Skip to main content

Slik feilsøker du vanlige Google Chromecast-problemer

Slik feilsøker du vanlige Google Chromecast-problemer

Geoffrey Carr

De fleste brukere har en jevn og problemfri opplevelse med Google Chromecast, men når det feiler, går erfaringen raskt fra feilfri til nesten ubrukelig. Les videre når vi fremhever rett og slett tweaks og fikser du kan søke om å få en underpresterende Chromecast å zippe sammen igjen.

Merk: Selv om vi har fokusert på Chromecast på grunn av populariteten og antall leserforespørsler om hjelp vi mottar basert på den populariteten, kan de fleste av følgende tips og triks brukes på omtrent alle streaming-HDMI-plater, inkludert Amazon Fire TV Stick og Roku, da de omhandler ganske mange problemer som gjelder hele maskinvarekategorien.

I riket til streaming av HDMI-pinner, er brukervennligheten og applikasjonsintegrasjonen som Google Chromecast nyter, likevel uovertruffen. Vi elsket det da vi gjennomgikk det tilbake i 2013, og vi elsker det fortsatt. Når det er sagt, faller brukeropplevelsen av Chromecast vanligvis inn i to forskjellige kategorier: utrolig enkelt å sette opp og bruke eller veldig frustrerende.

Denbør ikke vær veldig frustrerende, men la oss så løse en liste over ting du kan gjøre for å feilsøke en misforståelig Chromecast for å få den mest jevne brukeropplevelsen mulig. Følgende triks er fokusert på å forbedre din generelle Chromecast-opplevelse; Hvis din Chromecast gir deg bestemte feilmeldinger, anbefaler vi at du bruker Googles feilsøkingsmeny her.

Chromecast starter spontant igjen

Hvis Chromecast-videoopptaket ditt svinger ut sporadisk (i motsetning til midlertidig pausering til buffer), starter Chromecasten helt, eller Chromecasten sitter fast i en omgang med å starte på nytt hele tiden, dette er seksjonen for deg.

Kontroller strømforsyningen

Hvis Chromecast-enheten din ikke sitter fast i en endeløs oppstartsløype, er skyldige nesten alltid en dårlig strømforsyning.

Mange brukere kapsler USB-tjenesteporten på fjernsynet som en veldig praktisk måte å gi strøm på. Selv om vi ikke gjør feil på deg for å gjøre det på denne måten (og vi pleide å gjøre det på den måten som vist av bildene i vår originale Chromecast-gjennomgang), er det egentlig ikke den mest ideelle måten å koble Chromecast.

Ikke bare fjerner de fleste HDTV-apparater strømmen til USB-porten når fjernsynet er av (derfor må du vente på at Chromecast starter på nytt og muligens laster ned en oppdatering hver gang du starter TVen), men ikke alle USB-porter blir opprettet like på HDTV-sett, og det er mulig at porten, spesielt på billigere sett, er ute av spesifikasjon, dårlig jordet eller på annen måte ikke gitt ren og jevn strøm til Chromecast.

Hvis du bruker USB-porten på HDTV-en din til å koble til Chromecast, må du først stoppe det med strømforsyningen som fulgte med Chromecast, og slå av strømmen.

Hvis du etter at du har byttet kabelen fra TV-en til USB-porten til den medfølgende laderen, finner at dette ikke løser spontane omstart eller videoavbrudd, vil neste trinn være å erstatte både laderen og USB-kabelen. Mens de fleste av oss har ekstra mobiltelefon ladere legger seg rundt, hvis du vil ha en helt ny, kan du alltid hente en høyt nominell lader som denne Samsung OEM reiselader. Du vil bruke noen få dollar mer enn en generell lader, men du får et høyere kvalitetsprodukt med en sikrere og mer konsekvent strømforsyning.

Fabrikkinnstilling

Mens uforutsigbare svarte skjermbilder og omstart er vanligvis et resultat av dårlig strømforsyning, er det en betydelig mindre sannsynlig (men ikke umulig) skyldig når det gjelder omstart av sløyfer.

Hvis Chromecast-enheten din sitter fast i en permanent gjenstartsløkke som ikke løses ved ganske enkelt å koble enhetens strømkilde i noen minutter og plugge den inn igjen, er det en god sjanse for at noe gikk galt under en fastvareoppdatering eller en viktig del av dataene på enheten var ødelagt (muligens som følge av en slags dårlig strømforsyning problemer vi fremhevet i forrige avsnitt).

