Skip to main content

Slik installerer du Mac OS X Lion på HP ProBook (eller kompatibel bærbar PC)

Slik installerer du Mac OS X Lion på HP ProBook (eller kompatibel bærbar PC)

Geoffrey Carr

Det er ikke noe mer tilfredsstillende enn å bygge en hackintosh, det vil si å installere Mac OS X på en ikke-Apple-maskin. Selv om det ikke er så enkelt som det høres ut, men sluttresultatet er verdt innsatsen. Å bygge en PC med bestemte komponenter og installere Mac OS X på den, kan spare tusenvis av dollar du kan bruke på en ekte Mac. Og nå er det på tide å komme inn i den bærbare verden. I dag viser vi hvordan du kan slå en HP ProBook (eller en kompatibel Sandy Bridge laptop) til en 95% MacBook Pro!

Hvorfor bør du (eller ikke) gjøre det?

La oss avklare om det skal gjøres eller ikke. For det første vet vi alle Apple gjør fantastiske bærbare datamaskiner. Utformingen, byggekvaliteten og estetikken (for ikke å nevne den glødende Apple) vil gjøre deg opptatt av en. For det andre, alle disse bærbare Apple-PCene er utstyrt med Mac OS X, som (for noen mennesker) er det mest brukervennlige og irritasjonsfrie operativsystemet. Digitale artister, musikere, videoredigerere, de alle foretrekker Mac av en grunn. Så dommen er, hvis maskinvare design er det du virkelig ser etter, bør du få en ekte Mac, og vi hindrer deg ikke i å gjøre det. Men hvis du bare er opptatt av operativsystemet (og sparer noen penger i lommen), kan du vurdere å gi dette et skudd. Men husk, det kan ikke fungere så godt som en ekte Mac gjør. Resultatene varierer, så håper det beste, og fortsett med forsiktighet.

Hvorfor HP ProBook?

Hvis du er kjent med hackintoshing, kan du kanskje vite at hackintoshing-metodene utviklet av tonymacx86 er de mest "lovlige" (siden de ikke involverer piratkopiering, mens de fleste andre metoder er basert på piratkopiering). Og hvis du husker, har vi allerede vist deg hvordan du installerer Mac OS X Snow Leopard eller installerer Mac OS X Lion på en spesialbygd datamaskin ved hjelp av tonymacx86-metodene. Nylig oppdaget en av medlemmene i tonymacx86-fellesskapet, kalt BlueKing, at HP ProBook (spesielt 4530S) er en av de mest kompatible bærbare PC-ene for å kjøre Mac OS X Lion eller Snow Leopard (for ikke å nevne at det ligner på en MacBook Pro også). Som du kanskje har lest i hackintoshing grunnleggende innlegg, handler alt om hovedkortet, og HP ProBook ser ut til å ha et hackintoshable hovedkort. Bortsett fra det, må det være en Sandy Bridge prosessor. Årsaken er enkel, Sandy Bridge-prosessorer har innebygd grafikkstøtte, noe som betyr at du kan få full grafikkakselerasjon (QE / CI) i Mac OS X ved å lure det litt, og du trenger ikke et dedikert grafikkort. Så hvis du er en eksisterende ProBook-eier, se om maskinen din er kompatibel eller ikke. Til slutt er det en ting du må sjekke. Hvis du vil bruke Wi-Fi i OS X, skal den bærbare datamaskinen ha en 'Atheros' Wi-Fi-modul. Men hvis du nettopp har kjøpt en ProBook og ikke har det nødvendige kortet (du kan ha en Broadcom eller Ra-link i stedet), kan du kjøpe Atheros-kortet fra eBay for ganske billig. Pass på å bestille den rette, HP-merket kort, delenummer 593127-001 (søk bare på eBay for HP Atheros 593127, og du får det). Ta bare den gamle ut, og erstatt den med den nye. Nå som du har alle de nødvendige elementene, er vi klare til å gå.

Hvis du har noen annen Sandy Bridge (core i3 eller over) bærbar PC, kan du prøve denne metoden uansett, bare pass på å søke på tonymacx86 fora for din bærbare datamaskin for å se om noen andre allerede har prøvd å hackintoshing det. Du kan også installere Mac OS X Snow Leopard på ProBook eller en annen bærbar PC (i stedet for Lion) som beskrevet i iBoot + MultiBeast-metoden. Følgende prosedyre er en detaljert forklaring av Lion installasjonsveiledningen av BlueKing (for snøleopardinstallasjon, kan du også se denne veiledningen).

