Skip to main content

Slik bruker du Diskpart Utility til å tildele og fjerne stasjonsbokstaver

Slik bruker du Diskpart Utility til å tildele og fjerne stasjonsbokstaver

Geoffrey Carr

Diskhåndteringsverktøyet i Windows gir deg et brukervennlig grafisk grensesnitt for å håndtere partisjoner og stasjonsbokstaver, men hva om du bare vil endre en stasjonsbokstav raskt på kommandoprompten? Diskpart-verktøyet gjør det enkelt.

Du må starte med å åpne en administratormodus kommandoprompt - typecmd inn i søkeboksen, og høyreklikk deretter og velg Kjør som administrator, eller bruk snarvei CTRL + SHIFT + ENTER.

En gang der kjører du Diskpart kommandoen, og skriv deretter inn følgende for å liste ut volumene på systemet.

list volume

Du vil legge merke til volumnummeret ved siden av stasjonen du vil endre bokstaven til. I vårt tilfelle er tallet 3.

Nå bruker vi velg volumkommandoen for å fortelle diskparten for å gjøre endringer i det volumet. Hvis stasjonsnummeret ditt er annerledes, vil du erstatte 3 med nummeret i konfigurasjonen.

select volume 3

Du bør se en melding om at volumet nå er valgt.

På dette punktet kan du enkelt tildele et nytt stasjonsbrev. Skriv bare inn denne kommandoen, erstatt R for stasjonsbokstaven du vil bruke:

assign letter=R

Sørg for å treffe enter når du er ferdig, selvfølgelig.

Når du har gjort den endringen, skal stasjonen din dukke opp igjen som en ny enhet, og være tilgjengelig for å surfe umiddelbart.

Hvis du vil frigjøre en stasjonsbokstav for å skjule stasjonen, kan du også bruke kommandoen Fjern brev på samme måte. Vi ville ikke nødvendigvis råde å gjøre dette selvfølgelig.

Ikke bry deg om å prøve å endre C-stasjonen din, fordi det ikke kommer til å fungere.

Link
Plus
Send
Send
Pin