Skip to main content

Slik kopierer du og limer inn tekst i Linux-terminalen

Slik kopierer du og limer inn tekst i Linux-terminalen

Geoffrey Carr

Når du skriver inn en lang kommando i Terminal-vinduet som du fant på nettet eller i et dokument, kan du spare deg litt tid ved å enkelt kopiere og lime inn kommandoen ved spørringen.

For å begynne å markere teksten til kommandoen du vil ha på nettsiden eller i dokumentet du fant. Trykk Ctrl + C for å kopiere teksten.

Trykk Ctrl + Alt + T for å åpne et Terminal-vindu, hvis en ikke allerede er åpen. Høyreklikk på spørringen og velg "Lim inn" fra popup-menyen.

Teksten du kopierte er klistret på spørringen. Trykk Enter for å utføre kommandoen.

Kommandoen utføres som du skrev inn i deg selv.

Du kan også kopiere tekst fra Terminal-vinduet for å lime inn i andre programmer. Bare høyreklikk teksten, høyreklikk på den, og velg "Kopier" fra hurtigmenyen. Du kan lime inn denne teksten i en tekstredigerer, tekstbehandler osv.

Når du legger inn en kopiert kommando i Terminal-vinduet, kan du bruke piltastene til å navigere gjennom kommandoen og bruke backspace-tasten for å slette tekst og skrive om det, hvis ønskelig. Dette er nyttig hvis du vil kopiere en lang kommando som har plassholdere for bestemte deler av kommandoen. Du kan enkelt endre dem for å tilpasse kommandoen til dine behov.

Link
Plus
Send
Send
Pin