Skip to main content

Tre måter å få tilgang til menyen Windows 8 eller 10 Boot Options

Tre måter å få tilgang til menyen Windows 8 eller 10 Boot Options

Geoffrey Carr

Windows 8 og 10 konsoliderer forskjellige oppstartsalternativer i en enkelt skjerm med navnet "Avanserte alternativer". Denne menyen gir tilgang til reparasjonsverktøy og alternativer for å endre Windows oppstartad oppførsel, for eksempel aktivering av feilsøking, oppstart i sikker modus og lansering til et gjenopprettingsmiljø.

Merk: Vi viser skjermbilder fra Windows 10 i denne artikkelen, men prosessen er stort sett den samme i Windows 8. Vi peker på noen forskjeller.

Hva du kan gjøre på menyen Avanserte alternativer

Menyen "Avanserte alternativer" inneholder en rekke tiltak du kan ta for å feilsøke eller reparere PCen din:

  • Systemgjenoppretting: Lanserer systemgjenopprettingsverktøyet, som lar deg reparere bestemte typer krasjer og feil ved å gjenopprette innstillingene, driverne og appene til et gjenopprettingspunkt som ble opprettet tidligere. Ta en titt på vår veiledning for å bruke Systemgjenoppretting for mer informasjon.
  • System Image Recovery: Lar deg gjenopprette et backupbilde av PCen. Ta en titt på vår veiledning om å gjenopprette systembildekopier i Windows for detaljer.
  • Oppstart Reparasjon: Lanserer Windows integrert oppstart reparasjonsverktøy, som prøver å automatisk fikse oppstartsproblemer. Ta en titt på våre guider for å fikse oppstartsproblemer med Windows-oppstartreparasjonsverktøyet og hva du skal gjøre når Windows ikke starter opp for mer informasjon.
  • Ledeteksten: Starter på nytt PC-en og laster et enkelt kommandopromptvindu for feilsøking.
  • Oppstartinnstillinger: Lar deg få tilgang til alternative oppstartsmoduser og verktøy, for eksempel Sikkert modus, Løs oppløsningsmodus og Startlogging.
  • Gå tilbake til forrige versjon: Lar deg avinstallere Windows og nedgradere tilbake til forrige versjon du brukte, så lenge du har oppgradert i løpet av de siste 30 dagene. Se vår guide for å avinstallere Windows 10 og nedgradere til Windows 7 eller 8.1 for mer informasjon.

Etter at du har valgt de fleste av disse alternativene, starter Windows på nytt og laster deretter inn modusen (eller starter verktøyet) du valgte.

Og nå at du vet hva du kan bruke menyen "Avanserte alternativer" for, la oss ta en titt på hvordan du kommer til det.

Alternativ One: Hold nede Skift mens du klikker Restart

Hvis din PC kan starte Windows normalt, kan du raskt komme til menyen "Avanserte alternativer" ved å bare holde nede Shift-tasten mens du klikker på "Restart" -alternativet. Du kan gjøre dette enten på påloggingsskjermen (vist ovenfor) eller på Start-menyen (vist nedenfor).

Når du gjør dette, starter ikke PCen umiddelbart igjen. I stedet viser den deg en meny som lar deg fortsette i Windows-økten, få tilgang til feilsøkingsverktøy eller slå av PCen. Klikk på "Feilsøk" -knappen.

På skjermbildet Feilsøking klikker du på "Avanserte alternativer" -knappen.

Og til slutt kommer du til "Avanserte alternativer" -menyen.

Merk at hvis din PC ikke kan starte Windows normalt to ganger på rad, skal den vise menyen "Avanserte alternativer" automatisk. Hvis det ikke gjør det, kan du prøve å starte datamaskinen med en USB-gjenopprettingsdisk.

Alternativ to: Bruk Innstillinger App

Hvis du ønsker å hoppe gjennom noen ekstra hoops i stedet for bare å trykke Shift + Restart, kan du også starte menyen "Advanced Options" via innstillingsappen. Trykk på Windows + I for å åpne appen Innstillinger, og deretter

Klikk på "Oppdater og sikkerhet" alternativet.

I venstre rute, bytt til "Recovery" -fanen. I den høyre ruten ruller du ned litt, og klikker deretter på "Start på nytt" -knappen i avsnittet "Avansert oppstart".

Hvis du bruker Windows 8, vil du bytte til kategorien Generelt, og deretter klikke på "Restart" -knappen i avsnittet "Avansert oppstart".

Alternativ Tre: Utsted en kommando med PowerShell (eller kommandoprompt)

Du kan også nå menyen "Avanserte alternativer" ved å utstede en enkel kommando ved hjelp av PowerShell eller Command Prompt. Vi skal bruke PowerShell her, men det er den samme kommandoen hverken. Du kan også opprette et batch script med denne kommandoen, slik at du i fremtiden lettere får tilgang til menyen "Advanced Options".

Start PowerShell som administrator ved å trykke Windows + X, og klikk deretter på "Windows PowerShell (Admin)" -alternativet på Power User-menyen.

Skriv inn (eller kopier og lim inn) følgende kommando, og trykk deretter på Enter:

shutdown.exe /r /o

En melding dukker opp, varsler deg om at du skal bli signert av.

Windows starter deretter automatisk om et minutt senere, og leverer deg til "Avanserte alternativer" -menyen.

Link
Plus
Send
Send
Pin