For å løse problemet kan du utføre en myk eller hard tilbakestilling (selv om det sykler raskt, er en myk reset vanligvis ute av spørsmålet). Kort sagt er dette: Hold den fysiske knappen på Chromecast-enheten din (i nærheten av strømporten) i 25 sekunder til strømlampen blinker. Hvis du vil ha mer informasjon om ins og outs av myke og harde tilbakestillinger, sjekk ut vår guide her.

Hvis du heller ikke bytter ut strømkilden eller fabrikkinnstillingene, løser enheten blackout og / eller omstartsløyfen, må du returnere din Chromecast (hvis den er mindre enn ett år gammel for en ny enhet eller 90 dager for en renovert enhet). Du finner returanvisninger her.

Video stutters eller Drops Out

Mindre alvorlig enn de direkte feilene som er skissert i forrige avsnitt, stamming av video, overdreven buffering eller midlertidig utkobling i videostrømmen, er fortsatt irriterende og reduserer visningsnytelsen din sterkt. Heldigvis er de mye lettere å stryke ut. La oss ta en titt på de vanlige årsakene.

Dårlig Wi-Fi-signal

Chromecast- og HDMI-streaming-venner er bare Wi-Fi, noe som betyr at et svakt Wi-Fi-signal er den direkte død av dem. Den enkleste, men ikke den mest sofistikerte, måten å kontrollere Chromecasts signalstyrke, er å se på Chromecasts skjermbilde (skjermen som vises når det ikke er noen videoavspilling, og enheten er inaktiv).

I nederste venstre hjørne vises en liten mengde roterende tekst. Vent til Wi-Fi-nettverksnavnet ditt vises, og kontroller signalstyrkeindikatoren ved siden av den. Indikatoren bruker den vanlige 4-bar-representasjonen til å vise signalstyrke.

Hvis du har dårlig signalstyrke, er det to primære tilnærminger du kan ta etter Chromecasts rapportering. For å avgjøre hvilken tilnærming som passer best, ta en annen Wi-Fi-aktivert enhet som en telefon, en nettbrett eller en bærbar datamaskin over av HDTV og kontroller signalstyrken.

Utvid Chromecast for mindre forstyrrelse

Hvis den andre enheten har et sterkt signal fra fjernsynet, men Chromecast-enheten ikke, er det en god sjanse for at plasseringen til Chromecast-enheten selv er synderen. Til dette formål må du få Chromecast-enheten din bort fra TV-apparatets kropp og / eller vekk fra veggen.

Den enkleste måten å gjøre det er å bruke den lille HDMI-utvideren som følger med Chromecast (som du bør bruke uansett fordi den beskytter Chromecasten mot skjærebeskadigelse hvis noen eller noe setter press på tilkoblingspunktet). I ekstreme tilfeller der du har en veldig tykk og godt skjermet plasma HDTV eller lignende mot en dreiebenk vegg på kanten av ruteren din, kan det hende du må utvide din Chromecast lenger unna TV-apparatets kropp og vegg med lengre HDMI-forlengelseskabel.

Øk Wi-Fi-signalet ditt

Når du snakker om ruteren din, hvis både Chromecast og mobilenheten du legger i nærheten av HDTV for å teste signalet, har dårlig signalstyrke, er det sannsynlig at Chromecast-enheten ligger på kanten av ruteren din, og den eneste virkelige løsningen er å enten flytte hele oppsett, TV inkludert, nærmere ruteren, for å flytte ruteren nærmere TVen, for å oppgradere ruteren for å øke signalstyrken og rekkevidden, eller for å bruke en slags Wi-Fi-forlenger (som den nylig omtalte Netgear EX1600) for å utvide ditt Wi-Fi-nettverk.

Utvidede utvidere som EX1600 som inkluderer en Ethernet-port for LAN-til-Wi-Fi-utvidelse, er spesielt nyttige hvis du har en Ethernet-dråpe i nærheten av underholdningssenteret ditt, slik at du kan opprette et sterkt og svært lokalt Wi-Fi-tilgangspunkt bare for din Chromecast og andre mediasenter enheter.

Congested Network

Hvis du har et sterkt Wi-Fi-signal per Chromecast og din nærhet til HDTV-test, og viktigst, vet du at du har en rask nok bredbåndstilkobling for å levere innholdet du vil se, den mest sannsynlige skyldige er nettverksbelastning. Denne overbelastningen kan ta to forskjellige former som krever to forskjellige løsninger.

