Skip to main content

Slik kjører du en lokal Minecraft PE Server for moro og vedvarende verdensbygg

Slik kjører du en lokal Minecraft PE Server for moro og vedvarende verdensbygg

Geoffrey Carr

Minecraft Pocket Edition (PE) er like populær som PC-utgaven. I dag tar vi en titt på hvordan du kjører en lett Minecraft PE-server for å holde verdener bevart og tilgjengelig (selv når enheten de ble bygget med ikke er online).

Hvorfor kjøre en Minecraft PE Server

Hvis du har brukt noen tid på å spille Minecraft PE eller har en giggle med Minecraft PE-spillere i din husholdning, vet du at den primære frustrasjonen ligner PC-opplevelsen: Hvis spilleren X ikke er aktiv så har alt arbeidet de andre spillerne har gjort på spiller Xs delte verden er ikke tilgjengelig.

Vi ble først inspirert til å undersøke å kjøre en liten privat PE-server etter å ha sett alle nabolaget barna sammen for den aller høyeste tid til å spille Minecraft PE bare for å oppdage at verden de hadde brukt mest tid på, manglet fordi barnet med verden var ikke det er den dagen. Som et resultat er det dusinvis av dusinvis av kule bygninger spredt over alle enhetene som kommer og går fra vårt hjemmenettverk, men disse strukturene blir aldri etterlatt for de neste spillerne.

Ved å stikke en liten Minecraft PE-server et sted på nettverket ditt - et skrivebord som ofte er igjen på, en medieserver eller en Raspberry Pi - kan du nyte en vedvarende verden som spillere lett kan hoppe inn og ut av, og er fortsatt tilgjengelig for alle i det hele tatt ganger.

Med svært liten innsats kan du nyte en vedvarende server med støtte for plugins som bryter Minecraft PE-opplevelsen fri fra de bærbare enhetene som vanligvis begrenser det.

Installere PocketMine

I motsetning til PC-serververdenen der det er en offisiell og offisiell løsning, er PE-serververdenen litt mer begrenset. Akkurat nå er det eneste levedyktige spillet i byen et veldig mye under utviklingsprosjekt kjent som PocketMine.

Vi ønsker å stresse utviklingsdelen. Vi har hatt massevis av morsomt å spille med PocketMine, og har for det meste hatt svært få problemer med det. Imidlertid, i forhold til den absolutte rockfaste ytelsen vi har fått ut av både den offisielle PC-serveren og tredjeparts servere som Bukkit og Cauldron, er utviklingsaspektet av Pocket Mine ganske åpenbart. Du burde være fullt braced for å lese logger, poke rundt fora når ting ikke virker helt slik du forventer, etc. Videre har det for øyeblikket ingen mobbøtte. Selv om tingene mobs gi deg (som ull og silke) er i spillet mobben ikke gyter og du kan ikke gyte dem med gyteegg.

Alt som er sagt, hvis du har kommet så langt og har spilt Minecraft med mods på PCen og var komfortabel å installere Minecraft-servere, blir det en tur i parken.

For å komme i gang, besøk PocketMine-nettstedet og ta en kopi av installasjonsprogrammet for operativsystemet. I motsetning til den universelle Java-baserte installasjonen som tilbys av mods og servere vi har sett på tidligere leksjoner, har PocketMine ganske forskjellige installasjonsbehov basert på ditt operativsystem. Vi skal gå gjennom Windows-installasjonen og oppfordre deg til å lese de klare instruksjonene på PocketMine-siden for OS X og Linux.

Når installasjonsprogrammet er lastet ned, kjør det og velg installasjonsmappen din (de samme advarslene fra alle tidligere leksjoner om god navngiving og katalogplassering gjelder).

Når du kjører serveren for første gang, uansett hvilken operativsystem du har installert den på, blir du bedt om å kjøre gjennom konfigurasjonsveiviseren. Hvis du velger å ikke, kan du alltid redigere konfigurasjonsfilene senere, men vi anbefaler at du gjør noen tweaks nå. Her er en oversikt over de spørsmålene veiviseren spør.

