Skip to main content

Slik konverterer du Unity Launcher til en Dock-Style Launcher

Slik konverterer du Unity Launcher til en Dock-Style Launcher

Geoffrey Carr

Unity Launcher i Ubuntu er låst til venstre på skjermen. Hvis du hellere vil ha en lanseringsboks nederst på skjermen, er det en måte å konvertere Unity Launcher til en lanseringsstartleder nederst på skjermen.

Vi har tidligere vist deg hvordan du installerer og bruker Cairo-Dock for å få en Mac OS X-stil dockingstasjon nederst på Ubuntu-skrivebordet. Imidlertid var Unity Launcher fortsatt på venstre side av skjermen. Vi vil vise deg en måte å automatisk skjule Unity Launcher og vise Cairo-Dock nederst på skjermen.

MERK: Når vi sier å skrive noe i denne artikkelen, og det er anførselstegn rundt teksten, skriv IKKE anførselstegnene, med mindre vi angir noe annet.

Først vil vi installere Unity Tweak Tool og Cairo-Dock. Hvis du vil installere Unity Tweak Tool, klikker du ikonet for Ubuntu Software Center på Unity Launcher.

Begynn å skrive "enhetskonfigurasjon" i søkeboksen øverst til høyre i Ubuntu Software Center-vinduet. Resultatene begynner å vises i listen mens du skriver. Når "Unity Tweak Tool" vises i listen, klikker du på den og klikker deretter på "Installer" -knappen.

Når dialogboksen "Godkjenne" vises, skriv inn passordet ditt i "Passord" redigeringsboksen og klikk "Godkjen".

Fremdriften til installasjonen vises på høyre side av elementet "Unity Tweak Tool" i listen.

Søk nå etter Cairo-Dock og installer den ved hjelp av samme fremgangsmåte som vi beskrev for å installere Unity Tweak Tool.

Når installasjonen av Cairo-Dock er ferdig, klikker du X-knappen øverst til venstre i Ubuntu Software Center-vinduet for å lukke det.

For å åpne Unity Tweak Tool, klikk på ikonet på Unity Launcher.

MERK: Hvis du ikke har et ikon på Unity Launcher for Unity Tweak Tool, åpner du Dash og skriver "enhet". Unity Tweak Tool-ikonet skal vises under "Programmer" i resultatene. Klikk på ikonet for å starte verktøyet.

I delen "Enhet" i Unity Tweak Tool klikker du på "Launcher."

På "Launcher" -fanen klikker du på "Auto-Hide" -bryteren, slik at den leser "ON." Unity Launcher gjemmer umiddelbart. Du kan også endre "Automatisk skjul animasjon", "Avslør plassering" og "Gjenta følsomhet" også.

For å starte Cairo-Dock, flytt musen til venstre på skjermen (eller øverste venstre hjørne, avhengig av innstillingene dine) for å vise Unity Launcher. Deretter klikker du på Cairo-Dock-ikonet på lanseringen.

Kairo-Dock vises nederst på skjermen. For mer informasjon om tilpassing og bruk av Cairo-Dock, se vår artikkel.

Hvis du vil at Cairo-Dock skal vises automatisk når du logger inn, høyreklikker du hvor som helst på kaien og beveger musen over "Cairo-Dock". Deretter velger du "Start Cairo-Dock ved oppstart" fra undermenyen som viser .

MERK: Når du har valgt alternativet "Start Cairo-Dock ved oppstart", blir det fjernet fra menyen. Hvis du skifter deg og ikke vil at Cairo-Dock skal starte automatisk når du logger på, kan du deaktivere den i verktøyet Oppstartsprogrammer.

Denne metoden for å bytte til en dockestylingstart gir deg det beste fra begge verdener. Du kan ha en brygge nederst på skjermen og fortsatt få tilgang til Unity Launcher ved å svinge musen over venstre side av skjermen.

Link
Plus
Send
Send
Pin