Forbedre kvaliteten på tjenesten (QoS)

Den første typen overbelastning er den typen trengsel du påfører deg selv: tung lokal trafikk. Hvis du har mange tilkoblede enheter i hjemmet ditt, oppdager du båndbredde på ulike måter (spill av personer, nedlasting av oppdateringer, fildeling osv.) Kan ytelsen til de enkelte aktivitetene lide, og i tilfelle mer tid / lagssensitive aktiviteter som streaming video kvaliteten på avspillingen og lider sterkt.

Dette er hvor kvalitet av server (QoS) regler kommer på plass. QoS-regler gir deg mulighet til å prioritere bestemte typer trafikk over andre typer trafikk for å gi en bedre brukeropplevelse. Mens mange nye rutere er ganske gode til automatisk å gjenkjenne trafikktyper og automatisk prioritere streamingtjenester over andre tjenester for å sikre at de har nok båndbredde, gjør ikke alle rutere dette, og de fleste eldre rutere gjør det ikke.

Mens QoS-oppsettet er litt annerledes på hver router, er den generelle premissen den samme: Finn de tingene du vil prioritere og gi dem en høy rangering, så når disse tingene (som Chromecast) krever mer båndbredde, får de det og har ikke å konkurrere med andre mindre viktige datastrømmer.

Endre Wi-Fi-kanalen din

Den andre typen nettverkstoppbelastning er ikke et problem med bølgebrytelse som vi bare uthevet, men et problem med trådløse spekteret. Chromecast støtter dessverre ikke 5GHz Wi-Fi og sitter fast på 2,4 GHz-båndet; 2,4 GHz-bandet er ganske overbelastet med trafikk (spesielt hvis du bor i et stort leilighetskompleks hvor det kan være dusinvis av rutere rett rundt deg).

I et slikt tilfelle kan du få et sterkt Wi-Fi-signal, men når det gjelder konsistent datatransmisjon (den typen du vil ha til jevn videoavspilling), kan et tungt bruk 2,4 GHz-bånd føre til problemer. Alas, du kan ikke bytte Chromecast til 5 GHz-båndet, men du kan sjekke hvilke kanaler (underdelingene av 2,4 GHz-båndet som brukes av 2,4 GHz-rutere) er det mest optimale for din plassering.

Til dette formål vil du sjekke ut vår guide for å finne den beste Wi-Fi-kanalen og bruke verktøyene deri for å finne ut hvilken kanal som er minst overbelastet.

Tab Casting Lag

Vårt siste triks, i motsetning til de tidligere tipsene som kan brukes stort sett med en liten tilpasning til Fire TV Stick og Roku-pinnen, er svært Chromecast-sentriske: hvordan du forbedrer lokal avstøpning av kategorien.

En av de eksperimentelle, men mye brukt, funksjoner Chromecast sport er muligheten til å kaste ganske myehva som helst fra fanen Chrome nettleser til Chromecast. Selv om det er en fantastisk funksjon, lever den definitivt opp til beta-taggen og gir ikke alltid den samme helt glatte opplevelsen som en godt konfigurert Chromecast gir når du sier streaming YouTube.

Selv om det ikke nødvendigvis gjør casting-opplevelsen enda bedre, hvis du allerede har gjort sitt beste for å utelukke Wi-Fi-problemer, og du fortsatt har problemer med tabasting, er det beste alternativet å hoppe inn i alternativene for Chrome-utvidelsen og juster videokvaliteten.Ved å høyreklikke på Chromecast-utvidelsen i Chrome og velge alternativer, kan du få tilgang til denne menyen (Merk: Den forrige direkte lenken fungerer bare hvis du bruker Chrome med Chromecast-utvidelsen installert).

Her kan du ringe det ned så lavt som 480p. Din kast kan ikke se så pen ut, men et tap av oppløsning for å sikre at det ikke går tapt rammer og jevn avspilling, er en liten pris å betale.


Med noen få enkle tweaks og forsiktig feilsøking kan du få Chromecast-maskinen til å fungere for å nyte den glatte opplevelsen du forventer. Har du en Chromecast og vil gjøre mer med det? Skyt oss en e-post på [email protected] med Chromecast-forespørsler, og vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe.

Link
Plus
Send
Send
Pin