Skip to main content

Hvordan lage telefonens fingeravtrykksleser mer nøyaktig

Hvordan lage telefonens fingeravtrykksleser mer nøyaktig

Geoffrey Carr

Fingeravtrykkslesere på telefoner har gjort enheter sikrere og raskere for å låse opp, i hvert fall når de jobber med første forsøk. Hvis du har problemer med å låse opp telefonen raskt, er det ting du kan gjøre for å forbedre enhetens fingeravtrykksleser.

Biometrisk identifikasjon på telefoner har kommet alang vei de siste årene, med både Apple og Google building APIs å bringe fingeravtrykk skanning til massene på deres respektive plattformer. Mens de tidlige versjonene var gode nok til å bruke, har de senere versjonene blitt enda bedre, men de er fortsatt ikke perfekte.

Det er visse situasjoner hvor fingeravtrykkslesere ikke er like nøyaktige, men det er en håndfull ting du kan gjøre for å fikse dette. Med de riktige tweaksene kan du oppnå 100 prosent første forsøk på nøyaktighet fra telefonens fingeravtrykksleser.

Du må få tilgang til telefonens fingeravtrykkinnstillinger for alle disse. Her finner du dem:

  • iOS: Innstillinger> Trykk ID og passord> Fingeravtrykk
  • Android: Innstillinger> Sikkerhet> Enhet / Telefon Sikkerhet

Avhengig av Android-telefonmodellen din må du kanskje se litt rundt for å finne det eksakte navnet på fingeravtrykkinnstillingen. På Pixel-telefoner kalles det Pixel Imprint. På Samsung Galaxy-enheter, er den bare merket som "Fingeravtrykkskanner."

Registrer den samme fingeren mer enn en gang for bedre nøyaktighet

Dette er et av de tipsene som er så enkle, men ikke helt åpenbare. Hvis du vanligvis låser opp telefonen din med samme finger og finner ut at den ikke fungerer ved første forsøk, må du bare registrere den fingeren en gang til. Både Android og iOS lar deg registrere flere fingeravtrykk, og det er ingen regel som sier at de ikke kan være for samme finger.

Mens systemet ser det som et "nytt" fingeravtrykk, vil det ganske enkelt forbedre nøyaktigheten fra den ene fingeren. Oddsen er at du ikke trenger å legge til det mer enn en gang, og nøyaktigheten vil bli dramatisk forbedret.

Registrer begge hendene for å låse opp i enhver situasjon

Det kan virke åpenbart, men du bør registrere fingrene på begge hender. På denne måten, hvis hånden du vanligvis låser opp telefonen din, er bundet, kan du fortsatt låse opp telefonen enkelt med den andre. På samme måte er det sannsynligvis en god ide å registrere flere fingre på hver hånd.

Også, gå videre og registrer alle ekstra fingre et par ganger også. Du vet, for nøyaktighet.

Legg et fingeravtrykk rett ut av dusjen

En av de viktigste situasjonene i hverdagen som du kanskje trenger for å låse opp telefonen din og finne ut at fingeravtrykksleseren ikke virker, er når hendene dine er våte - spesielt hvis de begynner å rynke seg.

For å fikse dette, legg fingeravtrykket frisk ut av dusjen. Dette "nye" fingeravtrykket gjør det enkelt å låse opp, uavhengig av håndsituasjonen ut av bassenget, ut av dusjen, fanget i regnet, eller bare å svette mye vil ikke være et problem etter det.

Bonus Tips: Navn Fingeravtrykk

Dette vil ikke gjøre fingeravtrykksleseren mer nøyaktig, men det er fortsatt en god ting å gjøre. Både iOS og Android lar deg gi dine fingeravtrykk bestemte navn, noe som er bedre enn fingeravtrykk 1, 2, etc.

Når du nevner dem, kan du enkelt fortelle hva som er hva. På den måten, hvis du noen gang glemmer om du har registrert en bestemt finger, vil du kunne fortelle deg ganske raskt. Og hvis du har fingeravtrykk av flere personer registrert, gjør det dem lettere å fortelle hverandre.

Registrer dine toes for rask opplåsing med føttene dine

Bare tuller. Jeg vet ikke engang om det ville fungere. [Redaktørens merknad: Ja, ja det gjør det. Jeg kan nå låse opp min iPhone med storåpen, hvis jeg noen gang er bundet til en stol barfote, antar jeg.]

Link
Plus
Send
Send
Pin