Skip to main content

Slik overfører du filer via Wi-Fi mellom din PC, Tablet eller Telefon

Slik overfører du filer via Wi-Fi mellom din PC, Tablet eller Telefon

Geoffrey Carr

Har du noen gang ønsket at du bare kan dra og slippe et par filer fra datamaskinen din til nettbrettet ditt, telefonen eller datamaskinen? Med Filedrop kan du, og best av alt, det er veldig enkelt å bruke.

Apple-brukere kjenner allerede bekvemmeligheten til Airdrop, som gjør at du i utgangspunktet kan konfigurere et ad hoc-nettverk for å dele bilder, videoer, dokumenter og annet innhold med nærliggende Apple-brukere på en trådløs måte. Dessverre fungerer det ikke med Windows eller Android, noe som betyr at du må ty til "gammeldags" måter å overføre filer, for eksempel over en skygtjeneste eller en USB-minnepinne.

Installere og bruke filedrop

Filedrop er gratis for Windows, OS X og Android, mens iOS-brukere må pony opp $ 2,99. Likevel, det er en liten pris å betale hvis du har en blanding av enheter som spenner over ulike plattformer. Filedrop kan lastes ned til Android fra Play Store, mens Windows og Mac-brukere kan få klienten fra Filedrop-nettstedet.

Installere på Mac er et enkelt spørsmål om å dra appen til Programmer-mappen og starte den. Windows-brukere må tillate tilgang gjennom Windows-brannmur.

Den ene mindre ulempen er at du må tillate tilgang på offentlige nettverk, noe som betyr at alle som bruker Filedrop (inkludert via nettstedet) kan prøve å sende filer til datamaskinen din, men du kan enkelt avvise noe som kommer fra ukjente kilder.

Som du ser i følgende skjermdump, er appen ganske enkel, slik at du raskt kan distribuere filer ved å bare dra og slippe dem til de riktige mottakerne.

Hvis du klikker på det lille innboksikonet nederst i appvinduet, kan du raskt åpne noe i Filedrop-historikken din. Klikk på "Endre nedlastingsmappe" og en dialogboks åpnes, slik at du kan velge et nytt sted der dine godkjente filer automatisk lagres.

På mobilversjonen (bildet er Android-appen) kan du bla vertikalt gjennom andre Filedrop-destinasjoner.

Hvis du trykker på innboksikonet, åpnes det en katalog med filene dine. Du kan dra en fil igjen for å slette den, eller dra den til høyre for å vise den.

Hvis du klikker på en destinasjon, vil to ikoner komme opp, den venstre er for å sende bilder og spille lysbildefremvisninger (vi vil forklare lysbildefremvisninger kort).

Velg innboksikonet til høyre, og katalogen med filer vil bli åpnet. Du kan bla til andre steder ved å trykke på innboksikonet øverst.

Ellers klikker du på boksen ved siden av hver fil du vil velge, og trykker på "Send".

Uansett om du bruker skrivebordsklienten (Windows, Mac) eller mobilversjonen (Android, iOS), må eventuelle filer som sendes til deg, bli akseptert eller nektet på destinasjonsenheten.

Dette sikrer selvsagt at du har ultimate kontroll over hva som sendes til deg, så igjen, hvis du blir sendt noe og du ikke vet hva det er eller hvem det er fra, så kan du enkelt nekte det.

Deling gjennom Filedrops nettside

Hvis du noen gang har hatt en fil på enheten, og du vil overføre den til en datamaskin, men du ikke har en kabel for å koble de to, kan du bruke Filedrop-websiden i forbindelse med mobilappen.

Dette er svært nyttig hvis du for eksempel må sende et dokument til en hotellcomputer for å skrive ut det, eller du vil overføre en video til vennens datamaskin, men du vil ikke (eller kan ikke) installere Filedrop app.

Overføringer fungerer på begge måter, noe som betyr at du ikke bare kan sende filer til destinasjonsdatamaskinen, du kan også sende filer til mobilenheten ved å dra og slippe dem på enheten i nettleservinduet.

Projisere lysbildefremvisninger

Før vi avslutter i dag, la oss diskutere lysbildefremvisninger. Trykk på destinasjonen og deretter bildeikonet til venstre.

Bildgalleriet ditt vil bli åpnet. Trykk på elementene du vil velge (de vil da bli skygget i grønt), og trykk "Play" for å projisere dem som en lysbildefremvisning.

Samme aksepterings- / tilbakegangsdialog vil vises på destinasjonsenheten, noe som indikerer at du har en inngående lysbildefremvisning.

Hvis du godtar, kan du projisere lysbildeserien på destinasjonsenheten og sveipe gjennom bildene dine fra kildenheten, noe som egentlig er pent, hvis du enkelt kan se bildene dine på en stor skjerm, som vist nedenfor.

Samlet sett er Filedrop-brukeropplevelsen veldig enkelt og greit. Overføringshastigheten vil avhenge av Wi-Fi-nettverket og maskinvaren du bruker, men en relativt beskjeden 113 MB-fil tok omtrent ett minutt, førtito sekunder, mens bilder, dokumenter og andre små filer var praktisk talt øyeblikkelige.

Så hvis du vil ha en gratis (eller billig, hvis du er en iOS-bruker) og enkel måte å raskt overføre filer fra en enhet til en annen, uten å ty til å gå til betjener som sky tjenester og USB thumbdrives, så gi Filedrop et forsøk, og vær så snill å gi oss beskjed hvis du har kommentarer eller spørsmål i diskusjonsforumet.

Link
Plus
Send
Send
Pin