Skip to main content

Slik installerer og bruker du en Mac OS X-stil Desktop Dock i Ubuntu 14.04

Slik installerer og bruker du en Mac OS X-stil Desktop Dock i Ubuntu 14.04

Geoffrey Carr

Har du byttet fra Mac til Linux og savnet Mac OS X-stil-lanseringen? Eller kanskje du bare vil ha en dock, unntatt Unity Launcher på Linux-maskinen din. Cairo-Dock er en tilpassbar dock du kan legge til på Linux-skrivebordet.

MERK: Når vi sier å skrive noe i denne artikkelen, og det er anførselstegn rundt teksten, skriv IKKE anførselstegnene, med mindre vi angir noe annet.

Kairo-Dock er tilgjengelig i Ubuntu Software Center. For å åpne Software Center, klikk på oransje koffertikonet på Unity Launcher.

Skriv "cairo" i søkeboksen øverst til høyre i vinduet. Når du skriver, vises elementer som samsvarer med begrepet som skrevet så langt, i listen over "All Software."

Klikk på "Cairo-Dock" og klikk deretter på "Installer" -knappen.

Autentiser dialogboksen vises. Skriv inn passordet ditt i "Passord" redigeringsboksen og klikk på "Godkjen".

Fremdriften til installasjonen vises over "Install" -knappen.

Når installasjonen er ferdig, blir "Install" -knappen "Fjern" -knappen slik at du kan avinstallere programmet, hvis du trenger det. For å lukke Ubuntu Software Center, klikk på "X" -knappen øverst til venstre i vinduet.

Et ikon for Cairo-Dock legges til Unity Launcher. Klikk på ikonet for å starte Kairo-Dock.

En dialogboks viser om du vil bruke OpenGL når du kjører Cairo Dock. Dette alternativet lar deg bruke maskinvareakselerasjon og dra nytte av noen flotte visuelle effekter. Imidlertid kan grafikkortet ditt ikke støtte det. Vi anbefaler at du fjerner merket for "Husk dette valget", så du kan velge å ikke bruke OpenGL neste gang du åpner dokken, hvis den ikke fungerer.

Klikk "Ja" hvis du vil bruke OpenGL i Cairo Dock.

En velkomstmelding vises. Klikk på meldingen for å lukke den.

Før du bruker Cairo-Dock, må du starte systemet på nytt. Klikk på strømknappen på høyre side av dokken.

Velg "Restart" fra popup-menyen.

En bekreftelsesdialogboks vises for å sikre at du vil starte datamaskinen på nytt. Klikk på merket for å starte på nytt.

Når du har startet opp og startet opp Cairo-Dock, vil du sannsynligvis begynne å konfigurere kaien til din smak. For å gjøre dette, høyreklikk hvor som helst på kaien, velg "Cairo-Dock" fra popup-menyen, og velg deretter "Konfigurer" fra undermenyen.

Dialogboksen "Kairo-Dock-konfigurasjon" vises med "Konfigurasjon" -fanen aktiv. Under-fanen "Behavior" lar deg endre innstillinger som dokkenes posisjon på skjermen, synligheten til hoveddokken og underdokkene og oppførselen til oppgavelinjen.

Klikk på underfanen Utseende for å velge et tema for ikonene og visningen for hoveddokken og underdokkene.

Du kan sette opp snarveier for ulike handlinger på undermenyen "Shortkeys". Klikk på en snarvei i listen for å vise "Trykk på snarveien" -boksen, slik at du kan konfigurere en annen snarvei for den aktuelle handlingen. Hvis du bestemmer deg for å ikke endre snarveien, klikker du på "Avbryt".

Klikk kategorien "Aktuelle gjenstander" for å endre innstillinger for elementene som for øyeblikket er på hver dockingstasjon. Klikk på et element i venstre rute ...

... for å få tilgang til innstillinger for det aktuelle elementet i høyre rute.

Klikk på "Add-ons" -fanen for å velge hvilke tilleggsprogrammer som skal aktiveres på dokken.

Den høyre ruten viser en beskrivelse av det valgte tillegget.

For å endre temaet på kaien, klikk på kategorien "Temaer". Det er en liste over temaer som følger med Cairo-Dock, og du kan også laste inn andre temaer.

For å lukke dialogboksen "Kairo-Dock-konfigurasjon", klikk på "X" -knappen øverst til venstre i dialogboksen.

Kairo-Dock inneholder også funksjonen Arbeidsområder i Ubuntu, noe som gjør det lett tilgjengelig. Som standard er verktøylinjen for arbeidsområder plassert til høyre for hoveddokken. For å flytte til et annet arbeidsområde, klikk på ønsket arbeidsområde på ikonet.

Legg merke til at navnet på arbeidsområdet som er markert ovenfor, er annerledes enn standardnavnet som er gitt til arbeidsområdet. Du kan enkelt endre navnene på arbeidsområdene. For å gjøre det, høyreklikk på arbeidsområdet som du vil endre navnet på, og velg "Gi nytt navn til dette arbeidsområdet" fra hurtigmenyen. En dialogboks viser hvordan du kan skrive inn et nytt navn for arbeidsområdet.

Du kan også legge til arbeidsområder. For å gjøre dette, høyreklikk på et av de nåværende arbeidsområdene på ikonet og velg "Legg til et arbeidsområde" fra hurtigmenyen.

Av en eller annen grunn legger Cairo-Dock to arbeidsområder om gangen. Som standard kalles de som nummererte skrivebord. Bruk Rename-funksjonen til å endre navn på disse arbeidsområdene, hvis du vil.

Som standard er arbeidsområdet funksjonen skilt fra hoveddokken. Du kan imidlertid plassere arbeidsområdet verktøyet på hoveddocka. For å gjøre dette, høyreklikk på verktøylinjer for arbeidsområder, velg "Switcher" fra popup-menyen, og velg deretter "Return to dock" fra undermenyen.

For å lukke Cairo-Dock og fjern den fra Ubuntu-skrivebordet, høyreklikk hvor som helst på kaien, velg "Cairo-Dock" fra popup-menyen, og velg deretter "Avslutt" fra undermenyen.

I dialogboksen "Avslutt Kairo-Dock" bekrefter du merket.

Du kan også opprette sub-docks, samt enkelt tilpasse hoveddocka og sub-docks. Se på første trinns nettside for Cairo-Dock for mer informasjon om å komme i gang med Cairo-Dock. Det er også en komplett opplæring om hvordan du bruker og tilpasser Cairo-Dock.

Link
Plus
Send
Send
Pin