Skip to main content

Last ned: Microsoft Whitepaper om Malware Research and Response

Last ned: Microsoft Whitepaper om Malware Research and Response

Geoffrey Carr

Malware (skadelig programvare), som vi alle vet, er programvare som er designet for å skade en brukers datamaskin, en server eller et nettverk; eller for å skade datamaskintilbrukerne ved å stjele personlig eller annen sensitiv informasjon, bedra de brukerne gjennom ulike svindel, og annen uhyggelig virksomhet. Ormer, trojanske hester, virus og rogue sikkerhetsprogramvare er noen av de mest utbredte typer malware.

Malware startet på 1980-tallet med programmer som Brain boot-sektor viruset i 1986 og den Internett-distribuerte Morris-ormen i 1988. Disse virusene ble designet for det meste for å skape ødeleggelse for brukere. Folk som brukte infiserte datamaskiner, kan se mocking meldinger eller merkelige visuelle effekter.

Folk som skrev tidlig malware søkte berømmelse og respekt i en underjordisk verden av hackere som hadde kontakt med hverandre i tett bevoktede virusutvekslingsfora (VX) og pralet over den ødeleggelse de oppsto.

I dag har profesjonelle kriminelle fordrevet amatørvirusforfattere. VX-foraene har utviklet seg til omfattende online svartmarkeder som tilbyr et omfattende utvalg av produkter og tjenester. Mange av disse produktene og tjenestene er relatert til botnets, som kan brukes til å distribuere og installere annen malware

Denne vitboken fra Microsoft snakker om opprinnelsen til skadelig programvare, utviklingen av skadelig programvare, tilstanden til dagens skadelig programvare som en skyggeøkonomi, Rogue-sikkerhetsprogramvare, hvordan du blir beskyttet og introduserer teamet av antimalwareforskere i Microsoft Malware Protection Center (MMPC) , som bidrar til å holde datamaskiner og systemer fri for ondsinnet og potensielt uønsket programvare rundt om i verden.

Last ned nå: Microsoft.

Link
Plus
Send
Send
Pin