Hvor mye RAM? Standard (og anbefalt beløp) er 256 MB. Øk beløpet senere hvis du finner at du trenger det.
Overlevelse eller kreativitet? Standard er Overlevelse, endre verdien fra 0 til 1 for Creative.
Max Online spillere? Standard er 20; Denne innstillingen er stort sett irrelevant for en privat hjemme server som du sannsynligvis aldri vil ha nok spillere i stuen til å maksimere serveren.
Aktiver gytebeskyttelse? Dette er en ja / nei-sving som aktiverer en standard sone på 16 × 16 blokker rundt verdens gytepunkt som er immun mot skade eller redigering. Hvis du vil redigere størrelsen på sonen, må du bruke en tekstredigerer til å redigere verdien for "gytevern" i filen server.properties.
OP Spillernavn? Uansett hvilken spiller du heter her vil være den primære administrasjonen til serveren. Du kan legge til andre operatører senere.
Hviteliste? Som standard er hvitlisten av, du kan slå den på her. Du må bruke serverkommandoer senere for å legge til eller fjerne spillere fra hvitelisten. Vi dro det av. Det er ikke verdt hodepine å legge i hver ny PE-spiller som dukker opp.
Aktiver RCON? RCON er kort for "Remote Console". Det lar deg telnet inn på serveren din og kontrollere serverkonsollen. Med mindre du installerer dette på en maskin i hjørnet av kjelleren eller en hodeløs server, vil du vanligvis ikke trenge det.

Etter disse korte spørsmålene, vil installatøren angi hva din eksterne IP-adresse er, og hva den interne IP-adressen til PocketMine-verten er, hvis du ønsker å konfigurere portoverføring for ekstern tilgang.

Merk: Hvis du følger denne opplæringen kort tid etter utgivelsen, er det sannsynlig at hovedutgivelsen til PocketMine ikke har fanget opp med den massive nye Minecraft PE 0.9.5-utgivelsen. Du må laste ned utviklingsbygget fra PocketMine-nettstedet. Installasjon er enkelt, du trenger bare å kopiere en * * .PHAR-fil til din eksisterende PocketMine-installasjonsmappe.

La oss bli med på serveren nå. For å komme i gang på serveren, brann bare opp en kopi av Minecraft PE på en enhet som er koblet til Wi-Fi. Serveren blir automatisk oppdaget.

Fantastisk, vi er i en verden som ikke er vert på enheten vår (eller enheten til en annen spiller). Vi er gratis å vandre rundt, bygge og utføre noen av de handlingene vi vanligvis kan utføre på et vanlig lokalt Minecraft PE-spill.

Selvfølgelig er det en del av moroa som spiller rundt med de slags forbedringer som bare en server kan tilby. La oss ta en titt på plugin-systemet for PocketMine.

Legge til plugger til PocketMine

På samme måte som plattformene som kjører store Minecraft-servere, støtter PocketMine plugins. Installere dem følger samme enkle plug and play-protokollen. Når du har funnet et plugin du vil bruke, stenge serveren ned, kopier pluginfilen til / plugins / directory i serverkatalogen, og start serveren på nytt.

Det eneste stedet for å finne PocketMine-plugins for øyeblikket er den offisielle katalogen. Der finner du et bredt spekter av plugins som speiler (om enn i mindre skala) funksjonaliteten til mange populære Bukkit-plugins.

Det første pluginet vi installerte på vår PocketMine-server, var EssentialsTP-pluginet, som er en serie teleportasjon / reisekommandoer som legger til i vår absolutt favoritt multiplayer-serverfunksjon: hjemkommandoen.

Etter at du har lagt til EssentialsTP-pluginet til din / plugins / katalog og omstart, har alle spillerne på din server tilgang til en rekke nyttige reisekommandoer, inkludert / sethome og / home som gjør at de kan sette flere "hjem" og flytte mellom dem. Ikke mer å gå seg vill eller kaste bort tid på å flytte mellom kreative byggeplasser i spillet. Hjem er bare en / hjem kommando unna.


Med bare noen få minutters innsats har du nå en permanent Minecraft PE-server; Langt borte er de dagene du venter på skapelsene dine for eieren av enheten å ankomme og laste opp verden.

Link
Plus
Send
Send
Pin