Prosedyren

Det kan være to situasjoner nå. Enten har du Windows (eller et annet OS) som allerede er installert på harddisken, eller det kan være tomt. Uansett vil vi at den skal formateres på GPT (slik at du kanskje må reformatere det hvis Windows allerede er installert). Sikkerhetskopier dataene dine før du fortsetter. Vi vil bruke UniBeast-metoden. Start med å forberede UniBeast USB-stasjonen. Vi har en detaljert veiledning om det, så du må definitivt sjekke det ut. Å forklare det hele vil ta tid. Men kort sagt, kjøpe OS X Lion-appen på en Mac, koble til en USB med 8 GB eller mer kapasitet, format det som Mac OS X Extended, last ned UniBeast fra tonymacx86, kjør det, pass på å velge "Laptop Support" når du kjører det, vent, voila.

Når USB er klar, legg det til ProBook, og slå det på. Pass på at du har de beste innstillingene, og for det er den enkleste måten å gjenopprette BIOS til standardinnstillinger. Legg også merke til BIOS-versjonen, siden vi trenger det senere. Boot fra USB til installatøren (trykk F9 når du slår på ProBook), la den laste, velg et språk, og klikk Neste.

Deretter klikker du på Verktøy> Diskverktøy i menylinjen. Nå, forutsatt at du vil ha et dual-boot system, vil vi opprette 3 partisjoner; En for Mac, en for lagring av data, og en for Windows. Du kan lage enda flere (eller mindre) partisjoner hvis du vil.I Diskverktøy klikker du på skillevegger fane. Opprett 3 partisjoner, merk dem Løve, Tømme (eller hva du vil), og Windows henholdsvis, og juster størrelsen tilsvarende (det kan hende du kanskje ikke oppretter Windows-partisjonen, det avhenger av om du vil opprette et dual-boot-system senere). Klikk på alternativer knappen, klikk 'GUID Partisjon Table', og klikk OK. Kontroller at Windows og Tom partisjoner er formatert som MSDOS, og Mac OS X-partisjonen er formatert som Mac OS X Extended (Journaled). Klikk på Bruk, og klikk deretter Partisjon for å partisjonere stasjonen.

Dette skjermbildet er bare for referanse, de faktiske resultatene kan variere. Denne er bare for å gi deg en ide om hvordan det ville se ut. Du kan merke at "Windows" og "Tom" partisjoner ikke er merket her, men du får ideen.

Når du har gjort partisjonering, må du avslutte diskverktøyet. Hvis du vil dual-boot med Windows, anbefales det vanligvis å installere Windows først, og deretter installere OS X. Men siden du har gjort det halvveis gjennom installatøren, ville det ta mer tid å gå mer, så vi vil installere OS X først. Fortsett med installatøren. Velg Mac-partisjonen som destinasjon (uansett hva du kalt den, Lion eller Mac HD), og la den installere. Det tar omtrent 15-30 minutter, avhengig av konfigurasjonen. Når det er gjort, blir du informert om at Mac OS X Lion er installert, og du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt. Gjør det ved å klikke på omstartsknappen.

Når det starter på nytt, må du starte opp fra installasjonsprogrammet USB igjen. Denne gangen har du 2 valg. Enten å starte opp i installasjonsprogrammet på nytt, eller å starte opp i OS X som du nettopp har installert (og det er det du må gjøre). Bruk piltastene til å velge stasjonen som heter Lion (eller hva du kalt det) og trykk enter. Du kommer på skrivebordet om noen få sekunder. Og ja, du kan få et spørsmål om å legge ved et tastatur ved første oppstart, dette er en engangsprosess. Fest et USB-tastatur til den bærbare datamaskinen og spørringen forsvinner, og du kan koble fra tastaturet.

