Skip to main content

Slik ser du Amazon Instant Video på Linux

Slik ser du Amazon Instant Video på Linux

Geoffrey Carr

Amazon Instant Video bruker Flash-plugin-modulen, så du kan tenke deg at det ville "bare virke" med Flash på Linux. Du ville ha galt, men du kan få Amazon Instant Video til å jobbe med minimal tweaking.

I denne artikkelen brukte vi den nyeste versjonen av Firefox på Ubuntu 14.04. Disse triksene vil også fungere i andre nettlesere, men ikke Chrome. Chrome-brukere bør bruke Firefox for dette i stedet.

Oppdater: Amazon's Instant Video tilbyr nå en HTML5-spiller. Den fungerer bare med Google Chrome på Linux, ikke Firefox. Bruk Google Chrome på Linux og Amazon Instant Video bør bare fungere, ifølge Amazon.

Se Amazon Instant Video i Firefox

Problemet her er med Flash-plugin-modulen, som er kompilert mot en eldre versjon av HAL-biblioteket. Flash for Linux oppdateres ikke lenger aktivt, men Amazon Instant Video kan fortsatt gjøres for å fungere i den.

Imidlertid ser det underliggende tricket ikke ut i Chrome eller en annen nettleser som bruker den Pepper-baserte Flash-plugin-modulen. Du ser bare en svart skjerm når videoen prøver å spille.

Frist, du må installere Adobe Flash-nettleser-plugin-modulen hvis du ikke allerede har det. Linux-distribusjoner installerer vanligvis ikke dette som standard. På Ubuntu, klikk på Ubuntu Software Center-ikonet på dokken, søk etter "Flash", og installer Adobe Flash plug-in-pakken.

Hvis du starter nettleseren din på nytt og går tilbake til Amazon Instant Video-siden, vil videoen vises for å begynne å spille før du ser meldingen, "Det oppstod en feil, og spilleren din kunne ikke oppdateres. Dette er sannsynligvis fordi Flash-spilleren eller nettleseren må oppdateres. Denne oppdateringen kreves for å spille av denne videoen. "

Det som faktisk skjer her er at Flash-spilleren krever en gammel versjon av HAL - nå avskrevet til fordel for det moderne udev-systemet - for DRM-formål.

Ubuntu-brukeren Michael Blennerhassett vert for en "Zombie HAL" PPA som gir en versjon av HAL som vil installere rent på moderne versjoner av Ubuntu av denne grunn. Hvis du bruker en annen Linux-distribusjon, må du jakte på en passende versjon av HAL for distribusjon av ditt valg.

For å installere det, åpne et Terminal-vindu - klikk på Ubuntu-ikonet på Dash, skriv Terminal, og trykk Enter - og kjør følgende kommandoer:

sudo add-apt-repository ppa:mjblenner/ppa-hal sudo apt-get update sudo apt-get install hal

Start nettleseren din etter dette og gå tilbake til Amazon Instant Video-siden. Videoen skal nå lastes og spilles normalt i Flash-baserte spillere fra Amazon Instant Video.

Dessverre gjør dette ikke videoene i Google Chrome eller en annen nettleser med den Pepper-baserte Flash-plugin-modulen. Spilleren forblir svart.

Få høyere kvalitet videoer med Silverlight Player

Amazon anbefaler faktisk å bruke sin Silverlight-baserte spiller i stedet for den Flash-baserte. Som deres offisielle hjelpeside sier "Vi anbefaler at du bruker Silverlight-spilleren til å se Amazon Instant Video, da den har blitt optimalisert for å jobbe med vår tjeneste og gir vanligvis den beste avspillingsopplevelsen."

Microsoft støtter ikke Silverlight-nettleser-plugin-modulen på Linux, og det er en lang og kontroversiell historie. Du kan imidlertid bruke "Pipelight" -programvaren til å kjøre Windows Silverlight-plugin-modulen i en nettleser på Linux - dette gjør bruk av Windows Windows-kompatibilitetslaget i bakgrunnen. Før Netflix byttet til innfødt HTML5-video på Linux, var dette en populær løsning for Netflix-brukere, og kan fortsatt være et godt alternativ for Amazon Instant VIdeo-brukere.

Dette fungerer heller ikke i Google Chrome, da Google Chrome ikke lenger støtter NPAPI-plugin-moduler.

Pipelight er ganske enkelt å installere - det vil til og med gjøre det harde arbeidet med å laste ned SIlverlight og installere det i bakgrunnen for deg. Alt du trenger å gjøre er å åpne en terminal og kjør følgende kommandoer i rekkefølge:

sudo add-apt-repository ppa:pipelight/stable sudo apt-get update sudo apt-get install pipelight sudo pipelight-plugin –update sudo pipelight-plugin –enable silverlight

Neste gang du åpner nettleseren, vil Pipelight automatisk laste ned og installere Silverlight i bakgrunnen, slik at du får tilgang til Silverlight-videoinnhold på nettet.

Før du fortsetter, kan du besøke siden amazon.com/video/settings og sørge for at kontoen din er satt til å foretrekke Microsoft Silverlight i stedet for Flash.

Amazon vil fortsatt ikke betjene Linux-nettleseren din, Silverlight-innholdet. Det vet at du bruker Linux, så det sender deg Flash-plugin-innholdet. For å få Silverlight-plugin-modulen må du endre nettleserens brukeragent. Dette vil lure Amazon inn i å tro at du bruker Windows i stedet for Linux, så de vil sende deg Silverlight-spilleren i stedet for Flash-en.

Forutsatt at du bruker Firefox, vil du installere tilleggsprogrammet for brukeragentbryteren. Klikk på ikonet på verktøylinjen etter at du har installert det og velg en Windows-nettleser. Et defeault "Internet Explorer" -alternativ bør fungere, men noe som Firefox på Windows 7 kan være å foretrekke. (Du vil sannsynligvis deaktivere dette alternativet når du ikke bruker Amazon Instant Video, slik at nettsteder vil fungere skikkelig.)

Du kan nå gå til en Amazon Instant Video-side, og den skal vise deg Silverlight-innholdet mens du har Windows-brukeragenten aktivert. Alt skal fungere normalt, med WIne som brukes i bakgrunnen for å kjøre Silverlight-plugin-modulen.Silverlight-plugins utgang er imidlertid "piped" til en innfødt plugin i nettleseren din, noe som betyr at Wine ikke skal senke den faktiske videoavspillingen. Mange har rapportert at det fungerer "nesten perfekt".


Amazon bør bare bytte til HTML5 video, som Netflix har! Da blir disse problemene løst, og videoer vil bare spille moderne nettlesere uten noen plugin-moduler. På lang sikt er det den virkelige løsningen

For nå bør denne løsningen også fungere med andre nettsteder som bruker gamle DRM-beskyttede Flash-spillere eller Silverlight-videospillere.

Link
Plus
Send
Send
Pin