er åpnet, klikker du på "Generelt".

Klikk på rullegardinmenyen ved siden av "Sidebar icon size" og velg "Large."

Og nå vil Finder sidebar være mye lettere å se.

Husk at å gjøre disse endringene til Finder, vil ikke endre noen av appene dine. For eksempel må iTunes-lister endres ved hjelp av Innstillinger (CMD +,) og deretter i Generelt-delen, velg Listestørrelse.

I Safari kan du begrense fonter fra å vise i en mindre størrelse enn du angir.Åpne â € œPreferences -> Advancedâ € og velg â € œNever bruke skriftstørrelser mindre ennâ € i tilgjengelighetsdelen.

La oss understreke at hver applikasjon vanligvis vil ha preferanser, men ikke alle vil ha måter å endre utseendet på. Hvis du bruker tekstbehandlere eller tekstredigerere, kan du alltid endre skriftstørrelser ved hjelp av redigeringskontrollene.

Du kan også angi standardfonter og -størrelser i TextEdit i innstillingene.

Vi ser en lignende metode i Mail-applikasjonen. Åpne innstillingene (CMD +,) og velg â € œFonts & Colorsâ € og du kan endre meldingsliste, melding og fastbredde skrifttyper og -størrelser.

Meldinger har også en enkel glidebryter i sin preferanse for å øke / redusere tekststørrelsen.

Dette er bare noen få eksempler. Som du kan fortelle, er det mange måter å øke størrelsen på ting i dine applikasjoner. Ikke alle av dem vil ha tekstkontroller, men det gjør aldri vondt for å sjekke, og for de som ikke kan, kan du alltid bruke de ovennevnte zoommetodene som CMD +.

Endre oppløsningen: Rask, enkel, men neppe ideell

Langt den enkleste måten å gjøre ting større på er å bare endre skjermens oppløsning. Det er absolutt ikke vår favoritt metode, men synes å være ruten som mange mennesker går til først. Hvis du endrer oppløsningen, vil du umiddelbart gjøre alt større, men du mister mye av den fine synsstyrken du får med skjermens opprinnelige oppløsning.

Uansett, la oss vise deg hvordan du gjør det. I Systemvalg velger du â € œDisplays.â €

I visningsinnstillinger-panelet blir oppløsningen automatisk satt til optimal størrelse, det vil si det som er best for skjermen.

Klikk â € œScaledâ € for å vise tilgjengelige oppløsninger for den innebygde skjermen. Hvis skjermen er festet, for eksempel en frittstående skjerm, kan du se flere alternativer. I dette tilfellet har vi tre valg.

Hvis du reduserer skjermoppløsningen, reduseres det totale antallet piksler som vises på den primære eller innebygde skjermen. For eksempel på denne Macbook Air er den optimale eller "native" oppløsningen 1440 x 900, som oversetter til over 1,2 millioner piksler.

Merk, i følgende skjermbilde, har vi skalert bildet ned for å passe bedre i dette innlegget. Legg merke til avstanden rundt og mellom skjermelementene. Legg merke til at nettleservinduet har blitt utvidet for å passe hele skjermen fra kant til kant, men teksten passer fortsatt til visningen.

Nå velger vi den laveste oppløsningen, 1152 x 720, som er godt under en million (litt over 800 000) piksler på skjermen. Forskjellen mellom de to skuddene er ganske merkbar. Stuff er mye større, og nettleservinduets innhold strekker seg utover skjermens kant.

Ja, du kan raskt og enkelt gjøre alt på skjermen større, selv om det kommer til en åpenbar pris når det gjelder skjerm fast eiendom og skarphet. Det er nesten ikke ideelt, men hvis du ikke vil oppstyr med visningsalternativer eller programvalg, kan det være det beste valget for deg.

Så igjen, hvis du vil bruke hver siste piksel på maskinens skjerm, har du mange andre muligheter å utforske!

Så, OS X-brukere forteller oss hva du synes. Mistet vi noe? Vi elsker å høre fra deg så vær så snill å høre dere i vårt diskusjonsforum!

Link
Plus
Send
Send
Pin