Det er en ting igjen å gjøre før du kan nyte Mac OS X på den bærbare datamaskinen. Siden dette prosjektet med hackintoshing en ProBook ble startet av et medlem av tonymacx86 fora, utviklet han også et spesielt installasjonsprogram, spesielt for ProBook. Hvis du husker det, er det viktig å kjøre MultiBeast etter at du har installert OS X på en egendefinert PC, slik at du kan sikre driften av alle enhetene, for eksempel lyd og andre funksjoner som søvn. Og hvis du har fulgt denne veiledningen for alle Sandy Bridge-bærbare datamaskiner enn en ProBook, må du bruke MultiBeast nå (les hvordan du bruker den). Men i dette tilfellet er den spesialdesignede HP ProBook-installatøren det du trenger. Først registrer deg på tonymacx86 forumene (og det anbefales at du kan be om hjelp der hvis du kommer over et problem). Etter å ha registrert, last ned installasjonsprogrammet som er vedlagt på slutten av dette innlegget. Vi er ikke autorisert til å omfordele den, så du må gå og bli registrert, og last den ned. Og hvis du installerer på en annen bærbar PC, bruk MultiBeast.

Det neste trinnet er det enkleste. Last ned installasjonsprogrammet og kjør det. Det er et par valg du må gjøre. Velg BIOS-versjonen din (du har sikkert sett det ned tidligere, så referer til det). Velg deretter hva du skal installere. Velg OS X-versjonen du nettopp har installert (i tilfelle Snow Leopard, oppgrader til 10.6.8 før du kjører installasjonsprogrammet). Velg også Ethernet Kext Installer, Chimera (bootloader) og riktig SSDT hvis du er på en i5 eller i7 CPU. Til slutt, det viktigste, velg riktig DSDT. Først identifiser hvilken versjon av ProBook du har, enten det er den med innebygd grafikkstøtte (HD3000), eller en med dedikert grafikk (Radeon) eller 4730S. Klikk på pilen ved siden av navnet for å utvide elementene under den kategorien. Deretter velger du BIOS-versjonen du noterte ned tidligere. Sjekk også ekstraverktøyene og se om du vil installere noen av dem. Følgende skjermbilde viser hvordan valgene så ut som på min ProBook.

Når du har gjort dine valg, klikker du på Installer, skriv inn passordet ditt og venter på at installasjonen skal fullføres. Når det er gjort, kan du teste om alt fungerer. Husk at du kan kjøre installasjonsprogrammet noen gang igjen, hvis du trenger det. Det betyr at hvis noe slutter å fungere, kan du kjøre installasjonsprogrammet igjen for å aktivere det på nytt. Ifølge folk flest, HDMI ut, VGA ut, sove, lyd, full grafikk, Wi-Fi (hvis du har Atheros-kortet), webkamera, kort sagt, alt fungerer. Tonymacx86-fellesskapet jobber nå med å bringe multi-touch-bevegelser til styreflaten (selv om tofinger swipe / scrolling fungerer perfekt).

Nå, hvis du er fornøyd med hvordan ProBook kjører OS X, kan du fortsette å bruke den. Hvis du vil ha et dobbelt oppstartssystem med Windows, start boot med Windows DVD, og ​​installer Windows på partisjonen som vi angav ved hjelp av diskverktøy (du kan formatere Windows-partisjonen som NTFS fra Windows-oppsettet og den tomme partisjonen som FAT32 etter deg installer Windows, slik at både Windows og OS X kan lese / skrive data på det). Når Windows er installert, vil du legge merke til at du ikke lenger kan starte opp i OS X. Dette er normalt fordi Windows har erstattet chimera bootloader. For å fikse dette problemet, start opp med OS X ved hjelp av installasjonsprogrammet USB (velg Mac-partisjonen når du starter opp fra USB). Kjør ProBook installasjonsprogrammet og installer chimera (velg chimera fra listen over elementer som skal installeres).Når det er gjort, start datamaskinen på nytt, og du vil nå ha chimera bootloader, som gir deg muligheten til å starte opp i OSX eller Windows. Der du går, du har en (ikke-Apple) laptop som kjører OS X og Windows, det beste fra begge verdener!


Hvis du har noen spørsmål etter installering, sjekk ut FAQ. Også, du kan gå over til tonymacx86 forum og spørre ditt spørsmål der, du vil definitivt bli besvart. Det er en dedikert forumseksjon for HP ProBook, så fortsett og sjekk det ut. Unngå å bruke standardprogramvareoppdateringen på hackintosh-datamaskinen din, eller det kan ødelegge installasjonen din.

Link
Plus
Send
Send
Pin